Hotelltips i Bangkok - Emporium Suites

Våra sista dagar i Bangkok tillbringade vi på Emporium Suites, ett hotell jag länge velat bott på men det har aldrig blivit av. Men oj vad jag är glad att vi fick chansen att testa denna pärla till hotell.

Läge

Läget är något utav det bästa med detta hotell. Det ligger exakt där jag vill bo när jag besöker Bangkok nämligen. Mitt på Sukhumvit, uppepå Emporium shopping centre, har egen utgång till skytrain och har dessutom en härlig grön park till granne.

Adressen är sukhumvit 24 och närmaste skytrainstation är Phrom Phong. Du går in i Emporium, svänger av på våning 1 och där finns ingång till hotellet. Det finns också en ingång från gatan där du kommer om du anländer med taxi.

Emporium är ett lyxig varuhus med alla stora märken representerade men de har också ett fenomenalt lekland för barn, massor av restauranger, Gourmet Market (väldigt välsorterad matbutik), cafeér, frisör, apotek, inredning och bio. Mittemot hotellet ligger det nyöppnade shoppingcentrat EmQuartier som också är enormt och så väldigt snyggt byggd med regnskog och vattenfall.

Bredvid hotellet ligger Queen Sirikit Park där det finns två lekplatser för barn, utegym, motionsrunda runt den lilla dammen, stor simbassäng och många träd, skugga och den perfekta picknickplatsen. Här utövas qigong, yoga, och andra sporter både i soluppgång och solnedgång.

Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig bott på ett bättre läge när jag rest med barn till Bangkok.

Rum

De har 378 rum och många använder detta som en permanent bostad dvs serviced apartment. Rummen är mellan 55 och 500 kvm stora. Superior rummen är de minsta med sovrum, badrum och en liten köksdel och de största har tre sovrum, två badrum, stort vardagsrum, matsal och kök.

Vi bodde i en studio super deluxe på 80 kvm och det var så bra för fyra personer. Stor dubbelsäng, spjälsäng till Älva och extrasäng till Aramis. Soffa, bord, tv, matbord, badrum och kök. Och vad ljuvligt det är med eget kök ändå när man reser med barn. Kunna värma välling i micro, koka pasta när det krisar och när middagen blir alldeles för sen, kunna handla hem frukt, förvara i kylskåp och skära upp med riktig kniv.

De har en kuddmeny där du själv väljer vilken kudde du vill ha, sängen är underbar och utsikten med balkong – say no more.

Gemensamma ytor

Poolen är något av en trumfkort för detta hotell. Den är gigantisk och gömd bakom Bangkoks trafik och stressiga gator. Det är som en oas som öppnar upp sig bakom hotellet, komplett med trädgård runt omkring och poolbar. De har också ett gym och spa men när vi var där var detta tyvärr under renovering.

Hotellet har ingen egen restaurang men eftersom det ligger på ett köpcenter där allt finns gör det absolut ingenting.Snygg inredning överallt, heltäckningsmattor, många soffor och fåtöljer på varje plan och så väldigt tyst.

Frukost

Frukostmatsalen är snyggt inredd, inte så stor och aldrig trång. Enäggkock steker dina ägg eller omellett, det finns ganska så mycket japansk mat då säkerligen 75% av gästerna är just från Japan. Frukt, yoghurt, müsli, några thairätter, bröd, muffins, ägg och bacon och ja ganska så likt en vanlig hotellfrukost men extra plus för sushi.

Övrigt

Personalen är fantastisk. Vi frågade om vi fick behålla rummet lite längre än till 12 och fick genast förlängning till 16. De är helt underbara med barn, stack åt dem frukt var än vi mötte personal och inget var ett problem. Jag blev helt såld på detta hotell, det är här jag ska bo om jag flyttar tillbaka till Bangkok (och tjänar storkovan) och letar du barnvänligt hotell i Bangkok eller bara bra utgångsläge för det mesta så är detta hotellet för dig!

Fritt wifi överallt, ett Starbucks granne med receptionen, utsikt som får dig att tappa andan och inbyggd AC som ger rummet perfekt temperatur.

För mer härliga tips om Bangkok - läs mina 100 saker du bör göra i Bangkok.


Detta inlägg är ett samarbete med Tourism Authority of Thailand men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.