Veckan tankar; från Skäringer till Asien och Gärdestad

Den här veckan hann jag blogga rekorddåligt, ber om ursäkt för detta. Det var mycket på jobbet och privat och att prioritera åtta timmars sömn varje natt gör att tiden är knapp! Men detta är vad jag haft i huvudet denna vecka.

Mia Skäringer och Anna Mannheimer. Jag älskar deras podd och allt de står för. De säger vad de tycker, de skriver mail till Acne, de ifrågasätter, de sätter ord på sådant jag tänkt länge på och framförallt får de mig att gapskratta i bussen, på promenaden och på jobbet.

21273702_715050768704919_2644762069728731889_o.jpg

Rimfrost. Onsdag i Stockholm var som att vakna upp i vintersaga. Rimfrosten hade slagit sina klor i staden och allt var inlindat i ett krispigt vitt filter. När sedan solen gick upp och färgade himlen rosa och orange var det som staden tillhörde en annan värld.

rimfrost.jpg

Asien. Jag har en sådan Asien-längtan nu att jag är redo att åka redan idag. Jag vill verkligen försöka åka åt andra hållet men jag har ingen sug. Jo Sydafrika och Mexiko lockar förvisso men i jämförelse med Asien så vinner alltid det sistnämnda. Jag letar just nu både sommar- och vinterresor.

Vardag och rutiner. Vi är äntligen tillbaka i vardag och rutiner. Eller äntligen kanske är fel ord men det är skönt med vardag igen på något sätt. Barnen får träffa kompisar igen, ha rutiner och är trötta på kvällen. Jag är taggad på 2018, jag har tagit tag i mitt tränade och morgongröten är ett faktum.

urbandeli.jpg

Ted Gärdestad. Jag såg filmen om Ted i onsdags och har tänkt mycket på den sedan dess. Så bra musik och så tragisk med hur dåligt han mådde. Jag önskar ingen att må så dåligt, att höra röster, att inte kunna lita på någon och överge alla som älskar en. Fin film på så många plan som ni borde se om ni inte gjort.