Manchesters stadsdelar

Manchester är en stad som genomgår en helrenovering. Varje hörn och gata får ett lyft och den grå industristaden är ett minne blott.

För att få bättre koll över Manchesters olika delar har jag försökt mig på en karta i olika färger. Staden är inte stor och perfekt att promenera i, men det går också bussar och metro genom staden.

1. Castlefield

Min favorit! Det är här du kan promenera längs med kanalen, titta på båtar, njuta på en uteservering och känns lugnet. Fina gångvägar, broar, små caféer, pubar och helt ljuvligt.

2. Spinningfields

En ny stadsdel som dykt upp fyllt med mycket glasbyggnader, lyxbutiker, bra restauranger och en hel del kontor.

3. Deansgate/King street

Bra shopping, bra restauranger, bra barer. Lyxigare boutiquer, fina byggnader och härligt att strosa runt i.

4. Exchange Sqaure

En del av stan som tidigare var något sunkig har nu fått en rejäl renovering. Mysiga uteserveringar, här finns det stora varuhuset Harvey Nichols och även den fina katedralen.

5. Arndale

Manchester Arndale är en jättegalleria som genomgått en stor make over. Här finns alla stora butiker som H&M, Top Shop, River Island, Nike, Boots etc. Här finns också Market Street och kan väl liknas vid Drottninggatan i Stockholm.

6. Northern Quarter

För 10 år sedan var detta område smutsigt, fullt med uteliggare, små indiebarer i källarlokaler och nu är det helt plötsligt Manchesters hipsterkvarter nummer ett. Snygga caféer, barer och restauranger slåss om utrymmet, det är väggmålningar i hela kvarteret och det är helt enkelt här det händer.

7. Piccadilly

Manchester Piccadilly är Manchesters stora tågstation. I området hittar du också många hotell, snabbmat och matbutiker. Piccadilly Gardens är ett grönområde med en fontän som är under renovering. År för år förändras stället och snart kommer det nog vara en oas i staden.

8. Gay Village

canalstreet.jpg

Barer, fest, klubbar och en stadsdel med hjärta - längs med Canal Street och runt om.

9. Chinatown

Med en kinesisk portal välkomnas du in i ett mecka av kinesisk, thai, koreansk och japansk mat. Det finns också asiatiska butiker - både med matvaror och med kläder, elektronik och annat kul.

10. Peter´s Field

Ett område med några stora fina hotell, arenan Bridgewater Hall och det är här Manchesters högsta byggnad Beetham Tower finns.

11. Ancoats

En liten bonus. Detta är ett upcoming område. Här byggs det som aldrig förr och nya caféer och bostäder poppar upp varje vecka. Det är fint längs med kanalen och kom ihåg var ni hörde det först - om några år är detta hipsterheaven!