Sommarlistan 2017

Nu när sommaren snart är här (även om det är svårt att tro det) så tycker jag det är dags för en sommarlista.

IMG_0519.JPG

Vad ska du göra i sommar?

Jag ska vara ledig en del och resa, hänga med min familj och njuta av årets bästa tid. Ligga i en hängmatta, läsa böcker och gå barfota.

Ska du åka någonstans?

Mina resplaner denna sommar är Österrike, Italien, Småland, Sala och förhoppningsvis ska jag också en sväng till Skåne. Jag hoppas också vi hinner möta upp vänner på deras lantställen, vara en del i Stockholm och hänga på uteserveringar.

IMG_0127.JPG
IMG_0050.JPG

Hur länge ska du vara ledig?

Jag tror det blir fyra veckor och sedan lite strödagar här och var. Vi har försökt lagt våra semesterveckor lite omlott så barnen får ett långt sommarlov.

Vad vill du verkligen hinna med?

Jag vill hinna med sommaren. Det brukar gå alldeles för fort och vips är det höst igen. Läsa böcker, njuta av ljusa kvällar och bad i sjö vill jag verkligen hinna med. Och lyssna på poddar.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Jaga en snart 2-åring, torka bort kräk i bilbarnstolen men också lägga mig på rygg i ett hav av lupiner och se solen gå ned över röda stugor.

IMG_0449.JPG

Vad ser du mest fram emot?

Kvällarna i Italien när barnen har somnat och jag och Micke sitter på terrassen och äter parmaskinka och dricker iskallt rosé. Att gunga Älva till sömns i hängmattan i Småland. Öppna dörren på landet klockan 07 på morgonen och låta barnen springa ut barfota på gräset och glömma att tv och surfplatta existerar. Och Håkan, alltid Håkan Hellström på sommaren.

Vad kan gå fel?

Så himla mycket! Vädret kan vara uselt, Älva kan vara i sin ohärliga trotsålder hela sommaren, någon kan bli sjuk eller bråk kan starta. Men låt oss hoppas att sommaren blir så där som i en reklamfilm ni vet.

IMG_0063.JPG

Vem kommer du vara mest med?

Micke och mina barn och våra familjer gissar jag.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Antagligen bensin, ljuvlig sommarmat och underbara sommarkläder till barnen som de knappt använder innan hösten är här.

IMG_0403.JPG

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Som sagt jag har en tendens att frossa i sommarkläder till barnen då allt är så väldigt fint i butikerna så här års. Jag köper också minst två par solglasögon varje sommar och jag vill ha nya sommarskor, gärna ett par från Blankens.

Kommer du använda det?

Inte alla barnkläder men solglasögon, absolut.

Kommer du bli brun?

Om solen behagar skina så kanske. Men jag har blivit en skuggperson med åren som väljer skugga framför sol alla dagar i veckan - men lite fräknar på näsan kanske man kan få till.

IMG_0496.JPG

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

Ta det lugnt. Njut av nuet och tänka inte på att sommaren är kort. Ha inte dåligt samvete att det där gymkortet ligger oanvänt utan ta långa härliga promenader istället.

Vad kommer du äta?

Charkbrickor, härliga sallader, saftiga jordgubbar, melon, hallon, mjukglass, rabarberpaj, allt som går att grilla och säkerligen ett kilo halloumi.

IMG_0522.JPG
IMG_0525.JPG

Vad kommer du dricka?

Lemonad, citronvatten, rosévin, kaffe och hemmagjord saft, gärna rabarber.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att hur än vädret är i Sverige så har vi en vecka utomlands. Och att Älva är ett år äldre och kanske inte hatar bilåkningen riktigt lika intensivt som förra året. Och att sommaren inleds med Håkan Hellström och en mini-semester bara för mig och Aramis.

Vad kommer du ha på dig?

Klänningar såklart! Gärna blommiga och knälånga. Till det tygskor eller träskor. På landet brukar jag hasa runt i jeansshorts, linne och stickad tröja.

IMG_0527.JPG
IMG_0401.JPG

Hur kommer du att göra dig illa?

Inte alls hoppas jag förutom de vanliga myggbetten och oron över barn och fästingar.

Vad oroar du dig för?

Se ovan. Och såklart vädret - det är ju ändå Sverige vi pratar om och den alldeles för himla korta sommaren.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Jag vet inte riktigt?! Att vi har två barn i väldigt olika ålder som inte vill göra samma sak kanske. Men också att Älva är äldre och pratar mer och mer vilket är så himla fint. Att jag ska vara en vecka i stan själv och jobba vilket betyder ljuvliga sommarkvällar med vänner och varken hämtning eller lämning.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Jag gissar försvinnande kort men fin. Och redan längta till nästa sommar.

IMG_0053.JPG
IMG_0491.JPG

Hur ser din sommar ut?