Paddla kajak på Comosjön

Att göra någon form av vattensport när man besöker Comosjön är ju obligatoriskt. Jag var osäker om jag skulle välja SUP eller kajak - men den här gången tog jag kajak. Eftersom vi bodde i Bellagio valde vi att göra denna aktivitet här och bokade hos Bellagio Water Sports.

Det var jag och Micke och tre personer till som träffades en tidig söndagmorgon i början av oktober för att ge oss ut på sjön. Vår guide Mich, född i Bellagio gjorde oss klara för start.

lagodicomo.jpg
kanoter.jpg

Vi var tre stycken som paddlade kajak och ett härlig par från Australien valde SUP. Jag hade såklart hoppats på klarblå himmel denna dag men dimman låg tung över sjön. Å andra sidan gjorde det hela upplevelsen mer drömmig och höstlik. Det var så sagolikt vackert att paddla ut på denna spegelblanka sjö, det var helt vindstilla och knäpptyst. Vi fick en liten introduktion om upplägget och sedan var det bara att börja paddla.

supcomo.jpg
sup.jpg
inidimma.jpg
activitycomo.jpg

Vår tur tog två timmar, vi paddlade runt en udde, fick höra historia om platserna och sedan paddlade vi tillbaka. Och eftersom vi var i Italien halade Mich helt plötsligt upp prosecco och nutellakakor för att skåla in söndagen och fylla på med energi.

paddel.jpg
comosjon.jpg
kayak.jpg
suping.jpg
kayakcomo.jpg
kayal2.jpg
suping2.jpg

Besöker du Comosjön är detta jag rekommenderar. Boka gärna en tur tidigt på morgonen så du får uppleva lugnet och bry dig inte så mycket om väder - det är en upplevelse för livet vilket väder det än är.