Att hyra bil i Italien

Jag har bara hyrt bil utomlands en gång, det var i somras och det var kanske inte den bäst upplevelsen. Bilen hyrdes av Sixt, vi fick en mindre bil än vad vi bokat, barnvagnen gick inte in i bagageluckan och när bilen skulle lämnas tillbaka hävdade Sixt att vi gjort en repa som varit där från början. Vi hade bilder på telefonen där man kunde se att repan fanns när vi hämtade ut bilen men Sixt godkänner inte telefonbilder. Efter många om och men och mail fram och tillbaka fick vi tillbaka de 5000 kr de drog från kontot, men jag var inte imponerad över detta med att hyra bil.

FullSizeRender.jpg

När vi nu skulle till Italien igen och bil krävdes läste jag på en hel del om olika bolag och regler innan jag bokade. Eftersom det bara var jag och Micke behövde vi ingen stor bil (samt att en liten bil har många fördelar på italienska vägar) och det skulle vara full försäkring - det var mina enda krav. Jag sökte runt efter bästa pris, bra recensioner och hamnade hos hyrbilar.nu. Jag valde bolaget Locauto - av den enda anledningen att det lät italienskt och priset var bra. En Renault Clio, fullt skydd, gratis av- och ombokning, kontor på flygplatsen, två förare för under 1000-lappen. Enda kravet var att att du har ett giltigt kreditkort vid upphämtning av bilen. So far so good.

När vi landade i Milano fick vi ta bussen till Terminal 1 där biluthyrarna höll till. Ingen kö vid disken, en trevlig dam bakom kassan och så fick vi vår lilla bil. Biluthyraren visade på den enda repan som fanns, vi hittade en till och påtalade detta samt tog kort på den - visa av erfarenhet. Sedan var det bara att tuta och köra med full tank. Att bara vara två vuxna i bilen var rena drömmen mot två barn i baksätet med bilstolar, åksjuka och rastlöshet på de smala italienska vägarna kan jag säga.

Tre dygn senare var vi tillbaka på flygplatsen för att lämna tillbaka bilen efter ett stopp där vi tankande upp bilen igen. En man tog emot nycklarna, tittade snabbt på bilen, jag signerade och sedan var det tack och hej. En minut senare fick ett mail om tack för en fin och avslutad affär. Vi tog rulltrappan en våning upp och checkade in till flyget.

FullSizeRender.jpg

Jag väntade bara på att något mer brev skulle komma, att några oupptäckta repor skulle uppdagas men nej inget. Så efter en väldigt energikrävande biluthyrning i juni var detta en jättebra upplevelse som jag gärna gör om. Tur att jag vågade mig på detta igen!

Och som ni ser på bilderna så var vyerna från bilen så himla värt det, bara de!