en dag på hemmaplan

Igår kväll anlände Manchester och mina fina vänner. Idag har vi mest hängt hemma; badat i poolen, gått promenad med hunden, hängt på Sainsburys och köpt all den där maten jag saknat och älskat. Sedan har vi pratat och pratat mer, hängt, ätit långmiddag med lax och avslutat med sommarens bästa efterrätt; körsbär, hallon, björnbär och jordgubbar. Det är helt underbart att vara här igen!

Imorgon ska jag röra mg lite längre; då ska vi på utflykt jag och Aramis.



vi lämnar Sverige och säger hej till England

Och så var det dags att lämna den svenska sommaren och vi beger oss till England istället. Vädret har jag inga förhoppningar på alls men vi ska träffa vänner, hänga i kända och okända kvarter, bada, åka tåg, äta mat från Marks & Spencer och Aramis ska få åka dubbelbuss. 

Vi flyger till Manchester och tar oss sedan ned till London. Mest stolt just nu är jag över bagaget; en resväska på 3 personer - det tar sig (jo och så varsitt handbagage såklart).

tisdag

Igår hade vi finbesök ända från Chiang Mai i Thailand. Vi åt lunch på vår innergård; kyckling, melonsallad och potatissallad. Barnen röjde tills de var blöta av svett och ja det är fortfarande väldigt klibbigt och runt 30 grader här i Stockholm.


Och sen, sent på kvällskvisten tog jag mig ut för en långpromenad som avslutades med gym. Jag var blöt av svett i den tropiska kvällen men oj så skönt det var. Anders Wendin och Värvet i lurarna och så Sickla runt.  Solnedgången igår gick inte av för hackor om man säger så.

nyttiga sommarsallader med melon och sötpotatis

Jag älskar sallader! Ni vet superfood som gör bra för kroppen, mättar och dessutom passar perfekt till lax, grillat kött, kyckling. parmaskinka eller vad man nu har hemma.Mina favoriter just nu är en sötpotatissallad och en melonsallad.

Sötpotatissallad gör du enkelt genom att köra potatisen i mindre bitar i ugn på 200 grader (med olivolja och flingsalt) tills de mjuknar. Låt svalna något och ha sedan i babyspenat, fetaost,och pumpakärnor. Himla gott med tomat på också och en vinägrett att ringla över.

Melonsallad är så lätt att göra att jag vill äta det alltid. Tärna en vattenmelon eller annan melon (allt blir gott!), i med en massa färsk basilika eller mynta, fetaost och olivolja. Toppa med frön/nötter!

Food Trucks i Stockholm

Jag älskar Food Trucks. Jag tycker verkligen det var på tiden att de intog Stockholm och jag är glad att vi kan släppa lite på de svenska reglerna som gör att du mer eller mindre knappt kan öppna en restaurang längre. (Jämför med Bangkok där du hittar bra och billig mat i varje gathörn.)

De kan vara svåra att hitta de där härliga bilarna som lagar mat med pulled pork, grillad kyckling, tacos, indiska grytor, grillspett, matiga mackor, veganburgare och annat. Men nu när sommaren står i full blom så kan jag tipsa om att det står en hel rad matvagnar längs med Årstaviken vid Tanto. Perfekt till spontanpicknick, lunch vid badet eller snacks i farten!



vi hann med bad idag med

Idag vaknade vi åter igen till 28 grader och klarblå himmel. Sommaren 2014 går till historien som den mest underbara! Vi spenderade förmiddagen vid en spegelblank sjö; badade, letade fisk, drack kaffe och hade det väldigt bra. Sen fortsatte vi på hemmaplan med bad i pool, egengjorda hamburgare, hoppa efter äpplen och sen blev det sen eftermiddag och vi tog tåget till Stockholm.


Och visst är det skönt att komma hem till sitt riktiga hem också; iallafall ett par dagar. Nu laddar vi för kompislunch imorgon, packning och så rekar jag barnvänliga grejer att göra när vi snart reser till två stora städer i England.

En kväll vid Saltsjöqvarn

I lördags efter bad på bryggan och träning så orkade jag inte ens tänka på att laga mat. Pizza på kajkanten vid Henriksdal fick det bli. Henriksdal har blivit så fint, speciellt längst ut i kanten av sjöstaden; trädäck, en liten sandstrand med dusch, pilträd och bästa hänget.

Sen cyklade vi till Elite Marina Tower vid Saltsjöqvarn och mötte upp Karin. Där har de, mittemot hotellet, öppnat en öl- och vinbrygga mot vattnet - helt otroligt läge. Där satt vi till de stängde vid 22 och sedan tog vi en promenad längs vattnet, tittade på solnedgången, hängde kvar vid Boule och Berså och åt minimunkar med kanel. Det var svårt att tro att man befann sig i Stockholm med temperatur på över 25 grader och kulörta lyktor i varenda träd.














missade allt regn

Idag lämnade jag Stockholm vid lunchtid. Då var det kvavt, 29 grader och soldis - tydligen var det åska, översvämning och temperaturomslag en timme senare. Det märkte jag dock inget av för när jag ankom Västmanland en timme senare var det 25 grader och sol och inget oväder i sikte. 

Jag är tillbaka här för att hänga en sista kväll och imorgon återvänder jag och A till lägenheten i Stockholm. Vi ska hem och packa om och tvätta för på onsdag bär det ju av till England och sommarsemesterns sista resa!

Calexicos och Clarions terrass

Igår utnyttjade jag och Micke sommar i Stockholm rejält. Vi tog en cykeltur över söder, åt middag (igen) på Calexicos bara för att det är så otroligt gott. Den här gången åt jag grymma tacos i majsbröd och ble inte lika stoppmätt som föra gången då jag åt en megastor burrito. 

Sen gick vi längs Årstaviken där det var full fart både i vattnet och på land. Vi hamnade på hemvägen på Terrassen som är Clarion Stockholms terrass några våningar upp. Utlandskänsla så det förslår, Bangkokvibb och väl värt ett besök innan kylan kommer!