Hotelltips Stockholm - Downtown Camper by Scandic

En helg i december bodde jag på Scandic Downtown Camper - ett hotell jag har velat testa en längre tid.

downtowncamper.jpg

Downtown Camper är mer än ett hotell, det är en mötesplats och ett ställe att hänga. Du kan sitta här att jobba, ta ett glas vin med vännerna vid den öppna spisen, delta i hotellets yoga eller löpträning och snart öppnar dessutom deras gym. Hotellet lånar ut cyklar, longboards, skateboards, kajaker och sportkläder för att du ska kunna upptäcka Stockholm på ett nytt sätt.

Downtown Camper by Scandics läge

scandicdowntowncamper.jpg

Läget kan inte bli bättre. Scandic Downtown Camper ligger på Brunkebergstorg, ett stenkast från Sergels Torg. Det ligger alldeles intill ingången till Gallerian, du är på Drottninggatan inom två minuter och tunnelbanan likaså. Nära caféer, restauranger, bio, teater och massor av shopping.

 

Rummen på Downtown Camper

sangcamper.jpg

Jag bodde i ett Classical Double Room som var strax över 20 kvm. En fantastisk fönsternisch, dubbelsäng, skrivbord, fåtölj, helkaklat badrum och utsikt ned mot Drottninggatan. Hotellet har nästan 500 rum i olika storlekar, från rum utan fönster till sviter med plats för 12 personer.

Sängen var gudomlig och dessutom har rummet mörkläggningsgardiner så inte en ljusstrimma kommer in.

rumcamper.jpg

 

Frukosten på Downtown Camper

IMG_1605.JPG

Massor av färsk frukt, bröd, pålägg, juicer, smoothie, ägg, bacon, korv, köttbullar och härliga amerikanska våfflor. Snyggt upplagt, de har tänkt på varenda detalj och även om många äter frukost samtidigt så känns det aldrig trångt. Jag har varit hit en lördag bara för att äta deras frukostbuffé (som håller på ända till 12) och umgås med vänner - skön start på helgen!

 

Gemensamma ytor på Downtown Camper

recepcamper.jpg
lobbycamper.jpg

Receptionen är enorm och har också en butik med kläder och accessoarer. De har flera konferensrum som är mer byggda för workshop och för att väcka inspiration. Ni ser ju själva hur himla fint det är!

gungor.jpg
gameroomcamper.jpg

De har ett stort spelrum med massor av brädspel och gungor i en grym inramning.

matsal2camp.jpg
matsalcamp.jpg
barcamp.jpg
lobby2.jpg

Inredningen är verkligen storstad möter naturen och det är så väldigt snyggt. Restaurangen Campfire ligger mitt i hotellet och har en härlig brasa där du kan njuta av god mat även om du inte bor på hotellet. Vi tog ett glas vin här innan maten och ångrade lite att vi inte etstade deras hamburgare för de såg så goda ut.

pingis.jpg

Vid hissarna på varje våningsplan finns pingisbord att låna.

smile.jpg
whatson.jpg
hangcamper.jpg

Jag kan verkligen rekommendera detta hotell då det känns superfräscht, det är nytänk och mer än bara ett hotell. Det är väldigt prisvärt (ca 1000 kr för ett dubbelrum) och frukost ingår alltid. Det här hotellet är långt från ett Scandichotell längs med E4:an, detta är hotell 2018. Och som extra bonus har de en Lifestyle Concierge som guidar dig till ett Stockholm bakom turistfällorna. Nu har även deras spa The Nest öppnat på våning 9 - läs om mitt besök på The Nest här.

windowmet.jpg