Restaurangtips i Milano

Milano har en uppsjö av restauranger, caféer och det luktar pizza, kaffe och pasta i varje hörn. Italien är ett matparadis och här kommer några av mina Milanofavoriter.

Macha café

Här är ett ställe som är hetare än hetast i Milano. En känd italiensk bloggare besökte Macha Café, delade en bild på instagram och sedan den dagen ringlar kön runt byggnaden. Här serveras god raw food, sallader, bowls, smoothies och macha cappuccinos.

Macha Cafe
Viale Francesco Crispi 15

Macha cafe. Här är ett ställe som är hetare är hetast i Milano. En känd italiensk fashionblogger besökte Macha, la ut en post på Instagram och sedan den dagen ringlar kön runt byggnaden. Här serveras raw Food, sallader, Biels och smoothies.  Viale Francesco crispi 15

 

Pizzeria Maruzzella

Bästa pizzan i Milano? Besök Pizzeria Maruzzella. Billigt, sanslöst gott och oftast kö.   Piazza Guglielmo Oberdan 3 nära Venezia Metro.  

Bästa pizzan i Milano? Den hittar du på Pizzeria Maruzzella. Billigt, sanslöst gott och oftast knökfullt.

Pizzeria Maruzella
Piazza Guglielmo Oberdan 3 (nära Venezia Metro)

 

Bhangra Bar

Denna bar är en pärla och ligger precis vid Milanos triumfbåge där parken Sempione slutar. Varje dag mellan klockan 18-22 kör denna bar happy hour vilket betyder köp en drink och ät så mycket från deras buffé extra allt. Sallader, ostar, pizza, pasta, pommes, bröd, lasagne, grönsaker, kallskuret och en massa annat gott samt efterrätter. Värt varenda euro! Jag var där en måndag klockan 18 och det var relativt tomt, 18.30 var det helt fullsatt utomhus så kom i god tid.

Bhangra Bar
Corso Sempione 1

 

Pescetto

Gillar du fisk är detta stället för dig! Här pekar du ut vilken fisk du vill ha och kocken lagar den till dig. Varje morgon anländer färsk fisk från fiskmarknaden och när jag besökte stället hade de en enorm tonfisk som var magisk! 

Gillar du fisk är detta stället för dig. Här pekar du ut vilken fisk du vill äta och kocken tillagar den på bästa sätt. Varje morgon anländer färsk fisk från fiskmarknaden och när jag besökte stället hade de en enorm tonfisk som var magisk!

Pescetto
Via Alessandro Volta, 9

 

Sapori della Pasta

Hål i väggen pasta. Detta ställe är minimalt men misströsta ej! Du väljer vilken färsk pasta du vill ha, pesto eller sås och den tillagas framför dig och sedan tar du med dig maten eller slår dig ned vid din minimala bardisken.

Hål i väggen pasta. Detta ställe är minimalt med misströsta ej! Du väljer vilken färsk pasta och sås/pesto du vill ha och den tillagas framför dig. DU tar sedan med dig maten eller slår dig ned vid den minimala bardisken.

Sapori della Pasta
Via Alessandro Volta, 15

 

Otto

Otto är ett väldigt populärt ställe längs med Via Paolo Sarpi med en grym terrass. De har brunch lördag och söndag 12.30-15 och då ringlar kön lång så kom lite innan. En brunchbricka kostar 17€ och då ingår potatis, grekisk yoghurt, valfri toast, chokladmousse och frukt.  

Otto är ett väldigt populärt ställe längs med Via Paolo Sarpi. De har en fin terrass och väldigt bra läge. Brunch på lördagar och söndagar 12.30-15 och då ringlar kön lång så kom i tid. En brunchbricka kostar 17 euro och då ingår potatis, grekisk yoghurt, valfri toast, chokladmousse och frukt.

Otto
Via Paolo Sarpi 8

 

Fancy Toast

Fancy toast ligger på via Alessandro Volta och är inte stort men så värt ett besök. Toast i alla former; matiga med lax och avocado eller söta med jordnötssmör och banan. Upplägget är halva grejen och detta är hipsterheaven! 

Fancy toast är exakt vad det låter som - snygga toast. Toast i alla former, matiga med lax och avocado och söta med grädde, jordnötssmör och frukt. Litet ställe med hög hipsterfaktor!

Fancy Toast
Via Alessandro Volta, 8

 

Piade in Piazza

Piade in Piazza är en frukostdröm om du gillar croissanter och bra läge. Ett stenkast från Duomo, de mest ljuvliga bakverk som är sprängfyllda med godsaker, gott kaffe och trevlig personal. De serverar också lunch och tidig middag. Piazza Filippo Meda 5. 

Inte långt från Duomo ligger detta ställe som är en frukostdröm med bra läge. De mest ljuvliga croissanterna sprängfyllda med godsaker, gott kaffe, bra uteservering och trevlig personal. De serverar också lunch och tidig middag.

Piade in Piazza
Piazza Filippo Meda 5

 

Ceresio 7

Ceresio 7 är ett gym, takbar och fine dining koncept. Härlig utsikt, två pooler och riktigt bra mat men till dyrare pris och oftast fullbokat på kvällen så ring gärna innan ditt besök.  via Ceresio 7.  

Ceresio 7 är ett gym, takbar och fine dining koncept. Härlig utsikt, två pooler och riktigt bra mat men till dyrare pris och oftast fullbokat kvällstid.

Ceresio 7
via Ceresio 7

Här kan du läsa min övriga tips till Milano och ett faktainlägg om boende/transport i Milano.