2017 i resor

Att summera 2017 år resande är en fröjd. Så mycket jag hann se, så många fantastiska upplevelser både med familjen och på egen hand. Jag har rest både i Sverige, i Europa och i Asien och varenda resa har verkligen varit resor jag älskat att göra och ställen jag längtat efter att få besöka.

2017.jpg

Januari och Februari

I slutet av januari var dagen äntligen kommen; Thailand för hela familjen. Vi började i Bangkok, flög sedan ned till Krabi, åkte vidare till Koh Lanta och mötte paradiset. Hela februari var vi i Thailand, främst Koh Lanta men också Koh Ngai och vackra Chiang Mai. Jag hade fördomar om Koh Lanta som visade sig vara fel, vi testade olika boenden, jag skrev om vilken strand vi gillade bäst och gav 100 tips till Bangkok.

kohngai.jpg
IMG_5031.JPG

Mars

Vi kom vi hem från Thailand och jag hade lite ångest över att det fortfarande var vinter i Sverige. Jag var jag på invigning av två nya hotell i Stockholm, Hobo och At Six. Svenska Resebloggar hade en medlemsträff på Clarion Arlanda. Jag skrev en väldigt läst artikel om hur det är att resa med en 1,5 åring.

reseblogg.jpg
resamedbarn.jpg

April

Vårmånaden började på bästa tänkbara sätt, med en resa till Milano tillsammans med Veera. Vi åt massor av god mat, promenerade, besökte BIT mässan och hade det allmänt härligt i ett väldigt vårigt Milano. Jag skrev om mina tips till Milano, vart man ska bo, och restaurangtips till Milano.  Apollo intervjuade mig och Lisa om hur det är att resa med barn, del 1 och del 2 och sent i april kom våren till stan.

milan.jpg
park_milano.jpg

Maj

Vi besökte Kolmården i början av maj. Jag var till en drömdestinationen Korsika på en pressresa med Clara och Sara och det var en helt fantastik resa. Här hittar ni min enorma guide till Korsika. Jag skrev en sommarlista för 2017 och vi var på premiär hos Parken Zoo

korsika1.jpg
korsika2.JPG
parkenzoo.jpg

Juni

Jag firades world tapas day på spanska ambassaden. Sedan åkte jag och Aramis till Salzburg och jag skrev om vad du bör göra i Salzburg vilket var så härligt samt vad Aramis lärde sig på denna resa och hur viktigt det är att resa med barn! Sista veckan i juni åkte hela familjen till Italien där vi hyrde ett hus i Civezza. Civezza visade sig vara den italienska drömmen och jag skulle gärna åka tillbaka, läs mer om Civezza här.  I juni sa jag också upp mig från mitt jobb, stort!

salzburgwithkids.jpg
civezza.jpg

Juli

Vi var mycket i Småland och i Sala, jag skrev en liten guide till hemstaden . Aramis fyllde 7 och Älva fyllde 2. Aramis och jag var tre dagar i Malmö, vi tittade runt i staden och var på inspelning av Sommarlov. Jag skrev om mina tips till upptäcka Malmö med barn. och så var jag på pressresa till Manchester. Manchester som jag fullkomligt älskar och som det var så roligt att besöka igen. Jag listade mina måsten Cheshire, skrev 25 tips till staden , guidade till Manchesters stadsdelar och tipsade om mina bästa matiga tips i Manchester.

smalnad.jpg
malmo.jpg
castlefield1.jpg

Augusti

Vi fiskade kräftor i Småland, återvände till Stockholm och jag slutade på mitt jobb. Det firade jag med en ensamresa till Florens. Och wow vilken stad! Så vackert. Jag skrev ett blogginlägg om vad du inte ska missa i Florens.

florencedumo.jpg

September

Jag började nytt jobb och det första jag gjord var att ta ut ett par semesterdagar.  Micke fyllde nämligen år och fick en resa till Comosjön av mig. Vi flög till Milano, hyrde bil, åkte till Comosjön där vi bodde i Bellagio. Kanske den finaste plats jag besökt. Här är en guide till Bellagio. Från Bellagio åkte vi vidare till Bergamo. Här är ett När, Var, Hur inlägg till Comosjön.

banken.jpg
gelatobellagio.jpg

Oktober

Spenderade jag i Stockholm. Fokuserade på mitt nya jobb, var mycket med barnen och försökte att omfamna mörkret. Gick sådär.

November

I början av november var jag på pressresa till Skottland. Jag flög till Edinburgh och tog sedan tåg vidare till Glasgow. Här är min reseguide till EdinburghOch så här tar du dig mellan Glasgow och Edinburgh. Både Edinburgh och Glasgow var fantastiskt att besöka, så lika men ändå så olika städer.  Här är tips till Glasgow och jag skrev även om restaurangtips till Glasgow. Jag var också på food tour i Stockholm vilket var skoj och så fick jag äntligen besöka Punk Royale.

eng1.jpg
telefonkiosken.jpg
råbiff.jpg
punkroyale_sthlm.jpg

December

Jag bodde på Scandic Downtown camper i Stockholm som visade sig vara ett toppenhotell.  Jag var och lyssnade på 2018 års resetrender med Resia på samma hotell. Jag skrev om att bara resa till 3 länder resten av livet. Sedan försvann december i snabb takt, jag avverkade jul och årets sista hotell blev Steam hotell som vi kombinerade med actionbadet Kokpunkten.

jagwindow.jpg
kokpunkten.jpg
steam_hotel.jpg

Hur mitt 2017 var på det personliga planet kan du läsa här.