Att göra en weekend i Glasgow

Jag rekommenderar verkligen ett besök i Glasgow nästa gång du besöker Skottland. Att ta sig från Edinburgh till Glasgow är jätteenkelt och här är lite tips till vad du kan göra i Skottlands största stad.

peoplemakeglasgow.jpg

Hotell i Glasgow

800x540_glasgowinsidesingle1.jpg

Z hotel. Compact living hotell med jättebra läge och bra pris. När jag pratar compact menar jag compact. Rummen är 6 kvadratmeter, de har inga fönster och det är en säng och ett badrum - thats it. Men ska du knappt vara på hotellet så är detta ypperligt. Dessutom har hotellet tänkt till och förstått att en kanske inte vill hänga på rummet så vid 17-tiden dukar de upp ostbuffé med vin till alla gäster så du kan hänga i lobbyn innan middag. Frukosten är bra, jättegod fruktsallad och ett rum kostar runt £40-70 beroende på storlek.

 

Att göra i Glasgow

Music Tour. Vi gick en music tour med Glasgow Music City Tours. Vi fick följa med till pubar/barer där Glasgowband spelat, där Oasis blev upptäckta och till legendariska indieställen. Även ett besök på Barrowland och parken bakom där du kan se alla band som uppträtt på den kända arenan.

musicglasgow.jpg

 

Shopping. Glasgow har en rejäl highstreet med alla butiker du behöver och ett stort Primark med generösa öppettider.

glasgowshoppingstreet.jpg
glasgowshopping.jpg

 

Ashton Lane. En liten gatstump i west end med kullersten, barer, restauranger. Lätt att missa så håll ögonen öppna!

Glasgow’s Necropolis En viktoriansk kyrkogård på en kulle med över 3500 monument - väldigt maffigt.

Glasgow Botaniska trädgård. Den ligger i west end och består av flera olika glashus. Kibble Palace är ett utav de större och detta påminner om Kew Gardens i London.

Besök floden. River Clyde flyter genom Glasgow och det är fantastiskt vackert med alla gamla broar.

glasgowbridge.jpg

 

Ölprovning på Drygate. Drygate är ett mikrobryggeri oc en restaurang.Vi gjorde en privat ölprovning och fick prova alla deras egna öler varav en med chokladsmak. Yummi.

drygateglasgow.jpg
olen2.jpg

 

Streetart. Glasgow har på senare tid fått imponerad streetart. Läs mer här var du hittar streetart of Glasgow.

glasgowstreetart.jpg

Glasgow Green. Glasgows äldsta park och när vi var där anordnades Bonfire night där med brasa och fyrverkerier. Här finns en enorm fontän och en vinterträdgård som är ljuvlig.

Finnieston En del av Glasgow som är hipster area nummer ett. Här trängs barer och restauranger och stadsdelen har blivit utnämnd till Hippest place in Britian 2016.

 

Restaurangtips till Glasgow

Det var så väldigt många att de förtjänar ett helt eget inlägg. Här hittar du Glasgows bästa barer, pubar och restauranger.