Barn i Bangkok - barnvänliga tips

Den absolut vanligaste frågan jag får per mail är vad jag rekommenderar barnfamiljer att göra i Bangkok. Finns det något för barn? Bör man stanna till i Bangkok även om man har barn? Vad gör man med små/stora barn i staden?

Istället för att svara på denna fråga en gång i veckan tänkte jag nu skriva ihop en liten miniguide till barn i Bangkok - hoppas ni gillar den.

Det första man bör tänka på är att Bangkok är varmt. Stundtals verkligen hett och barn fixar inte att vara ute alltför länge i parker, lekparker eller marknader. Se till att ha mycket vatten med er och boka ett hotell med pool. Och ja innan vi går vidare, det finns både blöjor och barnmat att köpa i Bangkok.

Att göra för barn i alla åldrar

Lumpini park

Qi gong i soluppgång, aerobics i solnedgång och däremellan picknick, lekparker, små båtar att hyra och varaner som strosar fritt. Lumpini är Bangkoks största park och verkligen värd ett besök.

Sea Life Bangkok Ocean World

Ett jätteakvarium i Siam Paragon med massor av tropiska fiskar och hajar, 5D film och glasbåt. Kostar runt 1000 bath för vuxna och nästa lika mycket för barn.

Robotrestaurang Hajime

Detta är en restaurang där du beställer mat från en Ipad, den serveras av en robot och du grillar den själv - vilket barn älskar inte detta koncept? Det ligger lite off så det är taxi som gäller till Monopoly Park Rama 3. Läs om vårt besök på Hajime här.

Flodtur

Åk flodbåt i solnedgången, njut av Bangkok från vattnet och hur inte en privat båt utan ta en vanlig taxibåt och åk den en längre sträcka. Kostar inte många bath.

Besök ett tempel

För att få en känsla för Thailand, för att se hur fint det är och kanske tända rökelse för någon som inte är med oss längre.

Kidzania

Ligger i Siam Paragon (precis som Ocean World) och är ett måste för barn 5-10 år. Det finns aktiviteter för yngre barn också men för att få ta del av allt ska du nog vara 5 år och äldre. Detta är ett lekland men på en helt ny nivå. Barnen utför jobb till exempel på flygplatsen, på bensinstationen, som sushikock eller brandman, tjänar pengar och använder de pengarna för att köpa nya upplevelser i leklandet.

Swensens

Underbart glasställe med god glass och en fantastisk chokladfondue där du doppar färsk frukt i ljuvlig smält choklad. Finns på massor av ställen i stan.

Imaginia Playland

Ett lekland från 1-15 år där barnen lär sig genom lek. 19 olika zoner, verkligen hur stort som helst, indelat efter kategorier som konst, musik, teknik, fysik och litteratur. Det finns inte ett barn som inte älskar detta! Läs mer om stället här. Det ligger mitt i Emporium Shopping Mall och skytrain stationen Phrom Phong har direktingång.

Siam Water Park

Detta ligger ca 40 minuter från själva staden Bangkok men har du en dag över är detta en dröm för barn. Vattenland från bebispool till rejäla rutschkanor för större barn, karuseller och som ett stort sommarland. Det kostar runt 1000 bath i inträde men då ingår allt och du kan lätt spendera en hel dag här.

Fjärilspark

Bangkok Butterfly Garden ligger vid Chatuchak market och är ett fjärilshus med små vattenfall, växthus och du får följa en fjärils utveckling samt se massor av fjärilar.

 

Aktiviteter för yngre barn

Central Worlds lekland

På våning 6 i det stora varuhuset Central World finns en lekdel för yngre barn som är perfekt när de behöver springa av sig. Närmaste skytrain station är SIam eller Chit Lom.

Lekpark

Precis utanför Emporium köpcentrum finns en liten lekpark som är perfekt för yngre barn. Den ligger i en park där det också finns ett utegym, grönområden och promenadstråk. Gå av vid Phrom Phong.

 

 

Aktiviteter för äldre barn

MBK

Att shoppa kopior, telefonskal, gadgets som inte finns i Sverige kan sysselsätta en tonåring i timmar. MBK är ett paradis för just detta. Åk till National Stadium.

Discobowling

Discobowling i Asien är verkligen hur kul som helst. Det är som ett stort disco där du bowlar, beställer in mat och drinkar - finns i de flesta stora köpcenter.

Bio

Ta med dina barn på den senaste filmen i den stora IMAX salongen. Beställ in mat och dryck, bädda ner er i lyxsäten som går att göra om till säng och glöm inte att stå upp när Nationalsången spelas.

Testa att flyga en Boeing 737

Flight Experience Bangkok har en flygsimulator där du kan testa hur det är att vara pilot på en Boeing 737. Ligger i Ekkamai Mall, precis intill skytrain stationen Ekkamai.

Flow House Bangkok

I A-square på Sukhumvhit 26 ligger Flow House där du kan testa på att vågsurfa i en enorm vågmaskin. Finns också en liten barnpool, solstolar och en uppbyggd beachclub mitt i stan. Åk till Phrom Phong.

Children´s Discovery Museum

Detta påminner lite om både Naturhistoriska och Tekniska museet i Stockholm. Gratis inträde och massor att göra. Ligger vid Chatuchak weekend market.

Skybar

Att se staden från ovan är ett måste och gärna i solnedgång. Ta med era barn (om de gamla nog att sitta still) upp på en takbar högt över havet. Här hittar du Bangkoks bästa takbarer.

Jag hoppas du nu fått roliga ideer inför ditt besök i Bangkok med barn och jag tycker verkligen inte man ska undvika staden som aldrig sover för här finns verkligen något för alla. Läs gärna min guide till Bangkok.