Steam Hotel och Kokpunkten

Jag hade hotellpoäng som skulle försvinna vid årsskiftet och det var ju inget alternativt, så årets näst sista dag bokade jag in en staycation för familjen i Västerås. Eftersom vi redan var i Sala hos mina föräldrar tog det ynka 35 minuter dörr till dörr från familjen till Steam Hotels entré.

entre_steamhotel.jpg

Ingen kan väl ha missat att Steam Hotel, systerhotell till Ystads Saltsjöbad och Falkenbergs strandbad, har öppnat i Västerås. Varenda kändis har besökt hotellet, de har ett spa, hotellet sitter ihop med actionbadet Kokpunkten och det finns en bar högst upp på våning 18.

Hotellet i sig är verkligen jättefint. Inredningen är fantastisk, i mitten brinner en brasa, det finns härliga soffgrupper överallt och allt går i härligt dova färger. Det ligger intill Mälarens strand och utsikten från våning 18 är såklart maffig.

steamhotell_weekend.jpg
steamhotel_vasteras.jpg

Receptionen är så snyggt och bredvid finns stora härliga soffor och stylish pingisbord i trä.

staemhotel.jpg
steam_hotel.jpg

Däremot är trycket enormt på detta hotell och vid incheckning klockan 15 ringlar kön lång. Sedan ska alla dessa personer samsas på tre hissar så då ringlar kön vidare. Vi hade missat att boka bord i restaurangen vid bokning och när vi vid incheck ville boka bord för middag fick vi veta att det var helfullt, det fanns inte någon tid kvar. Hotellet ligger lite off och det finns inget runt omkring på gångavstånd i regn med två barn - så då fanns bara ett alternativ kvar. Barmeny. Hamburgare, charkbricka och ett tredje alternativt var det som erbjöds och vi körde på hamburgare åt hela familjen. Jättegod men lite stressig miljö att sitta i med yngre barn så ett tips är att boka bord när du bokar rum.

steamhotel_restaurant.jpg
steamhotel_rum.jpg

Rummen var fina med snygga detaljer, vi hade en rum med två extrasängar till barnen.

steamspel.jpg

På våning två finns en bar samt massor av olika spel. Fotbollsspel, shuffleboard, schack, datorer och tv-spel.

Jag gillar verkligen hotellet, allt är uttänkt men jag känner att det var lite för mycket folk där. Det blev lätt en känsla av att det var trångt och slagsmål om lediga platser. Kanske är det värt att vänta 6 månader innan man besöker detta hotell och hypen lagt sig? Och kanske är ett vuxenbesök med spa att föredra än en staycation med barn?!

När vi bokade Steam Hotel kunde man också välja till spa eller inträde till Kokpunkten. Spa gick bort eftersom det inte är för barn men däremot Sveriges första actionbad Kokpunkten stod högst upp på listan hos Aramis. Till Kokpunkten kan du inte bara åka och bada när du vill utan du måste förboka och de har två insläpp per dag. Antingen bokar du 8.30-14 eller 14.30-20.00, mellan 14.00-14.30 töms badet helt på folk (drop-in tider finns på vardagar mellan 11-21). VI valde taktiskt morgontiden en lördag och hoppades att det skulle vara lugnt. Billigt är det inte utan en familjebiljett kostar 450 kr (2 vuxna och 2 barn).

Steam Hotels frukost börjar 07.30 och då var vi där för att sedan hämta ut våra badarmband i receptionen och ta direktingången till badet från hotellet.

bad_kokpunkten.jpg

Badet består av 4-5 enorma rutschkanor, en mindre barndel för barn upp till 6 år, en relaxavdelning med 16-årsgränd (kostar extra), en pool med bio, klättervägg och en större pool med duschar, strömmar och annat.

kokpunkten_bad.jpg

Älva kunde endast hålla till i barndelen här ovan men som hon älskade det. Hon kastade sig i vattnet, åkte rutschkana själv, och temperaturen i barndelen ligger på härliga 34 grader. I övriga pooler är temperaturen 30 grader vilket är ljuvligt då du aldrig fryser och barnen får inte blå läppar efter en timme. Överallt finns dessutom bubbelpooler utställda med 37 grader i vattnet.

kokpunkten_vasteras.jpg

Varje rutschkana har en åldersrekommendation men det är upp till dig som förälder att avgöra om den är lämplig för ditt barn eller inte, utom Boomerang som de är stenhårda på 12-års gräns. Gissningsvis på grund av att det hänt en del olyckor i den sedan Kokpunkten öppnade. Aramis åkte nästa allt med Micke älskade det.

När du går in på badet får du ett armband som du sedan låser ditt skåp med och betalar med där inne om du vill ha lunch eller fika. När du sedan lämnar badet, återlämnar du ditt armband och betalar för dina inköp - väldigt smart!

kokpunkten.jpg

Vad tycket jag då? Jo går man in direkt 08.30 får man två lugna timmar innan badet exploderar av folk och det är inte så mysigt längre. Det var max 5 minuters kö till åkattraktionerna men det blir trång i barnbassängen. Maten var ovanligt fräsch med pasta, kycklingwraps, falafel och kyckling med ris som varvas med pannkakor och pommes.

Jag tror att barn som är runt 10 år får ut absolut mest av detta, Aramis var lite för liten för vissa grejer och Älva kunde lika bra varit på ett vanligt badhus och älskat det lika mycket. Men Aramis själv ger det en 5:a i betyg och älskade varje minut. När vi varit där i fyra timmar tyckte vi det räckte och Aramis tyckte vi just kommit.