recept på nyttig och sockerfri müsli


Efter grekiska frukostar som mest består av socker i from av yoghurt med ett ton honung, vitt bröd och marmelad har jag denna vecka njutit av filmjölk och hemmagjord müsli. Min müsli är faktiskt den bästa jag provat och då har jag gått igenom i stort sett hela ICA Maxis sortiment.


Recept på nyttig müsli

3 dl dinkelflingor
3 dl havrekärnor
0,5 dl hela linfrön
1 dl krossade linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl kokos
2 nävar hasselnötter som du hackar i ganska stora bitar
1 näve valnötter som du också hackar
0,5 dl kokosolja
kanel
kardemumma

Ha i allt utom kokosolja i en bunke. Ringla sedan över den smälta kokosoljan och rör runt så allt blandas. Pudra över mycket kanel och lite mindre kardemumma. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 175 grdaer i ca 20 minuter (du ser när den får färg och doftar underbart).

Passar perfekt till fil, yoghurt, kvarg, keso och i smooothies!