En lista om min sommar 2017

Sommar 2017 kom och har snart gått ut igen. I och med att jag återvänt till jobbet ser jag den nästan som över. Här kommer en liten Sommar 2017 lista - best of.

 

Bästa resan i Sverige

Småland är Småland. Att komma dit är liksom sommar. Sitta och dricka kaffe och titta på korna, solnedgången över sjön och ligga i hängmattan och titta på molnen.

IMG_7901.JPG

Sala var också fint för det är hemma. Jag träffade vänner, fotade mycket, gjorde utflykter med familjen och läste många böcker.

IMG_8056.JPG

Malmö med Aramis var kanonbra. Dels för att Malmö är en utav Sveriges bästa städer, så väldigt barnvänligt och för att vi hann göra så mycket rolig saker. Och solen sken!

IMG_8337.JPG

Bästa resan utomlands

Alla.

Italien var ju fantastiskt på det där sättet som bara Italien är. Civezza där vi bodde var en rosa by som fick mig att smälta från första stund och jag tror jag aldrig kommer att trötta på detta land.

IMG_7756.JPG

Salzburg var en så vackert, landskapet fick mig att tappa andan. Att resa med bara Aramis var som vanligt jättekul!

IMG_7460.JPG

Manchester – en underbar resa både när det kommer att återse vänner men också lära känna en stad jag bodde i för länge sen.

IMG_8259.JPG

Bästa dagen

Det måste ha varit den där otroligt fina sommardagen i Italien då hela familjen besökte stranden på förmiddagen, fortsatte med siesta, åt sen lunch på en taverna vid havet, promenerade i små gränder, köpte nektariner på en fruktmarknad och avslutade med poolparty där vi åt hämtpizza och tittade på solnedgången från jacuzzin.

IMG_7765.JPG
IMG_7706.JPG

Bästa köpet

Jag fick en ny parfym i present. Van Cleef &Arpels Orchidée Vanille. Det luktar magiskt gott och även om jag inte köpte den själv måste den klassas som bästa köpet.

FullSizeRender.jpg

Bästa klädesplagget

Min blå klänning från Miss Clarity. Älskar allt med den; snittet, längden, modellen, färgen!

IMG_7619.JPG

Bästa bilden

Helt omöjligt att säga men dessa fyra tycker jag väldigt mycket om.

Dolcedo i Italien - exakt som Italien ser ut i mitt huvud. Aramis springandes genom en gränd i Civezza. Min vän Georgina på en bänk i Tegg´s Nose Countrypark utanför Manchester. Aramis på en åker - det blir inte mer svensk sommar än så.

IMG_7786.JPG
IMG_7870.JPG
IMG_8191.JPG

Bästa maten

Utan tvekan Civezzas enda restaurang. Pizzan utan tomatsås som var dränkt i mozzarella, parmaskinka och ruccola, citronpastan som smakade så mycket av allt, svärdfisken och gelaton,

Och jordgubbar. Alltid jordgubbar speciellt de man plockar själv.

Italienska frukostar. Ni vet frukostar som får kostrådgivare att gråta men jag tänker att något som är så himmelskt gott bara göra hela kroppen glad.

IMG_7871.JPG

Bästa drycken

Pimms i England - inget slår den sommardrycken. Och kokossmoothie från Fine Food.

FullSizeRender.jpg

Bästa låten

Sommarens bästa låt är alltid låtarna med Håkan Hellström. Men ska vi prata sommarplåga när vi kört bil genom Sverige i sommar måste det väl ändå vara Jag trodde änglarna fanns och Despacito.

Bästa podden

Jag kan inte få nog av Skäringer & Mannheimer. Jag älskar dem! Det är så ärligt, de vågar dissa ställen man som kändis måste älska, de är allt annat än ängsliga, så stor igenkänningsfaktor och jag skrattar högt.

Bästa glassen

Mjukglass med saltlakritsströssel och Magnum Kokos.

Blev sommar 2017 som du tänkt dig

Ja på det mesta utom en detalj. Det där vädret. Sommar 2017 kan dra en gammal blöt filt över sig när det kommer till det svenska sommarvädret. Att inte en dag få över 22-23 grader och att inte ens en insjö kommer upp i 20 grader är skandal. Men om vi bortser från det så har det varit många härliga stunder, jag har hunnit göra väldigt mycket och jag är nöjd!

Jag hann inte vara i Stockholm lika mycket som jag planerat men jag får nu utnyttja Stockholms uteserveringar resten av augusti och in i september som kompensation.

IMG_8269.JPG