100 frågor om mig (del 3)

 Jag och barnen i Hong Kong

41. Vad lyssnar du på för musik?

 Älskar att ha nya radiokanalen Svensk Pop när jag är hemma eller åker bil. Annars är det mycket Håkan Hellström, Kent, Maggio, Melissa Horn och Nina Persson.

 42. Läser du många bloggar?

Nej. Jag försöker läsa många bloggar men jag hinner verkligen inte. Jag läser blogginlägg som dyker upp i mitt facebookflöde och jag följer många bloggar men hinner inte läsa varje dag. Följer som i att jag läser varenda inlägg det är nog bara 5-10 stycken bloggar.

 43. Vad tycker du om Instagram?

Jag älskar Instagram. Jag blir så inspirerad av fina resebilder, jag älskar att inspirera andra och jag gillar att jjag får följa mina vänners vardag genom bilder.

 44. Shoppa i butik eller på nätet?

Både och. Jag gillar att gå i butiker för jag får känna på klämma på kläder och skor samt prova. Men nätet är så galet bra, att shoppa hemifrån soffan vilken tidpunkt som helst är kanske det bästa. Böcker, de flesta leksaker och väldigt mycket mat handlar jag nästan enbart över nätet.

 45. Tar du mest bilder med kamera eller mobil?

Till vardags använder jag bara mobilen men är jag ute och reser eller vil ta fina bilder på barnen då åker systemkameran fram.

 46. Vad hittar du på i sommar?

Det blir mycket Sverige med Småland, Skåne och Västmanland så jag hoppas på bra sommarväder. Jag och Aramis ska till Prag en sväng också men resten av utlandsresorna sparar vi till senare.

 47. Ett roligt sommarminne?

Det finns inget bättre än att båtluffa i Grekland på sommaren. Förra året var det inte möjligt då jag skulle föda barn och i år kändes Älva för liten men nästa år hoppas jag verkligen det blir av igen.

 48. Något på TV som du aldrig skulle kolla på:

Massor eftersom jag knappt kollar på TV. Men Paradise Hotel och sport skulle jag aldrig slösa tid på.

 49. Äckligaste du vet, typ?

Bajs. Bebisbajs är ändå hanterbart men vuxenbajs är bland det äckligaste jag vet och bajs på offentliga toaletter kan få mig att kräkas rakt ut.

 50. Vad tycker du om att ge barn socker?

Aramis älskar godis och får det på lördagar i begränsad mängd. Han är helt ointresserad av fikabröd och choklad men äter gärna chips till fredagsmys. Jag tror inte på sockerförbud men jag tror heller inte på godis varje dag. Inga coco pops till frukost, ingen läsk någonsin men lagom är nog alltid bäst.

 51. Gillar du att bo på hotell?

Oftast älskar jag det eftersom jag gör mycket research och väljer hotell med omsorg. Jag gillar det inte alls när jag får lov att bo på ett ställe jag inte gillar, där service är obefintlig, där jag blir besviken så fort jag kliver in i rummet och när mitt sovrum känns mer lyxigt än hotellet.

 52. Vad läste du när du var yngre?

Allt. Jag var (och är ) en riktig bokslukare och läste det mesta. Böcker och OKEJ tidningar.

 53. Vad var ditt första jobb?

 Jag jobbade extra på posten med att sortera julkort.

 54. Och ditt andra jobb?

 Att servera frukost på hotell eller dela ut post - minns inte vilket som kom först.

 55. Vad är ditt drömjobb?

Jobba med resor på något sätt. Utveckla en reseapp, ordna nischade resor, agera reseexpert, resejournalist eller utveckla en resesajt som har allt.

 56. Hur ser höstens planer ut?

Aramis börjar skolan, Älva börjar förskolan och jag börjar jobba igen. Jag ska vara mammaledig en dag i veckan, förhoppningsvis blir det några kortare resor och så vore det fint att hitta större boende.

 57. Vad drömmer du om att göra de närmsta åren?

Jag vill fortsätta resa och uppleva nya länder. Jag hoppas min blogg fortsätter växa som reseblogg. Jag vill hitta drömboendet och bo utomlands under en längre period igen.

 58. Är du lycklig?

Ja, det hoppas jag att de flesta är. Jag har en fin familj, underbara barn, har möjlighet att resa mycket, ett bra jobb, underbara vänner och ja livet är fint.

 59. Tror du på evig kärlek?

Ja det gör jag men jag tror att det krävs jobb, det är inte bara att luta sig tillbaka.

 60. Har du gått igenom någon stor kris?

Nja. Jo hade nog en mindre kris när jag var 20, flyttade hem från England, inte hade en aning om vad jag skulle göra och ville egentligen bara stanna borta. Men sedan ordnade det sig så bra att jag kom in på utbildning på högskola, flyttade till en helt okänd stad, träffade underbara vänner och krisen försvann snabbt!

På en båt i Warszawa