Mina måsten i Cheshire

Varje gång jag är i Manchester besöker jag också Cheshire. Dels för att jag har vänner där men också för att det är så sagolikt vackert. Cheshire är ett landskap eller grevskap som det kallas i England och det ligger precis söder om Manchester. Det tar endast 30 minuter med spårvagn från Manchester Piccadilly till Altrincham och sedan är det bra att ha bil för att nå alla dessa underbara plaster. Jag gjorde en roadtrip kring Cheshire i slutet av juli och här är mina måste i Cheshire.

Alderley Edge

eng.jpg

Alderley Edge är ett mindre samhälle som består av mysig gågata. Men det finns också underbara promenadstråk och en utsiktspunkt att besöka som är jättevacker. Skogen kring Alderley Edge är så där härligt grön och tät året om och det är här du skulle kunna stöta på Kate Moss i sina Hunter-stövlar.

Missa inte att besöka den anrika caféet G Wienholt som gör de bästa bakverken på flera mil. Dessutom har det nyligen öppnat ett B&B, Wizards Thatch, som är som en saga. Jag fick en rundvandring i det lilla sagohuset med halmtak där rummen är från 1600-taket och pyntade med tomtar och troll.

skogalderly.jpg

 

Tegg´s Nose Country Park, Macclesfield

teggsnose.jpg

Detta är ett stort område uppe på en höjd med flera olika vandringsleder. Gröna fält, får, kor, kullar och en utsikt som får dig att tappa andan. Där du parkerar bilden finns en mindre restaurang och där kan du få all information du behöver samt en karta över området. Jag gick en kortare tur på 45 minuter och jag hade kunnat stannat hela dagen - detta är verkligen England!

eng2.jpg
far.jpg
landscape.jpg
teggs2.jpg
far2.jpg

 

Knutsford

Knutsford är en mindre stad som vunnit pris för sin skönhet. Varje försommar smyckas staden med massor av blommor inför Tatton Parks flowershow och turister vallfärdar för att uppleva detta. Även utan blommor är staden ljuvligt pittoresk, kanstad av små boutiquer, restauranger och vinbarer.

knutsford.jpg

 

Prestbury

church.jpg

Prestbury är en gullig by och har endast runt 4000 invånare. Det är litet men så väldigt fint och perfekt för att strosa i, besöka en pub, gå in i kyrkan och njuta av den engelska landsbygden. Både Prestbury och Knutsford kallas ibland för The Millionaries row då dessa ställen kantas av lyxiga herrgårdar som tillhör fotbollsspelare, popstjärnor och tv-kändisar. Och jag kan verkligen förstår varför man väljer att bosätta sig här!

prestbury.jpg

Och är du i området tycker jag också du kan stanna till i Wilmslow, Tatton Park och Lymm - minst lika vackert.

Cheshire är en pärla som du bör besöka!