Bra restauranger, cafeer och barer i Manchester

Manchester erbjuder så många bra restauranger, cafeer och barer att det är omöjligt att nämna dem alla, men här kommer mina absoluta favoriter.

Restauranger

 

San Carlo

En italiensk dröm, snygg inredning och kändistätt. Vill du äta med fotbollsstjärnor är detta stället för dig, vill du äta grym italiensk mat är det också ditt ställe. Boka bord är ett måste, det är relativt dyrt men så gott! Jag älskar deras burrata och pistagegelato.

Adress: King Street West, Manchester

 

El Gato Negro

Prisbelönt tapasrestaurang i tre våningar med öppet tak högst upp. Lammgrillspett och grillade räkor rekommenderas verkligen och servicen får toppbetyg.

Adress: King Street, Manchester

 

Evelyn´s Café

Charmigt ställe i Northern Quarter, värt att gå hit bara för att få sitta i restaurangen med fina möbler och gröna växter. Grillad kyckling, vietnamesiska vårrullar, chili ägg, stekt ris och en massa annat gott. Fusion, nytt, hippt och ett riktigt favoritställe!

Adress: Tib street, Manchester

 

The Refuge by Volta

The Refuge består egentligen av fyra olika rum; Diningroom, Public Bar, Winter Garden och Den. I Diningroom äter du god mat som är till för att delas (lite tapasstuk) och deras krispiga lamm är gudomligt! I Public Bar kan du sitta och jobba över en kaffe, ta en drink i väntan på middagen eller njuta av ett glas vin. Winter Garden är något utav det finaste jag sett med lampor i träden, mosaik på golvet och som gjort för en cocktail med vänner. Delen Den är en hörna med fåtöljer, spel, bioskärm och du kan hyra detta för privata fester. Siktar du på middag är det bra att boka bord, speciellt på helgen.

Adress: Oxford street, Manchester

 

Cottonpolis

Japansk fusion när den är som bäst! Nyöppnat ställe som både har öppet för lunch, brunch och middag.

Adress: 16 Newton street, Manchester

 

Albert Schloss

Förutom att deras entré är den finaste i hela Manchester så gör de också god mat och dryck. Alpint tema med olika wurst, men de har det mesta från schnitzel, lamm och kebab till hälsosamma sallader. Inredningen är alpin stuga a la lyxkänsla och så fint!

Adress: 27 Peter Street, Manchester

 

Northern soul grilled cheese

Här behövs väl ingen närmare presentation? Det är stans bästa grillade mackor med smält ost helt enkelt! Surdegsbröd, tre olika ostar och så kan du välja fler tillbehör som pulled pork, mac n cheese, , grönsaker eller vad de har på menyn just den dagen.

Adress: 10 Church Street, Manchester

 

Altrincham market

Altrincham ligger ca 30 minuter med metrolink från Manchester Piccadilly. Här har den förr ganska sunkiga marknaden fått ett rejält lyft och denna marknad är nu en höjdare när det kommer till mat. Färskpressad juicer, ljuvligt kaffe, paella, crepes, pajer, smoothies, fisk och mycket vegetariskt/vegan. På sommaren är det mysigt att sitta utomhus i denna oas och har du tid över rekommenderar jag verkligen ett besök. De har stängt måndagar och onsdagar och på helgen brukar det vara packat med folk så kom i tid!

Adress: Market Street, Altrincham

 

Tapeo & Wine

Så prisvärd tapasrestaurang i Deansgate. Jag var där en torsdag och behövde inte boka bord men jag tror det är fullsatt här på helgerna. Jag rekommenderar räkor, deras auberginechips, skaldjurspaella, het chorizo och getostsallad.

Adress: 209 Deansgate, Manchester

 

Grub, Manchester

Grub är ett företag som erbjuder streetfood. Just nu hittar du dem vid Mayfield fredag-söndag där de erbjuder världens bästa streetfood, dryck och bra DJs. På söndagar är det vegansöndag med massor av god veganmat och härlig musik. För att läsa om Grubs senaste event kolla här.

Adress: Mayfield (nära Piccadilly), Manchester


Caféer

 

Lupo Caffe Italiano

Italiensk kaffe när det är som bäst och som bonus lagar de även två italienska rätter till lunch varje dag varav en vegetarisk. Snygg inredning med mycket trädetaljer.

Adress: Chapel Street, Manchester

 

Takk

Inspirerat av Norden och Island är detta ett hipstercafé som är som gjort för att stanna hela dagen lång. Gott kaffe, bra ställe att sitta och jobba på och de serverar också lättare mat och en härlig brunch.

Adress: Tariff Street, Manchester

 

Another Heart of Feed

Ett café med god brunch och Australien-vibb. Acai bowls, bagels och min favorit; avokadotaost med pocherat ägg. (Bild lånad från deras webbsida)

Adrees: Chapel Street, Manchester

 

Federal

Här har du ett utav de bästa ställena för brunch i Manchester. French toast, halloumisallad, avokadomackor, gröt, bagels, egg benedict med tillbehör och goda mimosas.

Adress: Nicholas Croft, Manchester

 

Ziferblat

Ziferblat är lätt att missa om man inte vet att det finns. Det ligger nämligen på övervåningen i ett helt vanlig hus och du måste ringa på en dörrklocka och be om att få komma upp. Ziferblat är ett ställe där folk jobbar, har möte, umgås, spelar spel, pluggar - som ett kontor och ett vardagsrum samtidigt. Stället är enormt, har megasnabbt wifi och nu till det bästa - du betalar per minut. 8p i minuten och vill du sitta en hel dag tar de endast betalt för fyra timmar, resten är gratis. I det priset ingår en fantastisk buffé med toast, flingor, scones, kakor, bullar, frukt, te, kaffe, juice och du får äta och dricka hur mycket du vill. Det är öppet till 22 varje kväll veckan lång.

Adress: 23 Egde Street, Manchester

 

Cat café

Här är ett café för dig som älskar katter. För £12 får du en timmes gos med katter och dricka hur mycket kaffe/tea/juice du vill. De har ingen mat men muffins, kakor etc. Du måste boka ditt besök i förväg och det gör du här

Adress: 103 High Street, Manchester

 

Home Sweet Home

Goda milkshakes, våfflor och muffins till fikat. Tacos, kyckling, och grillade mackor till lunch. Mysig uteservering och på insidan ser Home Sweet Home ut som en modern diner. Ett perfekt stopp i Northern Quarter.

Adress: 49 Edge Street, Manchester


Godsaker

 

Black milk cereal

Detta ställe är kanske det mest instagramvänliga stället i hela Manchester. Här finns ljuvliga Manchester som är lika goda som snygga. Mina favoritmilkshakes är Triple Oreo Chessecake och Salted Caramel Stacked. De har också våfflor och smoothiebowls. De har också en filial inne i Affleck Palace som endast serverar olika bowls med flingor.

Adress: 88 Oldham Street, Manchester

 

Bon Bon Chocolate Boutique

Ett chokladcafé där du hittar stans bästa chokladtryfflar. Det är en lyxig känsla med mörk och murrig inredning som matchar chokladen perfekt. Endast öppet torsdag-söndag.

Adress: John Street, Manchester

 

Pollen Bakery

Megapopulärt café som säljer surdegsbröd och franska bakverk. Ägarna bakade hemma i 5 år innan de vågade slå upp dörrarna till sitt eget café och nu gissar jag att de knappast hinner baka hemma. De har bara öppet onsdag-lördag och oftast säljer de slut på allt innan stängning. På lördagar har de två köer för att lätta på trycket då kön oftast ringlar ut genom dörren.

Adress: Sheffield Street (under tågstationen Piccadilly), Manchester


Barer

 

The Botanist

Enorm cocktaillista, fin inredning och ett himla bra ställe helt enkelt. De har ofta livemusik och serverar bra mat om du också vill äta.

Adress: Deansgate, Manchester

 

Cane and Grain

En bar i flera våning i Northern Quarter. The Rib Joint på nedre plan fokuserar på öl och bourbon. Science and Industry är en restaurangdel där du sitter vid långbord och blir serverad god mat och överraskande cocktails. Det var här vi fick lära oss att blanda cocktails en kväll och du kan också hyra denna del. The Liars Lounge ligger på våning två är en prisbelönt karibisk rom bar. Här blandas stans bästa drinkar på god rom och stämningen är grym.

bar2.jpg

Adress: Thomas Street, Manchester

 

Grand Pacific

En 25 meter lång bardisk välkomnar dig till Grand Pacific. Du kan äta lunch, middag, njuta av high tea och dricka goda cocktails. Deras mojito är bland de bästa jag någonsin smakat.

Adress: 50 Spring Gardens, Manchester

 

Roc and Rye

Nyöppnad kaffe- och cocktailbar som är så snygg och ligger ett stenkast från Grand Pacific. Art deco stil med en enormt lång bardisk i guld och turkost läder.

Adress: 60 Spring Gardens, Manchester


Afternoon tea

 

Radisson Blu Edwardian

Afternoon Tea extra allt. Ett fat som fullkomligt dryper av härligheter som små smörgåsar, scones, pajer och kakor komplett med té i silverkanna och bubbel med jordgubbar. Du kan också beställa Gentleman versionen av afternoon tea och då istället få minihamburgare, friterad kyckling och mer matiga tillbehör. Boka bord är ett måste och du kommer inte bli besviken. Afternoon tea serveras varje dag från 12.00-17.00 och kostar £22.

Adress: Peter Street, Manchester


Bonus

Är du i Northern Quarter och det börjar regna? Kasta dig in till Rosylee på Stevenson Squaredär det är halva priset på Prosecco så länge regnet faller!


Som du märker är Manchester så mycket mer än fish and chips, kidneypie och ägg med bacon. Det finns så mycket god mat, så många härliga barer och så goda bakverk - bara maten i sig är värt en weekend dit snarast!