Shopping i Bangkok

Många förknippar Bangkok med shopping. För mig är det så mycket mer som ni säkert vet om ni läser denna blogg regelbundet.  Läs mina 100 saker att göra i Bangkok här till exempel. Eller vad man kan göra med barn i Bangkok. Men såklart finns det grym shopping i Bangkok också. Här kommer en guide till Bangkoks varuhus och marknader.

Bangkoks varuhus

 

MBK

mbk_bangkok.jpg

Den största turistattraktionen i hela Bangkok. Sju våningar sprängfyllda med allt du behöver och inte behöver. Souvenirer, kläder, märkeskopior, mobilskal, filmer, selfiesticks, väskor, möbler, smycken, restauarnger, resväskor, skor, foodcourt samt bio och bowling högst upp. Det enda varuhuset där det fanktiskt går att pruta.

 

Platinum

Kläder i fem våningar och mest damkläder. Hit åker hela Thailand för att köpa kläder i wholesale och ta hem till sin by för att sälja vidare. Kvalité kan diskuteras men billigt är det. Det mesta finns endast i one size, det finns inga provrum men du kan göra riktiga kap. Högst upp finns en food court.

 

Central World

Här hittar du alla lite billigare märken som H&M, Top Shop, Zara, GAP, Forever 21, Boots men också små boutiquer, en mängd bra restauranger, matvaruaffär, bio, ett mindre lekland för barn.

 

Siam Paragon

Märken a la lyx. Aramis, Gucci, Prada och mycket annat. Över 250 butiker trängs här inne, de har en mataffär, restauranger, VIP Bio och IMAX Bio. Som bonus har de ett jättelekland där barn får testa olika yrken och Siam Ocean World (akvarium) ligger här.

 

Emporium

Emporium_2015.JPG

Emporium är SIam Paragons lillasyster som fått ett rejält lyft för några år sedan. Lite lyxigare butiker, en grym matvaruaffär, bio, bra restauranger, hem inredning och ett stort lekland. Dessutom har de ett hotell som jag älskar Emporium Suites.

 

EmQuartier

Det nyaste tillskottet av varuhus och ligger precis mittemot Emporium. En hel del lyxigare butiker men också H&M finns här. Men detta varuhus är en upplevelse i sig med uppbyggd regnskog, en klätterbana för barn, gräsmattor att hänga på och det sitter ihop med olika broar.

barnibangkok.jpg
emquatrier.jpg

 

Pantip Plaza

Elektronikvaruhuset nummer 1. Telefoner, datorer, sladdar, kablar, dvds, simkort - allt finns här. Varuhuset i sig börjar bli slitet men still going strong.

 

Siam Discovery

Helt nyrenoverat och så väldigt stylish, de har till och med gömt kassorna så det inte ska störa inredningen. Designers från hela Asien har boutiquer här och överst finns ett gym, en härlig foodcourt och Madame Tussauds.

 

Siam Centre

Relativt nyrenoverat och nu ett hipsterställe med lokala thailändska boutiquer och en underbar foodcourt med jättegod mat högst upp.

 

Central Embassy

Det lyxigaste varuhuset i Bangkok med dyra märken, dyra restauranger och en golv som är så skinande att du kan spegla dig i det.

 

Terminal 21

filename-terminal-21.jpg

Detta är mer än ett varuhus där varje våningsplan är byggt som en stad. Tokyo, London och Istanbul finns på plats med inredning som påminner om städerna. Toaletterna på våning Tokyo är såklart high tech japanska i en bambuskog och Istanbul är som hämtat från en bazaar. Här finns butiker, lokala designers, matvaruaffär, bio, massor av restauranger, foodcourt.

 

Siam Square One

13.jpg

En varuhus på sju våningar med det hetaste just nu när det kommer till kläder och elektronik. Det här här alla mellan 15-25 hänger. Nedre plan har amssor av billiga kläder och högst upp finns flera trendiga restauranger och barer.

 

Bangkoks marknader

 

Chatuchak

Bangkoks största helgmarknad med allt du behöver och lite till. Här är det billigt, svettigt och trångt. Jag rekommenderar att du är där när de öppnar, har med en vattenflaska och oömma skor. Köp kläder, inredning, lampor, smycken, leksaker, inredning, kläder till hunden eller varför inte en kanin?

 

Pratunam Market

Marknaden är mest kläder och det påminner om Platinum - hela Thailand är här och köper wholesale. Ju fler du köper av samma sort desto billigare blir det. Marknaden har tak över sig, är ibland olidlig varm men du kan göra rejäla fynd.

 

Rot Fai Market

Kvälls- och nattmarknad med kläder, skor, smycken och en himla massa god gatumat. Ligger i Srinakarin, en liten bit utanför stan.

 

Annan bra shopping i Bangkok

 

Siam Square

Det hetaste av det heta bland ungdomar i Bangkok. Massor av små boutiquer i ett mindre område där alla hänger på kvällar och helger. Kläder, coola caféer, thaidesigner. smycken, skor, smink.

 

Chinatown

street-224085_1280.jpg

Marknader, kinesiska apotek, kinesiska tempel, det mesta i shoppingväg och en upplevelse att se - men var beredd att det kan bli riktigt varmt.

 

Asiatique

Längs med floden i Bangkok ligger Asiatique. En kvällsmarknad, ett litet shoppingcenter, väldigt tillrättalagt och väl värt ett besök. De öppnar 17 och att vara där när solen går ned och ta en tur i deras parisehjul a la London eye är en fantastisk upplevelse.