5 tips till Kolmården

FullSizeRender.jpg

Kolmården har fått besök av oss ungefär vartannat år. Vi har aldrig sovit över utan bränt av allt på en dag från öppning till stängning. En dag har räckt men såklart kan man ta det lite lugnare om man sover över, man kan leka i vattenland och dessutom få komma in i Bamses värld en timme innan öppning. Vi har dock aldrig besökt Kolmården mitt i högsäsong och har aldrig upplevt långa köer. Oftast brukar det vara kallt och småregn men i år bjöd Kolmården på 23 grader och sol. Här kommer min 5 bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök till Kolmården.

1.Biljett och annat självklart

Köp biljett på nätet så slipper du köa på plats och kan gå rakt in när de öppnar. Allt ingår i priset så även om priset kan känns högt så kan du sedan åka karuseller, se på alla djur, åka linbanan och se alla djurshower gratis. Se också till att komma i tid. De öppnar 10 och du kan med fördel anlända 09.30. Det tar tid att parkera och betala, gå upp till entrén och det är oftast kö från den tiden. Ladda också hem appen för att ha hela dagens program lättillgängligt. Det finns vagn och skrinda att hyra på plats, direkt innanför entrén. Det är stora avstånd så även barn som vanligtvis inte sitter i vagn kan behöva vila benen ibland.

FullSizeRender.jpg

2. Börja med Bamse

Ta stora kliv takt fram, sväng av och ta rulltrappan rakt upp, fortsätt rakt fram och du stiger rakt in till Bamse. Är du snabbt här hinner du åka de första åken i karusellerna helt utan kö och kan till och med sitta kvar i vissa och köra två varv. Åk karuseller och titta in i husen den första timmen och kl 11:00 är det Bamseteater. Bänka er gärna 10 minuter innan för att få bra plats.

Ni kan med fördel också avsluta här runt 17-tiden då köer tunnas ut igen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

3. Fortsätt till linbanan

De flesta kommer att gå direkt till linbanan efter delfinshowen och då blir det kö. Var innovativ och ta linbanan först. Runt 11.30 är det sällan kö och du kan njuta av en lugn åktur och slippa dela vagn med okända personer. När linbanan är slut går ni ned till delfiner och Wildfire-delen.

IMAGE.JPG

4. Ät lunch vid Delfinexpressen

Delfinshowen startar klockan 13, ät lunch före på det lilla torget. Där finns Reefs Burger och Fish and Chips och rekommenderar det sistnämnda. Vi har ätit i Farmors Kök något år vilket barnen gillade men för oss vuxna var det ärligt talat sådär. Fish & Chips serverar klassisk fish and chips wrap och burgerstället har bra meny med nuggets och vegetariskt alternativ. Tyvärr har Kolmården inte något nyttigare alternativ riktigt när det kommer till mat utan det är burgare, pannkaka, köttbullar, asiatisk wok, mexikanskt etc men för barnen är det toppen! När ni ätit, bänka er vid Delfinshowen, förköp behövs inte, du kommer se bra ändå om du är där ca 15-20 minuter innan och väljer en plats i mitten.

5. Saker du inte heller ska missa

Kör Delfinexpresen och Wildfire (om du vågar) efter delfinshowen - här gäller det komma ut från delfinshow rätt snabbt. Sälshowen och rovfågelshowen ska du inte heller missa. Det är perfekt att köpa glass i Apans glass och sitta på läktaren och titta på aporna medans du äter. Bamses flygande matta och Skalmans bilar är nog de karuseller som skapar mest kö - bra att veta. Noshörningar och tigrar är häftiga att titta på. Kulmården, parkens egen lekpark, förtjänar 10-15 minuter av er tid.

Det var nog alla min lifehacks till ett fulländat besök på Kolmården. Fyll gärna på med fler i kommentarsfältet.

En guide till Koh Talu

kohtalubeach2.jpg

Koh Talu är en liten privatägd paradisö söder om Hua Hin. Talu betyder igenom och namnet kommer från klippan på ena delen av ön där två hål bildats.

kohtaluhal.jpg

Hur tar man sig till Koh Talu?

Båten till Koh Talu går från Bangsaphan, ca 2,5 timme söder om Hua Hin. Färden över tar bara 30 minuter och det går en båt över på morgonen som sedan tar dig tillbaka efter lunch eller så kan du hyra en egen båt. Bor du över på Koh Talu så ingår båtresan i priset.

boatkohtalu.jpg

Vart bor man på Koh Talu?

Ön Koh Talu har två resort med samma ägare. När du kommer av piren finns en resort direkt till höger, Big Bay och där bodde jag i en Thai Style Ocen villa. Går du åt vänster är det ca 600 meter till Pearl Bay som är den andra resorten, något mindre. En Thai Style Ocean Villa är ca 70 kvm och läget är fantastiskt med en balkong som har utsikt rakt över havet och palmerna. Huset är basic med dubbelsäng, kyl, AC och badrum som ligger utomhus. Det finns wifi men bara i restaurangen och vid beach-baren. Två timmar om dagen (en gång på förmiddagen och en gång eftermiddagen) slås strömmen av på hela ön.

skylt.jpg
villakohtalu.jpg
rumkohtalu.jpg
kohtalubunaglow.jpg

När du bokar boende så väljer du vilken typ av paket du vill ha. Jag hade 3 dagar/2 nätter (explore island) paket vilket jag tyckte var väldigt lagom. Det kostar ca 11,000 bath och i det priset ingår båten över, boende, buffé till frukost, lunch och middag, frukt och dricka hela dagen, aktiviteter som snorkelutflykt, plantera koraller, trekking, SUP, fiska bläckfisk i solnedgången, kajak etc

Här kan du boka din vistelse och få svar på ytterligare frågor.

beach2.jpg
gunga.jpg
kohtaluselfie.jpg

Kan man göra dagsutflykt till Koh Talu?

Ja det går utmärkt. Du åker då på morgonen och tillbaka efter lunch men jag skulle verkligen rekommendera alla att spendera minst en natt där.

kohtalubeach.jpg
kohtaluview.jpg

Vad gör man på Koh Talu?

Om du vill behöver du inte göra någonting alls. Ligg i en solstol, läs en bok och njut av komplett tystnad. Eller så deltar du i aktiviteterna som finns på ön under hela dagen och som ingår i ditt boendepaket.

jagbrygga.jpg

På morgonen klockan 09 kan du följa med ut på deras stora brygga som är omgjord till en båt. Ni åker ut och de visar hur de planterar nya koraller, du får hjälpa till att göra det och sedan dyker en guide ned och placerar korallerna på botten.
Hur det går till?
De skär en bit av toppen på nya koraller och placerar i rör. En dykare placerar ställningen på botten och på 1 år växer korallerna 14 cm. Efter 3 år har de vuxit sig så stora att ställningen tas bort och de nya korallerna placeras in i sitt rätta element och växer fast i de koraller som är av samma sort. På så sätt blir det mer och mer koraller och liv utanför Koh Talu.

korall3.jpg
korall1.jpg
korall2.jpg

När korallplantering är klar fortsätter aktivitet med snorkling, all utrustning finns att låna och här får du också se hur deras korallprojekt växt. Det har pågått sedan 1997 där 40,000 koraller blivit planterade så det är häftigt att se.

På eftermiddagen kan du följa med på trekking till en view point, du kan besöka deras sköldpaddsnursery där de räddar sköldpaddsägg och föder upp sköldpaddor tills de klarar sig själva.

sköldpaddakohtalu.jpg

På kvällen får du återigen följa med flytbryggan ut mitt ut på havet där ni fiskar bläckfisk som grillas direkt och som ni äter med en stark sås medan solen går ned i havet. Magisk upplevelse! Vi tyckte det var så fantastiskt att ligga på en guppade brygga när solen gick ned att vi gjorde denna aktivitet båda kvällarna.

bryggan2.jpg
fiskablack.jpg
kroken.jpg
bläckfisken.jpg
fiska.jpg
grillen.jpg
blackfisk1.jpg
brygga.jpg

Du kan också få massage, lära dig att segla och dyka.

Hur är maten på Koh Talu?

Varje dag får Koh Talu varor från fastlandet, beroende på vad de får ser maten olika varje dag. Frukost är basic men helt ok. Nudelsoppa, de steker ägg/omelett, rostat bröd, yoghurt, frukt och några varma rätter. Till lunchbuffén serveras olika thairätter som stekt ris, grön curry, friterad kyckling, vårrullar etc och så har de en station där de lagar maten på en häll, en dag var det pad thai och nästa dag grillade räkor. Till efterrätt fanns olika kakor och friterad banan. Vid middagen var vi de enda gästerna och istället för buffé blev vi serverad vid bordet och den maten var fantastisk! Det kom in fler fat än vi kunde äta med krabba, helgrillad fisk, curry, sallader, soppa, ris och till efterrätt färsk frukt.

restaurant.jpg

Alkohol ingår till lunch och middag. Under dagen finns frukt, kakor, nötter, juicer, kaffe och vatten att ta för sig av om man blir hungrig mellan målen.

Jag rekommenderar alla ett besök på Koh Talu för att lära sig mer om koraller men också för att stänga och av och koppla bort. Nej det är inte lyxigt, det finns ingen pool (än, de bygger en främst för dykning just nu) och det finns ingen butik men det finns lugn, det finns en paradisstrand, det finns tid för läsning och en ljuvlig känsla!

Att besöka Mahanakhon Building i Bangkok

bangkokmahanakhon.jpg

King Power MahaNakhon som det också heter är byggnaden på bilden som ser ut att vara byggd av legobitar. Skyskrapan blev klar 2016 och var då Bangkoks högsta med 314 meter, 2019 är det stadens nästa högsta byggnad. I byggnaden finns hotell, lägenheter och kontor och högst upp en utsiktsplats med en ökänd glasplatta att stå på.

Hur tar man sig till Mahanakhon Building?

Det absolut lättaste sättet är att ta BTS (skytrain) till station Chong Nonsi på den mörkgröna linjen, Mahanakhon ligger precis bredvid och det finns skyltar som visar vägen.

bkkclock.jpg


Hur köper man biljett till Mahanakhon Building?

Jag köpte biljett på webben, det var billigare och jag slapp köa. Du väljer vilken dag och tid du vill besöka byggnaden, de har öppet 10:00-24:00. En vanlig biljett kostar 800 bath och det är något billigare för barn. Här kan du köpa biljetter.

När är bästa tiden att besöka Mahanakhon Building?

Solnedgång är såklart magiskt men då är det också trångt här. Då öppnar deras bar, en DJ spelar och folk väller upp så glöm några kort på dig ensam på glasgolvet. Likaså när det är mörkt trängs folk här för att ta en drink innan de går vidare ut i natten. Direkt när de öppnar på morgonen är det tunt med folk och bästa tiden om du vill ha stället för dig själv - men kanske inte lika vackert ljus på himlen.


Mitt besök i Mahanakhon Building

Jag var där i början av juni (alltså lågsäsong) och bokade 10:00 (direkt när de öppnar) en lördag. När jag kom dit var det bara jag där och ingen kö alls. Du går in i en hiss med en person som jobbar där och så början resan upp till våning 74. Du ser hastigheten på hissen och en det är som att befinna sig i en tidskapsel då en animerad film täcker hissens alla väggar och tak och filmmusik spelas. Du ser Bangkok flimra förbi under dag- och natt-tid och så plötsligt är du framme.

hissen.jpg

På våning 74 för ett stort observation deck där du kan se Bangkok från alla väderstreck. På små skyltar står information om byggnaderna och vad du inte ska missa i området.

observation.jpg

Du fortsätter sedan med rulltrappa till våning 75 där du får en påse till lösa grejer och skoskydd och så tar du ytterligare en glashiss till våning 78. Där står du utomhus på toppen av Mahanakhon Building och det är en mäktig känsla. När jag var där var det 37 grader utomhus så varmt, det var det!

cityvy.jpg

Här finns den kända , och en av världens största, glasplattan 310 meter över Bangkoks gator och jag var som sagt helt själv här i början. Ska du gå ut på plattan måste du ha skoskydd på dig och du får inte ha med telefon eller kamera, de som jobbar här kommer ta en bild på dig. Jag satte på mig skoskydden, redo att gå ut men jag kunde för mitt liv inte göra det. Det blev en mental blockering och så fort jag tittade ned och såg bilar som susade fram 310 meter ned fick jag dödsångest.

mahanakon.jpg
glassmahan.jpg

Personalen var så gullig och försökte på alla sätt få ut mig, its safe, you will regret it, I can come with you men nej det gick inte. Mitt hjärta slog i 180 och mina knän skakade värre än en skallerorm. Men jag lyckades hasa ut på den varma kanten för att få till en bild iallafall, på något sätt kändes det mer säkert att sitta på cement och inte glas. Ett tips är såklart att inte titta ned om, du som jag, lider av höjdskräck men det är svårare än vad man tror.

memahan.jpg

Efter ett tag fylldes det på med mer folk och en hel del var lika fega som jag var men en del var även totalt orädda.

påglas.jpg
viewmahanakhon.jpg

Du kan också fortsätta en våning till upp för att hamna på den riktiga toppen av huset, och här serveras drinkar kvällstid och en DJ spelar härlig lounge-musik.

vybkk.jpg
mahanakonskywalk.jpg
mahanakhonskydeck.jpg

På bilden ovanför kan ni se glasskivan som sticker ut på toppen.

Ångrar jag nu i efterhand att jag inte stod på den? Båda ja och nej. Jag minns fortfarande känslan och hur fysiskt och psykiskt dåligt jag mådde när jag försökte sätta min fot på glaset. Samtidigt hade jag världens chans att få till en så cool bild på bara mig, glas och Bangkok men nej. Jag skulle inte kunna gå ut om jag åkte upp idag heller - så jag är nöjd med min prestation att hasa ut på kanten (och bränna skinkor och lår mot skållhet cement) bättre än så blir det inte. Och även om jag själv inte stod på glaset fick jag varenda känsla av att ha varit där, fick se andra som låg avslappnat på skivan och såg 310 meter rakt ned.

I juli 2019 kommer de även lansera ett VR Experience där du kan testa på känslan att flyga runt byggnaden.

Jag tycker stället är så värt ett besök även om du är höjdrädd, ett besök som sitter kvar länge och det finns inte många sådana här glasskivor i världen. När jag var gravid med Älva var jag i Chicago på ett liknande ställe, nämligen Wilis Tower, och då hade jag inga problem med att gå ut men jag tror att det beror på att deras glasskiva var inomhus och denna i Bangkok är utomhus - det blir väldigt mycket mer på riktigt på något sätt.

Att lära sig spanska inför resan

babbelhero.jpg

I flera omgångar har jag tänkt att jag borde lära mig ett nytt språk. Varje gång jag reser tänker jag att åh vad jag nu skulle vila veta vad de säga och få känna mig mindre turistig.

Jag har gjort försök det ska ändå erkännas. Tyska och spanska på gymnasiet, tog en kurs i Thailändska när jag bodde i Bangkok. Försöker prata någon form av dansk/svenska med mina danska kollegor men där ungefär slutar det är idag.

Innan jag reste till Malaga för en vecka sedan så övade jag faktisk spanska innan avresa hos Babbel. De har språkkurser på (just nu) 13 språk och du kan välja om du vill börja från noll eller om du har förkunskaper.

Jag har ju viss förkunskap i spanska sedan gymnasiet även om dessa kunskaper är väldigt begränsade. I denna nybörjarkurs fick jag fräscha upp mina spanska ord, lära mig veckodagarna på nytt och dessutom höra hus spanska ord uttalas korrekt. Man får också testa att fortsätta olika dialoger, ställa frågor och utöka sitt ordförråd.

babbel.jpg


Du skapar ett konto hos Babbel och sedan kör du igång din kurs. Du går igenom kursen steg för steg och får grönt när du svarar rätt alternativt uttalar ordet rätt. Du kan prova de första kurserna helt gratis och för att ta del av allt material och alla kurser/språk kostar Babbel 99:- / månad. Dessutom har Babbel är bra app du kan ladda hem och öva på bussen, på tunnelbanen eller i TV-soffan.

5 tips till att ära sig ett nytt språk lättare

 • Öva lite varje dag

  Med Babbel väljer du din nivå och kan göra några lektioner varje dag. Det går relativt snabbt, du kommer se att du lär dig mer och mer hela tiden och för mig som har lite förkunskaper blev det väldigt månha Ja just det!

 • Besök landet

  Det finns knappast något bättre sätt än att besöka landet där språket pratas. Försök beställa på det lokala språket, tjuvlyssna på samtal på cafeet och småprata med försäljare på marknaden.

 • Se Tv-program/film där de talar språket

  Även om du kör text på svenska så kommer du snappa upp ord och fraser.

 • Repetera

  Öva, öva och öva lite mer så du inte glömmer. I Babbel kan du repetera avslutade kurser och ord du redan lärt dig.

 • Hitta en person att öva med

  Försök att prata språket även om det känns larvigt. Hitta någon att öva med, gärna någon som behärskar språket.

crosse.jpg

Tillbaka i Thailand

Söndag. Mors Dag. Och jag är i mitt älskade Thailand med ett par bloggare. Jag har varit i  nästan hela Thailand men den här gången ska jag få se något jag inte sett förr. Bil längs kusten mellan Hua Hin och Champon och så avsluta med några dagar i Bangkok. 

IMAGE.JPG

Första natten har tillbringats i Pranburi och så här såg det ut i morse när jag öppnade min dörr. Magisk! Pranburi ligger en halvtimme från Hua Hin och här råder lugn, milslånga, öde stränder och ett underbart hotell som ni ska läsa mer om! 

Vid lunch checkar vi ut härifrån och åker vidare mot nationalpark och kanske får vi se vilda elefanter. Sen åker vi ned längs kusten, följ hela min resa på instagram stories. Det är magisk att vara tillbaks!  

FullSizeRender.jpg

Utflykt till Koh Hong

Koh Hong är en liten ö utanför Ao Nang och tillhör National Marine Park. En del kallar det en utav Thailands orörda öar. Stället blir mer och mer populärt som utflyktsmål och jag hade hört av väldigt många att Koh Hong är ett måste.

koh_hong1.jpg

Hur tar man sig till Koh Hong?

Vi hyrde en egen longtailbåt en halv dag och begav oss till Koh Hong från Klong Muang, en resa som tar ca 30 minuter. Tar du båt från Ao Nang tar det närmare en timme. Fördelen med att hyra egen båt är att du slipper vänta på andra och vill du göra spontanstopp är det bara att hejda din kapten. Vi betalade 5000 bath för fyra personer och privat båt 09-14. Då ingick frukt och dryck samt nationalparksavgiften till Koh Hong. Ett tips är att åka så tidigt som möjligt på morgonen på grund av minst folk men även att det på eftermiddag blir lågvatten. Mellan 11-15 är det nämligen smockat med folk, utflykter kommer och går och en orörd ö är det inte längre, men väldigt vacker.

longtail2.jpg
ananas.jpg
kidsthailand.jpg

Vad gör man på Koh Hong?

Här solar och badar du samt snorklar, det finns inget annat att göra. Ön har två fantastiska stränder som delas av ett klippblock., den bästa är mellan klippblocket och den stora kalkstenen. Du kan inte stanna här över natten, det finns eller liten butik som tar galna överpriser men annars är detta avkopplingens ö. Du kan snorkla direkt vid stranden och vattnet är klart.

På baksidan av Koh Hong finns en magisk lagun som du inte ska missa. Båten kör in i en smal passage och du kan bara besöka lagunen när tidvattnet är högt nog. Inne i lagunen är vattnet i midjehöjd och smaragdgrönt.

kohhong.jpg
lagun1.jpg
lagun2.jpg

Vad finns runt om Koh Hong?

Vi stannade på några mindre öar med paradisstrand för att bada, vi gjorde också snorkelstopp och besökte lagunen. Vår kapten visade oss också klippor och grottor där fåglar håller till.

snorklathailand.jpg
island1.jpg

Är Koh Hong värt ett besök?

Detta är en perfekt utflykt för barn, lagom lång, lagom mycket att se och speciellt lagunen tyckte barnen var jättemysig att besöka. Stranden på Koh Hong var perfekt för sandslottsbygge men det finns väldigt lite skugga. Jag tycker ön är värd ett besök men mitt på dagen när det är som mest folk bör man undvika den. Det är otroligt vackert runt om hela ön och en halvdagsutflykt räcker gott och väl.

island2.jpg

Hej från Malaga

Det har varit tyst här ett tag, det är jag väldigt medveten om. Jag har jobbat med ett stort projekt, jag har jobbat långa dagar och kvällar men nu är vi snart i hamn!

Just nu befinner jag mig på jobb i Malaga som visade sig vara så mycket härligare än vad jag trodde. Jag som är ett älskar Italien har ofta valt bort Spanien men denna stad är verkligen jättemysig. Gränder, fina torg, blommande träd, underbar mat och dessutom strand vilket ger staden en Barcelona-känsla.

IMG_6653.JPG

Många väljer ju att lämna Malaga så fort planet landar för att resa mot Marbella, Nerja och andra ställen men vi har valt att bara göra Malaga - och det finns så mycket att se. Marknader, butiker, restauranger, barer, museum, strandpromenad och vi har fullt upp att hinna med allt vi vill.

IMG_6961.JPG

På söndag reser jag hem igen och förhoppningsvis kommer mer regelbundna blogginlägg tillbaka inom kort!

Ersättning när flyget är sent

flightright.jpg

Det var länge sedan jag faktiskt flög och flyget var i tid. Jag blir irriterad på plats men väl hemma glömmer jag det snabbt. Grejen är ju att man faktiskt kan få tillbaka rejält mycket pengar tillbaka utan att jobba ihjäl sig. Flightright kan hjälpa dig att få kompensation för både försenade och inställda flyg. Och ja de tar en viss del % för att hjälpa dig såklart men du lägger ned 2 minuter av din tid, resten sköter experter. Och får du ingen ersättning för din försening betalar du inget alls.

Reser jag själv är ju inte en försening jättejobbig men när jag reser med barnen är det ju vidrigt att bli massor av timmar försenade på en ynklig liten flygplats med max ett café och 20 sittplatser. När man ska flyga 10 timmar med en 3-åring är det inte roligt att också få vänta 6 timmar extra på flygplatsen, det förstör en del av resandet. Alla flyg som är över tre timmar försenade har du rätt till ersättning. Det finns speciella EU-regler som säger att för kortare flyg är du berättigad €250 och för långflygning €600.  Självklart finns det speciella omständigheter då du inte kan få ersättning, sådan är ett strejk, politiskt läge och väder till ex. Du kan själv kolla in vilken typ av ersättning du är berättigad till här.

kors.jpg

Jag har alltid sagt att tågen aldrig är i tid men flygen håller måttet. På senare tid får jag nog ångra mina ord för oj vad jag har varit försenad. Vissa gånger på grund av väder och politiska lägen men andra gånger då det bara hetat tekniskt fel eller överkapacitet. Sist jag flög blev vi 5,5 timmar försenade och ingen visste varför. Ni vet när man har räknat med att landa 19 på söndag kväll och istället kommer till Arlanda 01 - den är inte kul. När vi väl anlände satt de stackars personerna som skulle iväg med vårt flyg och såg ledsna ut och det är nästan ännu värre - att förlora dyrbar semestertid och att inte komma iväg.

Vi försöker få till en vinterresa och en sommarresa per år med familjen, längre bort. Tyvärr blir det svårare och svårare ju äldre Aramis blir då skolan inte ger ledigt och jag tycker inte det är värt pengarna att resa bort över jul. Min dröm är ju att vi ska kunna bo i Thailand nov-mars varje år men resten av familjen verkar inte så pigg på det. Förhoppningsvis kan vi flytta utomlands igen någon gång till ett varmare land. Tänk att aldrig kämpa med overaller, blöta vantar och galon igen, att kunna gå ut i shorts varje dag och inte tänka på om man ska frysa eller inte!

Min helg i bilder

Hur såg min helg ut? Det var lite av varje och en perfekt mix! Fredagskvällen spenderas hemma, vi bjöd Mickes föräldrar på tacofest och så tittade vi klart på Störst av allt på Netflix - vilken kanonserie!

På lördagen åket Aramis och Micke iväg på friidrottstävling och jag och Älva drog på teater.

FullSizeRender.jpg

Älva är motsatsen mot Aramis i samma ålder. Hon älskar allt som är teater, sång, musik och så även denna. Vi var till Pygméteatern vid Odenplan och såg en ny version av Bockarna Bruse.

FullSizeRender.jpg

Sedan åkte vi hemåt för att plocka upp Aramis och åka till Kärrtorp. Där skulle Mickes föräldrar ha sin årliga körkonsert och vi satt bänkade på andra raden. Kvällen försvann i middagsbestyr, lördagsgodis och film.

IMG_5819.JPG

På söndagen gick jag ut för en rejäl morgonpromenad runt söder och Gamla stan. Det var så väldigt fint väder och helt tyst.

IMAGE.JPG

Vid 11-tiden gled jag ned till Hornstull för att kolla in marknaden och möta upp en kompis som kom med tåget från Sala.

IMAGE.JPG

Vi skulle nämligen äta brunch här, på Calexicos vid Hornstulls strand. Pangsöndag för brunch och galet gott med sallader, minihamburgare, pulled pork extra allt, nybakat bröd, våfflor, pannkakor och fruktsallad.

IMAGE.JPG

Och en efterrättsbuffé som inte gjorde saken sämre. Efter denna matfest bestämde vi oss för en rejäl långpromenad. Årstaviken, Skanstull, Götgatan, Gamla stan och senare shopping i city.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Vi tittade också in i Stockholmsrummet på Sergels torg där de byggt upp hela Stockholm i miniatyr och man kan även se var Stockholm växer - imponerande! På mitt förra jobb hade jag stenkoll på staden men jag känner att jag tappar min Stockholmskunskap - måste fräscha upp den!

Sedan gick vi lite till, drack juice och så hann jag lagom hem för middag med familjen, veckoförberedelser och Mathem som kom med en hel storhandling. Bra helg!

Det blev ett bröllop ändå

Vad hände egentligen undrar vissa som följer mig på instagram, blev det bröllop ändå?

IMG_5659.JPG

Ja det blev ju det men ett helt annat bröllop. På fredagen träffade vi de övriga svenskar som var i Belgrad för bröllop som inte blev. Vi drack aperol på en uteservering och hade det allmänt härligt. Hon som skulle blivit fru ( min kompis flickvän) var också med och hon är från Belgrad. Helt plötsligt dyker min kompis från USA upp, han som ställt in bröllop på grund av jobb. Vi fick alla en smärre chock och alla undrade skulle det bli bröllop ändå? Men nej det skulle det inte, men företaget hade skjutit upp utbildningen i sista sekund och han hittade en sista minuten resa till Belgrad. Till vår glädje! Och istället för att de gifte sig tog hennes brorsa och tjej över bröllopslokal, mat, dryck och DJ. De bjöd in oss 10 svenskar, vi fick ett eget bord och oj vilken kväll! 

IMAGE.JPG

Bröllop i Serbien betyder fotografering, middagsbuffe, fri bar och en himla massa dans. Klockan 16 började det och från klockan 18 satt ingen ned. Gammal som ung röjde på dansgolvet, det var 90-tals hits och tårtan rullades in till tonerna av Dirty Dancing.  Dans på stolar, 100% glädje och en upplevelse. 

Så ja jag hamnade på bröllop där jag aldrig träffat de som gifte sig men vad gjorde det?

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG