Hur är hotellet The Standard i Bangkok?

Sensommaren 2022 öppnade The Standard Hotel i Bangkok med buller och bång. 2023 blev det framröstat till ett av bästa nya hotellen på Condé Nast Hot List och jag har velat bo här lika länge. Och nu äntligen bodde vi här i två dygn och det var otroligt! Känslan är att kliva rakt in i serier Mad Men för en dag eller två och du bara väntar på att Don Draper ska dyka upp.

The Standard Bangkok ligger i den ikoniska byggnaden Mahanakhon Tower i Bangkok som också är en av stadens högsta.

Läget på The Standard Bangkok

Läget är jättebra då du har en minut till BTS/Skytrain Chong Nonsi stationen, du har bara några stopp till både Siam och floden och dessutom nära Lumpini Park.

Rummen

Jag har bott i många hotellrum men detta får nog pris av mig som bland det snyggaste jag bott i någonsin. Vi bodde i rummet som heter Suite Spot, 88 kvm, två toaletter, dusch, badkar, ett sovrum med dubbelsäng och ett vardagsrum där de ställdes in två extrasängar till våra barn. Utsikten mot poolen var grym, badrockarna så snygga och japanska toaletter med minst 50 funktioner.

Poolen på The Standard Bangkok

Älskar! Du går ut till poolen där det finns en bubbelpool och en vanlig pool som kantas av skyskrapor. Du simmar och tittar upp på Mahankhon Tower. Runt om poolen finns solstolar och cabanas samt en ursnygg poolbar. Det spelas härlig loungemusik, personal bjuder på isvatten med jämna mellanrum, du kan beställa drinkar och det är en oas mitt i stan.

Dessutom stort och snygg gym på samma våning som poolen, där det erbjuds både pass och träning på egen hand.

Frukosten på The Standard Bangkok

Förr om åren har jag tänkt att ju större frukostbuffe desto bättre en nu har jag helt svängt och det bästa jag vet är när du slipper buffé helt och får välja fritt från en meny. Det blir mer vällagat, mer kärlek och mindre matsvinn och väldigt mycket mindre hets och stress.

Här får du välja att sitta inne eller utan och så får du beställa hur mycket du vil från en meny. Det fanns bland annat chiapudding, fruktsallad, brödkorg, alla typer av ägg, avocadotoast, french toast med choklad, våfflor, nudlar, sallad, yoghurt och en massa annat gott. Mina favoriter blev bananbrödet i brödkorgen som var gudomligt, pocherat ägg, och barnen älskade såklart allt som var sött. Kokosvatten och iskaffe som dryck och det var absolut den perfekta starten på dagen.

Restauranger på hotellet

The Standard har flera olika restauranger. The Ojo är en mexikansk restaurang som ligger högst upp i byggnaden med en 360 vy över staden. Här bör du boka bord i förväg, det är fine dining och dresscode därefter.

På The Standard Grill åt vi middag på en kväll och här är det mer amerikanskt grillhouse som gäller. Maten var otrolig och bilderna gör inte maten rättvisa. Vi åt bland annat kolgrillad sparris med iberico, slow cooked egg och manchego, krämig spenat, potatiskaka och perfekt tillagad Black Angus Tenderloin. Miljön är galet snygg och utsikten över Bangkok underbar.

Mott 32 Bangkok, som är prisbelönt restaurang från Hong Kong, finns också i hotellet. Double Standard är hotellets pub i en grön trädgård och The Parlor (bakom receptionen) serverar thaimat och bjuder på livemusik några dagar i veckan.

Cocktailbaren är också något utöver det vanliga som ni ser här på bilderna.

Som gäst på The Standard Bangkok får du besöka baren Sky Beach högst upp i Mahanakhon Tower gratis en gång under din vistelse - det går inte att få bättre utsikt än så här. (Även barn är välkomna)

Hotellet har också den enda giftshop där jag faktiskt velat köpa saker. Här finns handplockade kläder, böcker och inredning från lokala designers i Thailand - allt noga uttänkt.

Receptionen är såklart även den ultrasnygg och med så härlig personal. I sofforna hänger folk och jobbar, har affärsmöten och det känns att detta är mer än ett hotell. Flera gånger i veckan sker event, allt från pressrelease av nya TV-program till designersläpp och hundshower.

För bästa pris gäller som alltid, ha koll på erbjudanden, boka tidigt tidigt och utnyttja billigare pris när du stannar längre deals. Jag behöver ju knappast säga att jag rekommenderar detta hotell rakt av och skulle gärna flytta in direkt om någon erbjöd mig!