Veckans tankar - från sommarresa till bra bio

Sommarsemester.
Det är nytt år och jag tänker att framförhållning är bra för att komma ned i pris. Men vad ska vi göra i sommar? Efter förra årets brist på sol måste jag få en vecka eller två i värme. Men oj vad sommarresor är dyra för en familj, allt skjuter verkligen i höjden under högsäsong kombinerat med skollov. Vi pratar om att hyra hus, boka charter, testa Frankrike eller Mauritius. Som ni hör det är högt och lågt. Och så den där tanken att en vecka vid Medelhavet kostar som tre veckor i Thailand gör mig ganska osugen.  I veckan har  jag också insett att det aldrig verkar finnas billiga flygbiljetter till Malaga.

sun-spa-resort-2152106_1280.jpg

Väder och vind.
Jag skojar inte när jag i fredags insåg att solen inte visat sig sen julafton och att vädret var så grått att man inte såg handen framför sig. Men så blev det lördag och det bjöds på sol. Och rosa himmel. Men överlag är ju vinter i Stockholm himla deprimerande. 

IMG_2082.JPG

Bio.
Jag ser ungefär tre filmer per år. Dessa tre filmer klämmer jag nu in på tre veckor. Jag har sett Solsidan som jag gillade mycket och igår var jag på en magisk film. The greatest showman. En musikal i stil med Moulin rouge, fantastisk musik och en film att bli glad av. Jag kommer avsluta denna vecka med filmen om Ted Gärdestad och jag har höga förhoppningar.   

greatest.jpg

Oprah.
Jag har alltid älskar Oprah. Efter hennes tal på Golden Globe igår lite extra. Tänk hur världen skulle kunna se ut om hon bytte plats med Trump.

IMG_2109.JPG

Kanarieöarna.
Kanske har det att göra med att jag läser och skriver om det mycket jobbmässigt. Kanske vill jag se det alla andra sett. Hur som har jag blivit sugen på att besöka Teneriffa, Lanzarote, La Gomera eller Gran Canaria. Se naturen (som ser spektakulär ut), vandra, äta fisk, bada vid lavastrand och upptäcktsresa.

tenerife-2047229_1280.jpg