Var ska man bo i Milano och hur tar man sig runt?

Här finns mina tips till den härliga staden Milano. Men hur tar man sig dit, hur tar man sig runt i staden och var ska man bo? Här kommer lite fakta.

Flyg och flygplatser i Milano

Milano ligger på ett väldigt bra avstånd från Stockholm, 2 timmar och 40 minuter tar direktflyg med SAS och det var så jag flög dit. Hem flög jag Lufthansa och bytte i München. Easy Jet och Norwegian flyger också direkt till Milano vissa dagar och det går att hitta riktigt billiga biljetter.

Milano har två flygplatser, Linate och Malpensa. Linate är mindre och ligger mycket närmare city, Malpensa är större och ligger en bra bit från stan. Jag landade på Linate och tog bussen till Centralstationen för 5€, det tog ca 25 minuter. När jag skulle åka hem reste jag från Malpensa och den bussfärden tog över en timme och kostade 8€. Det går också tåg från Malpensa men det var dyrare än buss och tog lika lång tid.

Att ta sig runt i Milano

I Milano går man väldigt mycket. Jag åkte tunnelbana ett par gånger när jag hade bråttom och spårvagnar ett par gånger men annars är det promenader som gäller. En resa med tunnelbana/spårvagn kostar 1,50€ och du kan köpa biljett i maskin, det finns också biljetter som räcker i 24 timmar och de kostade runt 6€. Men med facit i hand åkte jag väldigt lite och Milano är en härlig stad att promenera i. Dock är det så himla mysigt att stå längst bak på en gammal spårvagn och titta ut över stan så missa inte minst en sådan tur!

bi_i_milano

Var ska man bo i Milano?

Så länge man bor centralt spelar det inte så stor roll eftersom det är gångavstånd till allt. Inom Zon 1 (det rosa området) är allt i stort sett nära. Jag bodde på hotell ADI Hotel Poliziano Fiera, en klart godkänt hotell och även ok avstånd fast det ligger i ytterkant. Jag tycker personligen att Brera är ett jättemysigt område och skulle välja att bo där om jag åker tillbaka.

Är Milano dyrt?

Ja och nej. Att dricka en cappuccino nära Duomo kostar 4-5€ men dricker du en cappuccino på en bakgata kostar den 1€. Äter du en pizza på en fin restaurang i näheten av turistkvarteren kostar den 12-15€ medans vi åt stans godaste pizza för 5€. Så allt är relativt, det går att leva både billigt och väldigt dyrt. Hotell kostar som i Stockholm med variation för jättedyrt eller billigare hostels.

Vad gör man i Milano?

Läs mina tips till Milano här.