Om jag bara fick resa till 3 länder resten av livet

Vilka länder skulle ni välja om ni bara fick välja tre länder att besöka resten av livet? Jag har tänkt länge och vägt länder som har mycket att erbjuda och som jag varit i tidigare (annars blir det svårt). Utan någon inbördes ordning skulle jag välja

Thailand

gd1.jpg

Från paradisstrand till djungel. Megastaden Bangkok, vackra Chiang Mai, gröna berg, underbara små öar, en natur som är det vackraste jag sett, leende befolkning och ett klimat där du aldrig fryser. Det må vara uttjatat och många svenskar säger att de inte vill sätta sin fot här men för mig är detta mitt andra hem. När jag kommer till Thailand känner jag lugn, det är som min själ får ro och jag önskar verkligen vi kunde bo här 6 månader om året.

Att få uppleva vardag i Bangkok, bo på våning 59 och att leva i en stad som aldrig sover är magiskt för mig. Att sedan flyga en timme söderut för att hamna på en kritvit strand där du i princip är ensam, sitta med tårna i sanden och dricka en vattenmelonshake när solen går ned i havet är inte fy skam det heller. Eller att flyga en timme norr ut och se solen gå upp bakom bergen, se munkarna vandra uppför Doi Suthep, bada i vattenfall, ta hand om elefanter, besöka tempel som ser ut som konstverk och vandra i riktigt regnskog. Livets kontraster och allt finns i ett och samma land. Att sedan maten levererar på alla plan, deras frukt smakar mer och landet är fortfarande prisvärt väger såklart också upp. Dessutom tror jag barn som växer upp här i ständigt solljus och lugnare tempo mår lite bättre.

thai2.jpg
erawanbangkok.jpg
thai1.jpg
static1.squarespace.com.jpg

 

Storbritannien

eng3.jpg

Jag vet inte vad det är som gör det men min kärlek till Storbritannien blir bara större och större. Det kan vara de vackra gröna fälten, stenhusen, den brittiska engelskan, Marks and Spencer, skvallertidningarna, pubkulturen, det växlande vädret, enkelheten i ta sig dit och att det finns så mycket att se och upptäcka. Eller så är det allt i kombination. Färgrika London, industristäder på uppgång, en kustremsa med otroliga stränder (när solen väl skiner), slott, herrgårdar, Lake District med läcker natur, Skottland med tinnar och torn, universitet, riktigt bra mat från alla världens hörn och afternoon tea. Deras fotbollsspelare är lika stora stjärnor som kungafamiljen, att alltid erbjuda en kopp te lär man sig vid födseln, de har sötade popcorn och en extrem torr humor och jag älskar det! Drömmer lite i smyg om att besöka Orkneyöarna och Shetlandsöarna också men i vår satsar jag på London och södra England.

eng4.jpg
eng2.jpg
eng1.jpg

 

Italien

italien1.jpg

Toscanas vingårdar, historiska Rom, alperna, Como- och Gardasjön, vackra Florens och Venedig, italienska rivieran, Amalfikusten och så långt där nere Sardinien och Sicilien. Kort flygtid, hus som står så tätt att de nästan nuddar varandra, gömda gränder, gudomliga mat, gelato, apertivo, språket som klingar lika vackert som musik och känslan av att kliva rakt in i historieboken. Förra året var jag väldigt mycket i Italien och jag tröttnade inte utan istället vill jag bara ha mer och mer. Jag har varit mycket i norra delarna som Milano, Bellagio, Florens, Venedig, Bergamo , Ligurien och så Rom men jag nu vill jag också upptäcka södra delarna där vattnet ska vara klart som på Maldiverna. Frasiga pizzor, sammetslen spaghetti, nybakat bröd, krämig cappuccino och jag är i mathimlen.

italien2.jpg
italien3.jpg
italien4.jpg

Vart skulle du åka om du endast fick resa till tre länder resten av livet och varför?