Att hitta resmål före alla andra - jakten på det nya Berlin

Jakten på det nya Berlin.jpg

Det finns platser som på något sätt blir omåttligt populära under några år och det går flera flyg om dagen just dit för att sedan dala då "alla" redan varit där och turismen har förstört stället - det genuina är borta. Vi resenärer är alltid på jakt efter att hitta det där resmålet som kommer bli hett om ett år för att kunna säga åh där har jag redan varit. Ni vet det är som folk som hör ordet Thailand och av reflex säger ja Thailand var ju bäst för 30 år sedan, nu är det förstört.

Skämt åsido så gillar jag att åka tillbaka till ställen även om de inte är heta men här får ni mina spaningar vilka platser som dalar och vilka ställen som tar över 2018.

Det nya Berlin: Manchester

Berlin var så hett för ett tag sedan att hipsters vallfärdade dit. Men nu är jakten igång på det nya Berlin - jag satsar varenda pund på att det blir Manchester som är the next thing. Det är en industristad som gått från grå till alla världens färger. Sunkiga pubar har blivit trendiga barer, uteliggarnas kvarter har blivit konstnärsdistrikt och fish and chips är utbytt mot riktigt bra mat från alla världens hörn.

IMG_8232.JPG

 

Det nya Kreta: Korsika

Kreta har länge varit en storfavorit på sommaren. Lätt att ta sig runt, väldigt barnvänligt, det fullkomligt vimlar av hotell och hus att hyra men det kanske blivit lite trångt och trist? Korsika är det nya Kreta. Bedövande vyer, relativt oexploaterat, turkost vatten, orörda stränder och charmiga byar.

korsika1.jpg

 

Det nya Barcelona: Tel Aviv

Barcelona har det där som många letar efter; en storstad med strand. Men nu när alla varit i Barcelona både en och två gånger är det mot Tel Aviv vi blickar. Skyskrapor, coola barer, bra shopping och framförallt en härlig strand mitt i stan.

beach-3017697_1280.jpg

 

Det nya Paris: Amsterdam

Var åker folk när de ska fria, gå på date eller bara vill ha lite romantik en helg? Paris såklart. Men nu när broar monteras ned på grund av för många kärlekslås och brudpar slåss om bröllopsfoton fram Eiffeltornet åker vi och är kära i Amsterdam. Strosa längs med kanalerna, njut av mindre marknader, drick kaffe på en husbåt och var originell innan alla kommer hit.

 

Det nya London: Warszawa

London har varit en storfavorit hos många i över 30 år. Shopping, sevärdheter, pubar, kort flygtid men också ganska så dyrt. Nu vänder vi mot öst för att besöka Warszawa som också erbjuder massor av shopping, bra flygförbindelser, härliga parker och framförallt halva priset mot London. Och så har inte alla varit här än. Men snart. Och nej London går aldrig ur tiden men detta kanske kan vara ett alternativ.

 

Det nya Alperna: Lake District

Att vandra i Alperna under sommarhalvåret har länge varit populärt. Men nu vi gjort det och sett dessa magiska vyer är det dags att promenera vidare. 2018 pratar alla om Lake District i Cumbria, England där vyerna är spektakulära, de gröna bergen ser ut som en saga och mitt i ser du flera små sjöar.

keswick-1873663_1280.jpg

 

Det nya Prag: Ljubljana

För 20 år sedan skulle alla till Prag. Det var billigt, ölen var nästan gratis och byggnaderna så väldigt vackra. Det är fortfarande vackert men också betydligt dyrare och vissa tidpunkter går det knappt att ta sig över Karlsbron. Vill du ha Prag för 20 år sedan åk till Sloveniens huvudstad Ljubljana. Kanske inte lika billigt men minst lika vackert, inte alls lika mycket folk, ingen trängsel och så väldigt hög mysfaktor.

jlub.jpg

 

Det nya Venedig: Stockholm

Venedig är fantastiskt. Men det är inte kul att trängas i gränder, följa med hjorder av turister över broar och betala hutlösa priser för ganska dålig mat. Stockholm är nordens Venedig och här kan du hitta allt du hittar i Venedig och lite till. Strosa i trånga gränder i Gamla stan och på Mariaberget, du är omgiven av vatten överallt, ät gelato från Stikky Nikki, promenera längs med Djurgårdskanalen och posera på järnbroarna. Hyr en egen båt och puttra fram - halva priset mot en gondol i Venedig.

söder.jpg

 

Det nya New York: Chicago

New York i all ära men alla har varit där, det är svårt att hitta det unika och vi har ju redan sett det mesta från staden på TV, på instagram och facebook. Hotellen tar hutlösa priser och du är inte ensam någonstans. Chicago däremot har allt New York har, samt en väldigt stor bonus Lake Michigan. Jag var i Chicago för två år sedan och blev golvad. Åk båt i stan, besök coola barer, ät helt sanslös god mat, sjön har en sån där gudomlig turkos färg och ja allt är billigare här.

chi2.jpg

 

Det nya Tokyo: Seoul/Taipei

Tokyo har länge varit Asiens New York men ju fler som besöker staden för att fota körsbärsblommor och övergångsställ desto mindre exotisk blir den. Däremot velar jag vilken som blir Asiens nya hotspot, är det Sydkoreas Seoul eller Taiwans Taipei. Taipei har jag besökt och det var otroligt men jag slår ändå ett slag att Seoul tar över stafettpinnen.

lotte-world-tower-1791802_1280.jpg

 

Det nya Island: Grönland

Jag har faktiskt inte varit på Island men det har nästan alla andra och därför är det dags att hitta ett nytt Island. Grönland ligger väldigt bra till tillsammans med Svalbard och Alaska skulle jag säga. Lite för kallt för mig med häng med Sofia och andra resebloggare till Alaska i sommar - kolla här.

 

Den nya spanska solkusten: Montenegro/Albanien

När vi tröttnat på Spanien drar vi till Adriatiska havet för att upptäcka kristallklart vatten och relativt orörda stränder i Montenegro och Albanien. Billigare, nästan lika solsäkert och inte lika många svenskar.

Har ni några andra heta resmål som kommer nu 2018 så fyll på i kommentarerna!