Comosjön - var, hur och när?

Comosjön har för mig varit en sådan där plats jag drömt om men inte tagit mig till. Jag har tänkt att det är lite för omständigt att ta sig dit men det var det verkligen inte. Eller ja det är ju inte bara att flyga dit och så är du framme men det är heller inte världens ände.

cocokarta.jpg

Hur ?

Vi flög till Malpensa, Milano och körde sedan till Como och vidare till Bellagio. Vi hyrde bil på MIlanos flygplats och det var väldigt smidigt.  Comosjön är alltså sjön på kartan som ser ut som två byxben och vi bodde där sjön delar sig. Resan från Milano till Bellagio tog runt två timmar, vägarna vid sjön är smala och serpentinliknande. Utsikten är helt fantastisk men ett tips kan vara att ta en åksjuketablett innan. Efter Bellagio fortsatte vi till Bergamo för ett dygn i denna fina lilla stad. Till Bergamo flyger Ryan Air och är inte Skavsta ett problem så är det ju ännu lättare att köra till/från Bergamo till Comosjön. Vår resa mellan Bellagio och Bergamo tog 1 timme och 20 minuter.

Var?

Var man ska bo när man besöker Como är något jag läste mycket om innan vi reste. Det var såklart många olika svar men vi valde Bellagio och ångrade oss inte en sekund. Vi besökte både Como och Lecco men Bellagio var 100 gånger mysigare. Staden ligger också väldigt bra till för båtutflykter till andra städer. Vi var till exempel också till Varenna som var litet men otroligt vackert.

brygga.jpg

När?

Jag tror alla årstider är galet fina men jag skulle ändå säga att maj-oktober är att föredra. November - april är relativt kallt med bara 5-10 grader. Jag fick också höra att det är bra att undvika juli om man kan på grund av väldigt mycket turister.

allen.jpg

Hur länge?

Vi var i Bellagio i två nätter och Bergamo en. Skulle jag göra om denna resa skulle jag nog ha tre nätter i Bellagio och sedan åka vidare till Bergamo. Det fanns en del saker vi inte hann med kring Como och så vill man ju ha tid att sitta och njuta också av denna fantastiska plats. Du kan lätt stanna en vecka och göra nya utflykter runt sjön varje dag men ska du vara bara på en plats räcker nog 2-3 dagar.

comolake.jpg