Barn i Bangkok - barnvänliga tip

Den absolut vanligaste frågan jag får per mail är vad jag rekommenderar barnfamiljer att göra i Bangkok. Finns det något för barn? Bör man stanna till i Bangkok även om man har barn? Vad gör man med små/stora barn i staden?

Istället för att svara på denna fråga en gång i veckan tänkte jag nu skriva ihop en liten miniguide till barn i Bangkok - hoppas ni gillar den. Här finns en ny guide till större barn i Bangkok från 2024.

Det första man bör tänka på är att Bangkok är varmt. Stundtals verkligen hett och barn fixar inte att vara ute alltför länge i parker, lekparker eller marknader. Se till att ha mycket vatten med er och boka ett hotell med pool. Och ja innan vi går vidare, det finns både blöjor och barnmat att köpa i Bangkok.

Att göra för barn i alla åldrar

Lumpini park

Qi gong i soluppgång, aerobics i solnedgång och däremellan picknick, lekparker, små båtar att hyra och varaner som strosar fritt. Lumpini är Bangkoks största park och verkligen värd ett besök.

Sea Life Bangkok Ocean World

Ett jätteakvarium i Siam Paragon med massor av tropiska fiskar och hajar, 5D film och glasbåt. Kostar runt 1000 bath för vuxna och nästa lika mycket för barn.

Robotrestaurang Hajime

Detta är en restaurang där du beställer mat från en Ipad, den serveras av en robot och du grillar den själv - vilket barn älskar inte detta koncept? Det ligger lite off så det är taxi som gäller till Monopoly Park Rama 3. Läs om vårt besök på Hajime här.

Flodtur

Åk flodbåt i solnedgången, njut av Bangkok från vattnet och hur inte en privat båt utan ta en vanlig taxibåt och åk den en längre sträcka. Kostar inte många bath.

Besök ett tempel

För att få en känsla för Thailand, för att se hur fint det är och kanske tända rökelse för någon som inte är med oss längre.

Ligger i Siam Paragon (precis som Ocean World) och är ett måste för barn 5-10 år. Det finns aktiviteter för yngre barn också men för att få ta del av allt ska du nog vara 5 år och äldre. Detta är ett lekland men på en helt ny nivå. Barnen utför jobb till exempel på flygplatsen, på bensinstationen, som sushikock eller brandman, tjänar pengar och använder de pengarna för att köpa nya upplevelser i leklandet.

Swensens

Underbart glasställe med god glass och en fantastisk chokladfondue där du doppar färsk frukt i ljuvlig smält choklad. Finns på massor av ställen i stan.

Imaginia Playland

Ett lekland från 1-15 år där barnen lär sig genom lek. 19 olika zoner, verkligen hur stort som helst, indelat efter kategorier som konst, musik, teknik, fysik och litteratur. Det finns inte ett barn som inte älskar detta! Läs mer om stället här. Det ligger mitt i Emporium Shopping Mall och skytrain stationen Phrom Phong har direktingång.

Siam Water Park

Detta ligger ca 40 minuter från själva staden Bangkok men har du en dag över är detta en dröm för barn. Vattenland från bebispool till rejäla rutschkanor för större barn, karuseller och som ett stort sommarland. Det kostar runt 1000 bath i inträde men då ingår allt och du kan lätt spendera en hel dag här.

Fjärilspark och museum

Bangkok Butterfly Garden ligger vid Chatuchak market och är ett fjärilshus med små vattenfall, växthus och du får följa en fjärils utveckling samt se massor av fjärilar. Här hittar du också Children's Discovery Museum som är perfekt att ta med barnen till.

 Lekpark

Precis utanför Emporium köpcentrum finns en liten lekpark som är perfekt för yngre barn. Den ligger i en park där det också finns ett utegym, grönområden och promenadstråk. Gå av vid Phrom Phong.

Skybar

Att se staden från ovan är ett måste och gärna i solnedgång. Ta med era barn (om de gamla nog att sitta still) upp på en takbar högt över havet. Här hittar du Bangkoks bästa takbarer.

Jag hoppas du nu fått roliga ideer inför ditt besök i Bangkok med barn och jag tycker verkligen inte man ska undvika staden som aldrig sover för här finns verkligen något för alla. Läs gärna min guide till Bangkok.