När jag fick en barnsjukdom

Idag var dagen då hela Sverige återvände till sina jobb efter härliga sommarsemestrar. Själv drabbade jag i natt av öroninflammation. Ja ni hörde rätt, den härliga barnsjukdomen slog till med full kraft och som pricken över det hela har jag också en l luftrörskatarr. Så istället för att gå till jobbet gick jag till vårdcentralen och fick antibiotika och en rejäl hostmedicin.

Jag sov i stort sett bort hela dagen eftersom jag knappt sov i natt. Drömde om det ljuva livet i Italien där förkylningar och öronvärk inte existerar. På eftermiddagen började jag tänka över mina löften inför hösten och tog tag i ett utav dem; laga bättre mat. Jag gjorde ett lass av min godaste müsli innan jag gick till förskolan för att hämta Älva. Promenaden dit tog fem minuter, promenaden hem tog en timme men då åt vi frukt, tittade på fåglar, satt på en bänk och spanade på båtar och grävde i en sandlåda.

Imorgon hoppas jag att det inte gör så fasligt ont längre och att jag kan jobba. Då kommer också Aramis hem från mormor och morfar, det är skolstart på onsdags och vardagen rullar in med full kraft. Jag både välkomnar den och är lite irriterad över hur fort sommaren gick. Visst ska det bli fint med rutiner, att inreda lägenheten med lite nya saker och få ett sprillans nytt jobb men jag är livrädd för det där novembermörkret och hur jag ska klara mig utan en långresa till Asien. Det gäller att se det som utmaningar och kanske går det så pass bra att jag knappt hinner blinka och så är det april!

Hur som gillar jag känslan att en ny kalender ligger tom framför mig, det är vibbar av ett nytt läsår, höstmode är det bästa jag vet och den omtalade nystarten har gjort entré även hos mig.