Det kommer aldrig vara över?

Fredag. Igen. Jag tänker på att jag bara har en vecka kvar på mitt nuvarande jobb. Att Aramis ska ha kalas i helgen. Att snart måste väl ändå min hosta försvinna. Men mest tänker jag på terrordåd och Barcelona. Och alla dessa personer som säger att de onda ska inte få vinna, de ska inte hindra oss från att leva och att nu ska vi resa ännu mer för att visa att vi inte är rädda.

IMG_1715.JPG

Det är såklart sant och det är så man ska tänka. Men mig har de redan påverkat, jag är rädd och jag lever inte som jag gjorde innan alla dessa terrordåd. Igår stod en resväska övergiven mitt på centralen och jag blev livrädd. Jag såg framför mig att centralen skulle sprängas i tusen bitar och hoppade på första bästa tunnelbana som kom bara för att inte vara kvar. Jag undviker folksamlingar, väljer aktivt bort vissa resmål (även om jag vet att det kan hända var som helst) och kan få panik när jag ser något misstänkt då jag befinner mig på ett flygplan högt upp i luften. Jag kan himla med ögonen över den enorma säkerhetskontrollen som tar timmar av kö när jag reser till England men inombords jublar jag och tackar dessa människor som orkar stå där dag ut och dag in och kontrollera innehåll i barnmat och deodoranter.

IMG_1911.JPG

Terrorn har på något sätt blivit vardag och det verkar som om varje land ska få sin beskärda del.  Så ja istället för att njuta av tacos, barnfilm och godis tänker jag då på detta den här fredagen. Win till dem igen som tar sig in i min vardag.

För mindre än ett år sedan strosade jag på La Rambla och tänkte mest på att det var trång. Sedan dess har London, Paris, Manchester, Istanbul, Bryssel, Stockholm och säkerligen några fler städer jag glömmer blivit attackerade och inget är sig likt. Det är bara att gratulera om du inte alls ändrat ditt beteende efter allt detta men jag har då sannerligen gjort det.

IMG_1844.JPG

Att gå upp i Turning Torso

Malmö i mitt hjärta ni vet. Jag fick äntligen åka upp i Turning Torso och här kan du läsa om hur det var att besöka byggnaden som vrider sig 90 grader, byggd på nio kuber med fem våningsplan i varje kub.

Jag älskar höga byggnader. Jag har varit upp i Sky100 i Hong Kong,  Burj Khalifa i Dubai, Taipei 101 i Taiwan, Tokyo Observation Deck i Japan, Willis Tower i Chicago, de flesta höga byggnader med barer i Bangkok och Victoria Tower här i Stockholm. När vi åkte till Malmö i början av augusti var Turning Torso, Nordens högsta skyskrapa, alltså ett måste.

Vi hade en sådan tur att HSB anordnade guidade visningar under sommaren och precis den dagen vi var där. De har inte visningar varje dag och inte året om - läs mer här. Ett besök kostar ca 200 kr och visningen tar en timme. 

Vi var en grupp på 30-40 personer som slussades upp till våning 54 i omgångar. Hissfärden tar 38 sekunder och sedan är du 179 meter över havet (huset är 190 meter högt inklusive mast). Visningen börjar med en föreläsning där fakta presenteras. Visste ni till exempel att Turning Torso endast består av hyresrätter? Tanken var att sälja ut dem som bostadsrätter men ingen ville köpa de dyra bostäderna så de fick bli hyresrätter - och de gick åt som smör i solsken.

Det finns 148 lägenheter, alla har en privat vinkyl i källaren, privat gym till alla som bor där, det finns bubbelpool och bastu att låna liksom en övernattningslägenhet. Lägenheterna är som minst ettor på 45 kvadrat och störst är treor på 190 kvadrat där hyran ligger mellan 10 000 kr - 27 000 kr i månaden. Och ja det är kö för att få en lägenhet.

Turning Torso är ett utav de få hyreshus i Sverige som är ett så kallat serviced apartments. Det vill säga det finns en bemannad reception dygnet runt och ingen obehörig släpps in. Du slipper också hämta ut dina paket på Coop, passa DHL ombudet eller få besök av jultidningsförsäljare. Titta noga på bilden ovan som föreställer receptionen. Ser ni att linjerna från marmorgolvet går exakt i linje med sittmöbeln i samma material. Arkitekten Santiago Calatrava har ett öga för detaljer och detta är bara ett exempel på små detaljer som gör denna byggnad så unik. Det är också förklaringen till varför Turning Torso blev rejält försenad och budget sprack rätt tidigt. Första spadtaget togs 2001 och 2005 flyttade de första personerna in.

Efter föreläsningen fick vi se en liten film om tornet. Hur det byggdes, hur det ser ut i lägenheterna, och vad som är unikt med detta boende. Filmen följdes av frågestund där både jag och Aramis hade frågor att ställa. Visste ni till exempel att tornet svajar när det blåser riktigt mycket och att de har ett unikt brandlarm som ger dig tydligen instruktioner hela vägen ut (genom olika zoner) om brandlarmet skulle gå.

Hur långt ser man då från Turning Torso? Från våning 54 vid klart väder kan man se Falsterbo och Trelleborg i söder, Helsingborg i norr, Köpenhamn i väster och Skåneslätten i öster.

Vi fick se några riktigt grymma bilder tagna från toppen av tornet. Till exempel när halva Öresundsbron är täckt under moln, att titta ned på fyrverkerierna över Malmö en nyårsafton, att befinna sig ovanför molnen och att lysa upp hela tornet i Malmö FF:s färger och logga.

Kuriosa: I början använde de en maskin som putsade alla fönster en gång i halvåret. Det tog alldeles för lång tid och nu använder de personer som hänger i säkerhetslinor. De får jobbet gjort på 1-2 månader och jag hoppas de har hög lön.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte drömmer om att bo här. Tänk er att vakna till denna utsikten varje dag! Det enda jag skulle sakna är nog balkong. För som ni ser finns inga balkonger och tornets fönster kan inte öppnas helt och en del kan inte öppnas alls.

Får du chansen så ta denna rundtur - jätteintressant och en rolig guide som berättade allt med humor och la in små anekdoter om byggnaden.

 

En lista om min sommar 2017

Sommar 2017 kom och har snart gått ut igen. I och med att jag återvänt till jobbet ser jag den nästan som över. Här kommer en liten Sommar 2017 lista - best of.

 

Bästa resan i Sverige

Småland är Småland. Att komma dit är liksom sommar. Sitta och dricka kaffe och titta på korna, solnedgången över sjön och ligga i hängmattan och titta på molnen.

IMG_7901.JPG

Sala var också fint för det är hemma. Jag träffade vänner, fotade mycket, gjorde utflykter med familjen och läste många böcker.

IMG_8056.JPG

Malmö med Aramis var kanonbra. Dels för att Malmö är en utav Sveriges bästa städer, så väldigt barnvänligt och för att vi hann göra så mycket rolig saker. Och solen sken!

IMG_8337.JPG

Bästa resan utomlands

Alla.

Italien var ju fantastiskt på det där sättet som bara Italien är. Civezza där vi bodde var en rosa by som fick mig att smälta från första stund och jag tror jag aldrig kommer att trötta på detta land.

IMG_7756.JPG

Salzburg var en så vackert, landskapet fick mig att tappa andan. Att resa med bara Aramis var som vanligt jättekul!

IMG_7460.JPG

Manchester – en underbar resa både när det kommer att återse vänner men också lära känna en stad jag bodde i för länge sen.

IMG_8259.JPG

Bästa dagen

Det måste ha varit den där otroligt fina sommardagen i Italien då hela familjen besökte stranden på förmiddagen, fortsatte med siesta, åt sen lunch på en taverna vid havet, promenerade i små gränder, köpte nektariner på en fruktmarknad och avslutade med poolparty där vi åt hämtpizza och tittade på solnedgången från jacuzzin.

IMG_7765.JPG
IMG_7706.JPG

Bästa köpet

Jag fick en ny parfym i present. Van Cleef &Arpels Orchidée Vanille. Det luktar magiskt gott och även om jag inte köpte den själv måste den klassas som bästa köpet.

FullSizeRender.jpg

Bästa klädesplagget

Min blå klänning från Miss Clarity. Älskar allt med den; snittet, längden, modellen, färgen!

IMG_7619.JPG

Bästa bilden

Helt omöjligt att säga men dessa fyra tycker jag väldigt mycket om.

Dolcedo i Italien - exakt som Italien ser ut i mitt huvud. Aramis springandes genom en gränd i Civezza. Min vän Georgina på en bänk i Tegg´s Nose Countrypark utanför Manchester. Aramis på en åker - det blir inte mer svensk sommar än så.

IMG_7786.JPG
IMG_7870.JPG
IMG_8191.JPG

Bästa maten

Utan tvekan Civezzas enda restaurang. Pizzan utan tomatsås som var dränkt i mozzarella, parmaskinka och ruccola, citronpastan som smakade så mycket av allt, svärdfisken och gelaton,

Och jordgubbar. Alltid jordgubbar speciellt de man plockar själv.

Italienska frukostar. Ni vet frukostar som får kostrådgivare att gråta men jag tänker att något som är så himmelskt gott bara göra hela kroppen glad.

IMG_7871.JPG

Bästa drycken

Pimms i England - inget slår den sommardrycken. Och kokossmoothie från Fine Food.

FullSizeRender.jpg

Bästa låten

Sommarens bästa låt är alltid låtarna med Håkan Hellström. Men ska vi prata sommarplåga när vi kört bil genom Sverige i sommar måste det väl ändå vara Jag trodde änglarna fanns och Despacito.

Bästa podden

Jag kan inte få nog av Skäringer & Mannheimer. Jag älskar dem! Det är så ärligt, de vågar dissa ställen man som kändis måste älska, de är allt annat än ängsliga, så stor igenkänningsfaktor och jag skrattar högt.

Bästa glassen

Mjukglass med saltlakritsströssel och Magnum Kokos.

Blev sommar 2017 som du tänkt dig

Ja på det mesta utom en detalj. Det där vädret. Sommar 2017 kan dra en gammal blöt filt över sig när det kommer till det svenska sommarvädret. Att inte en dag få över 22-23 grader och att inte ens en insjö kommer upp i 20 grader är skandal. Men om vi bortser från det så har det varit många härliga stunder, jag har hunnit göra väldigt mycket och jag är nöjd!

Jag hann inte vara i Stockholm lika mycket som jag planerat men jag får nu utnyttja Stockholms uteserveringar resten av augusti och in i september som kompensation.

IMG_8269.JPG

När jag fick en barnsjukdom

Idag var dagen då hela Sverige återvände till sina jobb efter härliga sommarsemestrar. Själv drabbade jag i natt av öroninflammation. Ja ni hörde rätt, den härliga barnsjukdomen slog till med full kraft och som pricken över det hela har jag också en l luftrörskatarr. Så istället för att gå till jobbet gick jag till vårdcentralen och fick antibiotika och en rejäl hostmedicin.

Jag sov i stort sett bort hela dagen eftersom jag knappt sov i natt. Drömde om det ljuva livet i Italien där förkylningar och öronvärk inte existerar. På eftermiddagen började jag tänka över mina löften inför hösten och tog tag i ett utav dem; laga bättre mat. Jag gjorde ett lass av min godaste müsli innan jag gick till förskolan för att hämta Älva. Promenaden dit tog fem minuter, promenaden hem tog en timme men då åt vi frukt, tittade på fåglar, satt på en bänk och spanade på båtar och grävde i en sandlåda.

Imorgon hoppas jag att det inte gör så fasligt ont längre och att jag kan jobba. Då kommer också Aramis hem från mormor och morfar, det är skolstart på onsdags och vardagen rullar in med full kraft. Jag både välkomnar den och är lite irriterad över hur fort sommaren gick. Visst ska det bli fint med rutiner, att inreda lägenheten med lite nya saker och få ett sprillans nytt jobb men jag är livrädd för det där novembermörkret och hur jag ska klara mig utan en långresa till Asien. Det gäller att se det som utmaningar och kanske går det så pass bra att jag knappt hinner blinka och så är det april!

Hur som gillar jag känslan att en ny kalender ligger tom framför mig, det är vibbar av ett nytt läsår, höstmode är det bästa jag vet och den omtalade nystarten har gjort entré även hos mig.

Manchesters stadsdelar

Manchester är en stad som genomgår en helrenovering. Varje hörn och gata får ett lyft och den grå industristaden är ett minne blott.

För att få bättre koll över Manchesters olika delar har jag försökt mig på en karta i olika färger. Staden är inte stor och perfekt att promenera i, men det går också bussar och metro genom staden.

1. Castlefield

Min favorit! Det är här du kan promenera längs med kanalen, titta på båtar, njuta på en uteservering och känns lugnet. Fina gångvägar, broar, små caféer, pubar och helt ljuvligt.

2. Spinningfields

En ny stadsdel som dykt upp fyllt med mycket glasbyggnader, lyxbutiker, bra restauranger och en hel del kontor.

3. Deansgate/King street

Bra shopping, bra restauranger, bra barer. Lyxigare boutiquer, fina byggnader och härligt att strosa runt i.

4. Exchange Sqaure

En del av stan som tidigare var något sunkig har nu fått en rejäl renovering. Mysiga uteserveringar, här finns det stora varuhuset Harvey Nichols och även den fina katedralen.

5. Arndale

Manchester Arndale är en jättegalleria som genomgått en stor make over. Här finns alla stora butiker som H&M, Top Shop, River Island, Nike, Boots etc. Här finns också Market Street och kan väl liknas vid Drottninggatan i Stockholm.

6. Northern Quarter

För 10 år sedan var detta område smutsigt, fullt med uteliggare, små indiebarer i källarlokaler och nu är det helt plötsligt Manchesters hipsterkvarter nummer ett. Snygga caféer, barer och restauranger slåss om utrymmet, det är väggmålningar i hela kvarteret och det är helt enkelt här det händer.

7. Piccadilly

Manchester Piccadilly är Manchesters stora tågstation. I området hittar du också många hotell, snabbmat och matbutiker. Piccadilly Gardens är ett grönområde med en fontän som är under renovering. År för år förändras stället och snart kommer det nog vara en oas i staden.

8. Gay Village

canalstreet.jpg

Barer, fest, klubbar och en stadsdel med hjärta - längs med Canal Street och runt om.

9. Chinatown

Med en kinesisk portal välkomnas du in i ett mecka av kinesisk, thai, koreansk och japansk mat. Det finns också asiatiska butiker - både med matvaror och med kläder, elektronik och annat kul.

10. Peter´s Field

Ett område med några stora fina hotell, arenan Bridgewater Hall och det är här Manchesters högsta byggnad Beetham Tower finns.

11. Ancoats

En liten bonus. Detta är ett upcoming område. Här byggs det som aldrig förr och nya caféer och bostäder poppar upp varje vecka. Det är fint längs med kanalen och kom ihåg var ni hörde det först - om några år är detta hipsterheaven!

 

Att resa med Monarch - tumme upp

IMG_8255.JPG

Jag är inte någon person som lägger stor vikt vid flygbolag. Jag åker gärna Emirates, jag väljer sällan Ryan Air (på grund av Skavsta), efter katastrofläge med Air Berlin och deras förseningar går de alltid bort, jag flyger nog mest med SAS och Norwegian och älskar Bangkok Air som bjuder på mat och incheckat bagage även om du bara flyger en timme.

Förra veckan testade jag en, för mig, ny flygaktör – Monarch. Jag flög från Manchester till Stockholm och blev faktiskt imponerad. Nya plan som kändes mer luftiga än både SAS och Norwegian och hör på det bästa – de har satt i system att anlända för tidigt.

Alltså Air Berlins motsats.

Vi anlände Stockholm 20 minuter för tidigt. Kollar man på deras sida när planen landat de senaste dagarna har de flesta plan flugit in tid och landat .. för tidigt. Sådant imponerar stort på mig. Att de dessutom flyger till Manchester från Stockholm fredagkväll och tillbaka på söndagkväll för 700 kr är värt ännu fler applåder. Förutom Manchester, flyger de också direkt till Birmingham

Fest för en bok och häng på söder

Igår var en himla härlig eftermiddag och kväll som jag tänkte visa er lite bilder från.

FullSizeRender.jpg

Jag tog en promenad till söder och till min favoritgata på sommaren; Swedenborgsgatan. Det är så mysigt att den numera är gågata och full av uteserveringar. 

FullSizeRender.jpg

Jag skulle på bokrealese på Rival och vid Mariatorget mötte jag upp Katarina, Sofia och Annika. Katarina matchade klänning med blommor.  

IMG_8409.JPG
FullSizeRender.jpg

Här är författaren och boken. Lola har skrivit boken Lagom, en bok som handlar just om lagom. Den är på engelska och förklarar svenskarnas liv i att vara nöjd med det man har och att den rätta mängden är bäst - varken mer eller mindre. Här kan du köpa denna fina bok. 

FullSizeRender.jpg

Rival var som alltid ett strålande häng. Men solen sken där ute och vi tyckte att det var på tiden att ta vara på det.  

FullSizeRender.jpg

Så efter festen gick vi till en uteservering för vin och prat i nästan tre timmar. Tiden flög fram och vi hann ändå inte med att avhandla hela sommaren innan vi sa hej då. SOm ni ser hade vi mycket djupa diskussioner.

En bättre torsdag måste man säga. Idag är är det då fredag och jag har nu bara två veckor kvar på mitt nuvarande jobb. Det är en märklig känsla och mycket som ska hinnas med men nu väntar helg i Stockholm - det var länge sen! 

Bra restauranger, cafeer och barer i Manchester

Manchester erbjuder så många bra restauranger, cafeer och barer att det är omöjligt att nämna dem alla, men här kommer mina absoluta favoriter.

Restauranger

 

San Carlo

En italiensk dröm, snygg inredning och kändistätt. Vill du äta med fotbollsstjärnor är detta stället för dig, vill du äta grym italiensk mat är det också ditt ställe. Boka bord är ett måste, det är relativt dyrt men så gott! Jag älskar deras burrata och pistagegelato.

Adress: King Street West, Manchester

 

El Gato Negro

Prisbelönt tapasrestaurang i tre våningar med öppet tak högst upp. Lammgrillspett och grillade räkor rekommenderas verkligen och servicen får toppbetyg.

Adress: King Street, Manchester

 

Evelyn´s Café

Charmigt ställe i Northern Quarter, värt att gå hit bara för att få sitta i restaurangen med fina möbler och gröna växter. Grillad kyckling, vietnamesiska vårrullar, chili ägg, stekt ris och en massa annat gott. Fusion, nytt, hippt och ett riktigt favoritställe!

Adress: Tib street, Manchester

 

The Refuge by Volta

The Refuge består egentligen av fyra olika rum; Diningroom, Public Bar, Winter Garden och Den. I Diningroom äter du god mat som är till för att delas (lite tapasstuk) och deras krispiga lamm är gudomligt! I Public Bar kan du sitta och jobba över en kaffe, ta en drink i väntan på middagen eller njuta av ett glas vin. Winter Garden är något utav det finaste jag sett med lampor i träden, mosaik på golvet och som gjort för en cocktail med vänner. Delen Den är en hörna med fåtöljer, spel, bioskärm och du kan hyra detta för privata fester. Siktar du på middag är det bra att boka bord, speciellt på helgen.

Adress: Oxford street, Manchester

 

Cottonpolis

Japansk fusion när den är som bäst! Nyöppnat ställe som både har öppet för lunch, brunch och middag.

Adress: 16 Newton street, Manchester

 

Albert Schloss

Förutom att deras entré är den finaste i hela Manchester så gör de också god mat och dryck. Alpint tema med olika wurst, men de har det mesta från schnitzel, lamm och kebab till hälsosamma sallader. Inredningen är alpin stuga a la lyxkänsla och så fint!

Adress: 27 Peter Street, Manchester

 

Northern soul grilled cheese

Här behövs väl ingen närmare presentation? Det är stans bästa grillade mackor med smält ost helt enkelt! Surdegsbröd, tre olika ostar och så kan du välja fler tillbehör som pulled pork, mac n cheese, , grönsaker eller vad de har på menyn just den dagen.

Adress: 10 Church Street, Manchester

 

Altrincham market

Altrincham ligger ca 30 minuter med metrolink från Manchester Piccadilly. Här har den förr ganska sunkiga marknaden fått ett rejält lyft och denna marknad är nu en höjdare när det kommer till mat. Färskpressad juicer, ljuvligt kaffe, paella, crepes, pajer, smoothies, fisk och mycket vegetariskt/vegan. På sommaren är det mysigt att sitta utomhus i denna oas och har du tid över rekommenderar jag verkligen ett besök. De har stängt måndagar och onsdagar och på helgen brukar det vara packat med folk så kom i tid!

Adress: Market Street, Altrincham

 

Tapeo & Wine

Så prisvärd tapasrestaurang i Deansgate. Jag var där en torsdag och behövde inte boka bord men jag tror det är fullsatt här på helgerna. Jag rekommenderar räkor, deras auberginechips, skaldjurspaella, het chorizo och getostsallad.

Adress: 209 Deansgate, Manchester

 

Grub, Manchester

Grub är ett företag som erbjuder streetfood. Just nu hittar du dem vid Mayfield fredag-söndag där de erbjuder världens bästa streetfood, dryck och bra DJs. På söndagar är det vegansöndag med massor av god veganmat och härlig musik. För att läsa om Grubs senaste event kolla här.

Adress: Mayfield (nära Piccadilly), Manchester


Caféer

 

Lupo Caffe Italiano

Italiensk kaffe när det är som bäst och som bonus lagar de även två italienska rätter till lunch varje dag varav en vegetarisk. Snygg inredning med mycket trädetaljer.

Adress: Chapel Street, Manchester

 

Takk

Inspirerat av Norden och Island är detta ett hipstercafé som är som gjort för att stanna hela dagen lång. Gott kaffe, bra ställe att sitta och jobba på och de serverar också lättare mat och en härlig brunch.

Adress: Tariff Street, Manchester

 

Another Heart of Feed

Ett café med god brunch och Australien-vibb. Acai bowls, bagels och min favorit; avokadotaost med pocherat ägg. (Bild lånad från deras webbsida)

Adrees: Chapel Street, Manchester

 

Federal

Här har du ett utav de bästa ställena för brunch i Manchester. French toast, halloumisallad, avokadomackor, gröt, bagels, egg benedict med tillbehör och goda mimosas.

Adress: Nicholas Croft, Manchester

 

Ziferblat

Ziferblat är lätt att missa om man inte vet att det finns. Det ligger nämligen på övervåningen i ett helt vanlig hus och du måste ringa på en dörrklocka och be om att få komma upp. Ziferblat är ett ställe där folk jobbar, har möte, umgås, spelar spel, pluggar - som ett kontor och ett vardagsrum samtidigt. Stället är enormt, har megasnabbt wifi och nu till det bästa - du betalar per minut. 8p i minuten och vill du sitta en hel dag tar de endast betalt för fyra timmar, resten är gratis. I det priset ingår en fantastisk buffé med toast, flingor, scones, kakor, bullar, frukt, te, kaffe, juice och du får äta och dricka hur mycket du vill. Det är öppet till 22 varje kväll veckan lång.

Adress: 23 Egde Street, Manchester

 

Cat café

Här är ett café för dig som älskar katter. För £12 får du en timmes gos med katter och dricka hur mycket kaffe/tea/juice du vill. De har ingen mat men muffins, kakor etc. Du måste boka ditt besök i förväg och det gör du här

Adress: 103 High Street, Manchester

 

Home Sweet Home

Goda milkshakes, våfflor och muffins till fikat. Tacos, kyckling, och grillade mackor till lunch. Mysig uteservering och på insidan ser Home Sweet Home ut som en modern diner. Ett perfekt stopp i Northern Quarter.

Adress: 49 Edge Street, Manchester


Godsaker

 

Black milk cereal

Detta ställe är kanske det mest instagramvänliga stället i hela Manchester. Här finns ljuvliga Manchester som är lika goda som snygga. Mina favoritmilkshakes är Triple Oreo Chessecake och Salted Caramel Stacked. De har också våfflor och smoothiebowls. De har också en filial inne i Affleck Palace som endast serverar olika bowls med flingor.

Adress: 88 Oldham Street, Manchester

 

Bon Bon Chocolate Boutique

Ett chokladcafé där du hittar stans bästa chokladtryfflar. Det är en lyxig känsla med mörk och murrig inredning som matchar chokladen perfekt. Endast öppet torsdag-söndag.

Adress: John Street, Manchester

 

Pollen Bakery

Megapopulärt café som säljer surdegsbröd och franska bakverk. Ägarna bakade hemma i 5 år innan de vågade slå upp dörrarna till sitt eget café och nu gissar jag att de knappast hinner baka hemma. De har bara öppet onsdag-lördag och oftast säljer de slut på allt innan stängning. På lördagar har de två köer för att lätta på trycket då kön oftast ringlar ut genom dörren.

Adress: Sheffield Street (under tågstationen Piccadilly), Manchester


Barer

 

The Botanist

Enorm cocktaillista, fin inredning och ett himla bra ställe helt enkelt. De har ofta livemusik och serverar bra mat om du också vill äta.

Adress: Deansgate, Manchester

 

Cane and Grain

En bar i flera våning i Northern Quarter. The Rib Joint på nedre plan fokuserar på öl och bourbon. Science and Industry är en restaurangdel där du sitter vid långbord och blir serverad god mat och överraskande cocktails. Det var här vi fick lära oss att blanda cocktails en kväll och du kan också hyra denna del. The Liars Lounge ligger på våning två är en prisbelönt karibisk rom bar. Här blandas stans bästa drinkar på god rom och stämningen är grym.

bar2.jpg

Adress: Thomas Street, Manchester

 

Grand Pacific

En 25 meter lång bardisk välkomnar dig till Grand Pacific. Du kan äta lunch, middag, njuta av high tea och dricka goda cocktails. Deras mojito är bland de bästa jag någonsin smakat.

Adress: 50 Spring Gardens, Manchester

 

Roc and Rye

Nyöppnad kaffe- och cocktailbar som är så snygg och ligger ett stenkast från Grand Pacific. Art deco stil med en enormt lång bardisk i guld och turkost läder.

Adress: 60 Spring Gardens, Manchester


Afternoon tea

 

Radisson Blu Edwardian

Afternoon Tea extra allt. Ett fat som fullkomligt dryper av härligheter som små smörgåsar, scones, pajer och kakor komplett med té i silverkanna och bubbel med jordgubbar. Du kan också beställa Gentleman versionen av afternoon tea och då istället få minihamburgare, friterad kyckling och mer matiga tillbehör. Boka bord är ett måste och du kommer inte bli besviken. Afternoon tea serveras varje dag från 12.00-17.00 och kostar £22.

Adress: Peter Street, Manchester


Bonus

Är du i Northern Quarter och det börjar regna? Kasta dig in till Rosylee på Stevenson Squaredär det är halva priset på Prosecco så länge regnet faller!


Som du märker är Manchester så mycket mer än fish and chips, kidneypie och ägg med bacon. Det finns så mycket god mat, så många härliga barer och så goda bakverk - bara maten i sig är värt en weekend dit snarast!

Bra hotell med fantastiskt frukost i Malmö

Sponsrat inlägg i samarbete med Hotel Noble House

Under våra tre dagar i Malmö spenderade vi två nätter på ett riktigt bra hotell; Hotel Noble House. Detta hotell ingår i gruppen HKC Hotels där tanken är att du ska bo på stadens bästa läge samt att hotellen har tänkt till ett extra varn när det kommer till bra konst och inredningsdetaljer. Förutom Noble House ingår också Hotel Kung Carl i Stockholm, Hotell Hudik i Hudiksvall, samt Clarion Hotel i Örebro i denna grupp.

Det känns direkt att hotellet är mer fristående än de större kedjorna. Det finns ett helhetstänk till att det ska vara mysigt, en mötesplats och mer än ett hotell.

Läge

Läget är verkligen grymt! Hotellet ligger max 10 minuters promenad från tågstationen, vägg i vägg med shoppinggatan, Gustav Adolfs torg och bussar som går över hela staden. Det är max ett par minuter till Lilla Torg och du är omgiven av bra restauranger.

 

Rummen

Hotellet har 137 rum och alla har olika inredning. De har olika typer av av rum allt från standard till familjerum, sviter och konferens. Vi bodde i ett superiorrum som såg ut så här - läs mer om de olika rummen här.

Två sängar, sköna täcken och kuddar, två fåtöljer, tv, skrivbord och ett fräscht helkaklat badrum med dusch.

 

Frukost

Jag blev så himla glad när jag kom ner till frukosten för det är verkligen inte standardutbud utan detta hotell har sitt egna koncept. Smörgåsar, pålägg, bacon, ägg, rostade grönsaker, fil, yoghurt, flingor, croissanter, smoothies men även gör din egen våffla, pressa egen apelsinjuice, tips på hur du gör din egen smörgås med avokado, keso och en sax att klippa krasse med.

FullSizeRender.jpg

Till äggröran fanns en liten skål med klipp gräslök, det fanns en melonsallad med spenat och cashewnötter som var gudomlig och även sill och ägghalvor. Dessutom en uppsjö av morgontidningar.

Ser ni det geniala i bilden ovan? Hotell har portionerat ut våffelsmet i glas så man vet exakt hur mycket man bör använda, du slipper kladd av smet runt hela järnet och även att ta i en insmetad kanna. Genidrag!

 

Gemensamma ytor

Inredningen är fantastiskt och det finns verkligen ett tänk kring detta. Det är som att lobbyn är ditt vardagsrum med gratis kaffe hela dagen, drivor av sällskapsspel, böcker att låna, bokhyllor med snygga inredningsdetaljer och mycket fåtöljer och soffor.

Hotellet har en bastu som du kan hyra och det finns också ett mindre gym. Vid entrén till hotellet ligger Macau Bar där du kan ta en drink eller kaffe och här serveras också mat. De har till och med ett lekrum som både passar yngre och äldre barn.

 

Övrigt

Att bo på ett hotell som ligger vägg i vägg med Åhléns är en stor bonus. Att personalen också  är serviceminded, gillar barn och bjuder på choklad och frukt är grädde på moset. Allt som allt är jag supernöjd med vår vistelse, det passade mig och Aramis jättebra och om jag hyllade inredningen och frukosten hyllade han hockey- och fotbollsspelet i lekrummet samt sällskapsspelen i lobbyn.


Detta inlägg är ett samarbete med Hotel Noble House men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.

Sista helgen i Småland

Denna helg har det varit full fokus på kräftfiske. I fredags vaknade Älva med 40 i feber så hon fick ta det lite lugnt med Aramis har gått all in. I fredagskväll la vi i burarna och i lördags före 05 var det dags att ta upp dem.  

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Det blev hel del kräftor och sedan hjälpte Aramis farfar att koka dem till kvällens kräftskiva.  

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Sedan var det fest natten lång med kräftor, skagentoast, paj, urgoda potatisbakelser, tapas och kantareller. 

Vi avslutade kvällen framför öppna brasan med kaffedrinkar. Det var en känsla av höst och det kändes helt rätt att säga hej då till Småland på detta sätt. 

IMG_8370.JPG

Imorse gick jag upp före 06, såg denna soluppgång och frös om tårna i det kalla vädret.  

Nu är vi på väg til Stockholm, snart tar en händelserik höst fart och nja ingen kan väl säga att sommarsverige 2017 levererade i väder. Men vi har haft fina dagar, njutit av Småland, Västmanland, Skåne och tack och lov fick vi sol i Italien över midsommar. Jag är redo för rutiner, jobb och nya resor!