Mina tips till Milano

tipsmilano.jpg

Är du på väg till Milano i vår? Här kommer mina tips till staden som tog mig med storm. Staden som är så mycket mer än vad ryktet säger. Här kan du läsa mina tips till att välja boende i Milano.

Navigli

Milano har inte, till skilnand mot många andra italienska städer, en flod som flyter genom staden. Men det man inte har skaffar man sig så Milan har byggt ett kanalsystem som förbinder staden med närliggande sjöar. Detta byggdes redan på 1400-talet och Leonardo da Vinci var med och designade systemet. Längs med dessa kanaler ligger idag restauranger och cafeer och det är fantastiskt mysigt. Under dagtid stänger flertalet restauranger mellan 14.30-17.30 så se till att vara där för lunch eller senare middag.Strosa, njut, drick ett glas vin, titta på folk och njut av atmosfären.

Duomo di Milano

Milanos stolthet, den gotiska katedralen och något du måste se om du är i staden. Enormt imponerande faktiskt och betydligt större än vad jag trodde. Välj om du bara vill se den utifrån eller faktiskt gå in i den och upp till toppen. Den håller öppet 08.00-19.00 och förbered dig på kö.

IMG_6020.JPG

Stadsdelen Brera

Detta är en litet kvarter kring gatan Brera som är fyllt med små gallerier, uteserveringar, boutiquer och påminner lite om Montmarte i Paris. Här finns också en botanisk trädgård, små marknader, bibliotek och jag älskar att strosa omkring här och bara vara en del av Milano.

 

Takbarer

Det finns en uppsjö av takbarer såklart men jag rekommenderar Terrazza Aperol vid Duomo och Ceresio 7 på gatan med samma namn.

Terrazza Aperol är en terrass som du ser från trappan vid Duomon och kön hit ringlar oftast lång. Vi var där vid 13-tiden en tisdag, det var kö då med men det gick förvånandsvärt snabbt för oss att få ett bort och varsin aperol. Dyrt såklart eftersom det möjligtvis kan vara Milanos bästa läge, en aperol gör lös på €13 så sitt länge och njut.

IMG_6119.JPG

Ceresio 7 är en undangömd pärla som inte bara är en bar utan och också en gym, spa och en lyxig restaurang. Med två terrasser med två pooler och med utsikt mot norr och söder är det svårt att misslyckas. Välj om du vill njuta av ett glas vin med utsikt över bergen eller om du hellre vi se stan eller det nya Milano som växer fram åt väst och som för tankarna till Dubais skyline.

Chinatown och gata

En liten del av Asien mitt i Milano. Ta sikte på Via Paolo Sarpi, strosa fram på denna härliga gata som kantas av buskar, fina hus, asiatiska butiker, mysiga cafeer och gatumat av alla dess slag.

IMG_6046.JPG

Parco Sempione

I nordvästra delen av staden ligger denna härliga park med en Triumfbåge i en änden och ett slott i den andra. Här finns också ett utsiktstorn och ett enormt akvarium med gratis inträde. Underbart grönt, träd, blommor och buskar som doftar fantastiskt , en liten damm, lekplats, stora gröna ytor och många bänkar. Men jag höjer ett varningens finger att gå här efter det blivit mörkt, jag gjorde det och nja inte min bästa idé med mycket suspekta personer och möten.

Parco Nord

Milanos största park som ligger en bit utanför centrum. Hyr en cykel och cykla runt i parken, ta med picknick, lägg dig och läs och njut. Jag hann tyvärr inte spendera tid här utan bara passera men det såg ljuvligt ut så har du tid se ytterdelen av Milano.

Galleria Vittoria Emanuele

Milanos mest kända galleria är värd ett besök även om du inte är en lyxshoppare. Taket är fantastiskt, gallerian är byggd 1870 och här står märkesbutikerna på rad, Prada, Gucci och Louis Vuitton bland annat. Golvet blänker i finaste marmor och ja ta en promenad här med eller utan shopping.

Spårvagn

Att åka de äldre spårvagnarna i Milano är ljuvligt. Att stå längst bakom, känna vinden vina i håret och se staden susa förbi är något du inte bör missa.

FullSizeRender.jpg

Nottingham Forest Cocktailbar

En grym bar där du får drinkar som inte är som är alla andra. Här kommer drinkar in i provrör med rök, i ett badkar med badanka, i en snäcka eller i en skattkista. Här pimpar de helt enkelt din drink till max och dessutom är det en mysig bar och härlig miljö.

Här hittar du mina tips till restauranger i Milano.