Att hitta hotell i Stockholm

Aldrig förr har jag bott så mycket på hotell runt om i Stockholm som under dessa två år. Staycations är det nya heta nu och det finns pärlor i Stockholms hotelldjungel det kan jag lova. Jag älskar känslan att bo på hotell, att fly vardagen för en stund och lyxa till det lite extra. Men då ska det vara bra hotell, inte mycket gör mig så besviken som när jag betalat dyra pengar och hotellet inte lever upp till förväntningarna. Jag skulle säga att det lönar sig mycket att spana runt och jämföra priser och försök undvik fredagar och lördagar helger om möjligt. Kolla också upp olika paketlösningar när du letar hotell i Stockholm.

Viktigast när jag väljer hotell

Ska jag bo ensam eller med en kompis i Stockholm tycker jag nog det viktigaste är läget, frukosten och att det finns fönster i rummet. Jag vill också gärna ha närhet till bra restauranger . Jag föredrar alltid små boutiquehotell framför större kedjor även om det kan finnas pärlor där med. Där man verkligen märker skillnad på hotell tycker jag är frukosten. Har de ansträngt sig med små skålar, finns det smoothie, chiapudding, våfflor, hemlagad äggröra och inte hinkar med yoghurt och halvfabrikat till bröd så genomsyrar det oftast hela hotellet. Att man gör det lilla extra och att det inte bara är löpande band.

Ska jag bo med barn/familjen så är det också viktigt att rummet inte är för trångt och att det finns restaurang på gångavstånd om hotellet själva inte har restaurang.



Min topp 3 hotell med familj i Stockholm är dessa:

Downtown Camper

Vid Brunkebergs torg, ett stenkast från Sergels torg och nära till allt. Mysig restaurang och bar med öppen spis i bottenplan och mycket bra ytor för häng med fåtöljer och soffor. Dessutom har hotellet ett spelrum, en egen bio, väldigt bra frukost och spa för vuxna på taket Läs mer här

The Winery hotel

Ligger i Solna utanför Stockholm men här finns två stora plus. Italiensk restaurang och varm pool på taket. Dessutom vinkällare för den vuxna delen av sällskapet.

Quality Hotel friends

Ett hotell som ligger i Mall Of Scandinavia- kan knappast bli bättre för lite större barn. Här finns massvis av shopping, restauranger, minigolf, bowling, bio och hotellet har magisk utsikt från de övre våningarna i tornet.

Tre hotell som passar bättre utan barn

Hotel Kungsträdgården

Ett hotell jag aldrig bott på men suktat efter längre. Rummen ser magiska ut och hotellet ligger mitt i Kungsträdgården, granne med uteserveringar och bra shopping. Perfekt läge både vinter som sommar.

Hotel Frantz

Här har jag bott och bor gärna här igen när som helst. Frukosten var antagligen en av Sveriges bästa med chiapudding, overnight oats, bubbel och gräddtårta. Dessutom ligger det precis vid Slussen och det är gångavstånd till Södermalm, Gamla Stan och City samt att båtarna till Djurgården också går här. Läs mer om mitt besök.

Nobis hotell

Här har jag inte heller bott men det ligger på min lista. Mitt på Norrmalms torg, granne med Acne butiken och med en mycket pampig entré. Jag har varit i deras bar ett par gånger och med tanke på hur snyggt det är där och hur bra drinkarna är tänker jag att hotellet också håller toppklass.

Stockholm har verkligen blivit bättre och bättre när det kommer till hotell och jag upplever nu också att det finns många herrgårdar/slott relativt nära stan att välja på om man inte vill bo mitt i smeten. Där finns ofta weekendpaket där middag och frukost ingår och många hotellrestaunranger har riktigt bra mat numera. Vill man lyxa till det med spa-helg nära Stockholm och få en riktigt bra matupplevelse så älskar jag Trosa Stadshotell.

Mitt 2021 i lite bilder

När jag tänker tillbaka var 2021 inte ett sånt spännande år men sen när jag kollar bilder upptäcker jag ju att jag haft ett toppenår ändå. Kolla bara in hur det sett ut här :

Året började med ett snöigt Stockholm och jag fotade mycket vinterbilder.

I februari åkte jag tillsammans med Lisa, Annika, Kataria och Sofia till Ellery Beach House på Lidingö. Jag var supernöjda med typ allt utam kanske maten. Läs mer om besöket här.

I början av mars slog till covid till hemma hos oss och när vi var på benen igen hade det nästan blivit vår. Jag gick långa promenader och försökte få igång min kondition igen, till exempel genom Gamla stan.

I april kom äntligen våren med full kraft och Stockholm exploderade i rosa blommor.

Och i maj hände det äntligen - jag klev på ett av de första flygen till Rhodos för säsongen för att jobba en vecka. 25 grader, turkost hav, underbar mat och 100% glädje in i själen. Här finns mina bästa ställen på Rhodos.

1 juni öppnade Samos upp för turister igen efter nästan 2 år utan och jag var bland de första på plats. Samos är en favoritö hos mig och jag åkte runt hela ön i en hel vecka och jobbade. Läs om mina bästa tips till Samos här.

I juni var jag också på premiärbesök på Sjöstadens skybar kul att det öppnat i våra varter men nja inget wow tyvär.

Sen blev det midsommar och en varm sådan, jag firade i Nacka i en väldigt rosa klänning.

Och sista juni fick jag min andra vaccindos och kände att nu är det väl ändå över - med facit i hand hade jag fel men tänk hur illa det varit utan vaccinet.

I början av juli åkte jag till Kroatien och jobbade. Det var första gången jag var i Kroatien och herregud så fint det var. Jag flög till Split och åkte sedan längs med hela Makarska rivieran och båt till Brac.

I juli fyllde också båda barnen år och vi firade i Småland.

Det var en hel del Småland i slutet av juli och kvällarna var magiska

I början av augusti åkte hela familjen tillbaka till Samos bara för det var så himla bra. Jag älskar ön, jag älskar hotellet Doryssa Seaside som vi bodde på och det var en 5 av 5 familjesemester.

Varje år brukar jag och Aramis ha en weekend tillsammans någonstans. I år blev det Norrköping. Bra hotell, mycket att se och göra och här kan ni läsa mer om Norrköping med äldre barn.

Sista dagarna av sommarlovet tog jag med Älva till Astrid Lindgrens värld. 6 år var en perfekt ålder för detta visade det sig och hon älskade varenda minut och varenda teater.

Och så började ÄLva förskoleklass vilket var en stor dag, två skolbarn!

I september åkte jag till Gotland för första gången någonsin. Vi hade sån tur med vädret, ön var nästan tom på turister och jag tyckte allt från Visby, till havet, till Fårö var magiskt fint.

I oktober var Stockholm otroligt vackert och vi besökte premiären av Halloween på Gröna Lund.

Sen blev det november och höstlov. Jag och Aramis åkte till London och det blev en av mina bästa Londonresor någonsin. Stan bjöd på härligt höstväder, det var nästan folktomt, inga köer någonstans och vi besökte Harry Potter WB Studio.

Och så hände det som jag väntat på i 2,5 år. Thailand öppnade för turism och jag var med första charterflyget från Stockholm till Phuket. Ja det krävdes en del papper, det var nervöst med många tester men herregud så värt. Jag nästan grät av lycka när jag gick av planet och kände den varma luften. Sedan jobbade jag i 10 dagar i Phuket, Khao Lak, Krabi och på Koh Lanta. Vilka drömdagar!

Jag kom hem lagom till julpyssel och jul.

Vilket år, vilka resor och vilka dagar. Jag längtar till resor består av 100% glädje och noll oro. När man kan boka en resa och veta att den blir av. Att inte behöva leva ett liv i distans. Men det känns som det är på gång. Att omnikron är det sista vi ser av denna pandemi. Man kan väl hoppas iallafall.

Tips på prisvärda produkter till bilen 2022

Tips på prisvärda produkter till bilen 2022

Det finns vissa köp som är ett måste för bilen. Oavsett om du har en ny bil eller gammal. Det finns i dagsläget en hel del olika tillbehör som kan köpas till för att göra upplevelsen i bilen ännu bättre. Exempelvis när det kommer till rengöring, utstyrsel och mycket annat. Läs mer om vilka produkter som vi rekommenderar att du köper till bilen!

Bilmatta

Skydda din bil från väta och smuts med en bilmatta. Bilmattor finns olika kvalitet och vissa kan till och med måttbeställas specifikt för att passa din bil. En bilmatta ska inte röra på sig när den är placerad i bilen för bästa möjliga resultat. På bilmattor.se kan du hitta olika typer av mattor för din bil.

Bagagerumsmatta

För att skydda bagageutrymmet kan det vara fördelaktigt att införskaffa sig en bagagerumsmatta. Bagageutrymmet utsätts ofta för både väta samt smuts och slitage och med en bagagerumsmatta kan du förhindra denna typ av slitage. Numera finns det dessutom helt skräddarsydda mattor för din bil som gör att de håller sig på plats hela resan.

Mobilhållare

När du kör är det viktigt att fokusera och du bör därför inte hålla på med telefonen eller prata i telefonen samtidigt som du kör. En mobilhållare kan vara räddaren i nöden eftersom du på så vis kan ha din telefon lättåtkomligt samtidigt som du kör. Det är perfekt att använda exempelvis när du behöver navigera i trafiken eller för att lyssna på musik.

Isskrapa

Något som alltid är bra att ha i bilen är en isskrapa och nu när det är kallare tider är det särskilt eftertraktat. Det finns till och med elektroniska sådana för att göra upplevelsen ännu smidigare. Med en isskrapa som är elektrisk behöver du inte göra det tuffa arbetet. Du slipper dessutom kalla händer eftersom det går snabbt och effektivt att använda sig av en elektronisk isskrapa. Elektroniska isskrapor finns i olika prisklasser men behöver nödvändigtvis inte bli en dyr investering.

Mobilladdare

Det finns mobilladdare specifikt för bilen, antingen som mobilhållare med inbyggd laddare eller också mobilladdare med USB kabel. Att ha en mobilladdare i bilen är perfekt på den långa resan eller när du är i behov av att ladda telefonen på ett effektivt sätt mellan olika ärenden.

Att åka London Eye

Även om jag varit i London otaliga gånger har det aldrig blivit av att jag åkt upp i London Eye. Men nu på vår höstlovsresa ville verkligen Aramis åka så vi bokade biljetter. Kön brukar ju ringla lång till alla attraktioner längs Southbank men på grund av speciella tider var det verkligen inte mycket folk. Jag råder alla att förboka biljetter och kanske även ta fast track om det är helg. Vanligtvis är kötiden ca 45 minuter men med fast track 20 minuter. Här kan du boka och läsa mer.

Vi hade bokat tid klockan 11 när London Eye öppnade och den lilla kö som var gick snabbt. Vi var fyra stycken i vårt sällskap och hade en privat podd vilket var skönt för att få den bästa vyn, slippa munskydd och trängsel.

Turen tar ca 30 minuter och utsikten är fullkomligt magisk. Vi vuxna i sällskapet tyckte det var lite läskigt att åka uppåt då det är rejält högt upp medan barnen låg på golvet, fotade och pekade ut kända byggnader.

Hela området runt. London Eye ned mot Tate Modern längs Southbank tycker jag är så mysig och det händer nya grejer varje år. Så ett perfekt upplägg är att boka London Eye direkt när de öppnar på morgonen och sedan fortsätta promenera längs med vattnet, om man orkar hela vägen till Tower Bridge.

Vad gäller för inresa till England och test dag 2

Jag bokade resan till London för 9 månader sedan och trodde då att november skulle vara lugn när vi pratar test och covid. Inte visste jag att England faktiskt skulle vara ett av de länder som krånglar mest när det kommer resande och Europa. Storbritannien har listat vissa länder som röda, de med hög smitta och dit hör inte Sverige just nu.



Just nu november 2021 krävs detta för inresa till England (andra regler för Skottland, Wales och Irland) om du är fullt vaccinerad och reser från Sverige

- Covidbevis (där det står att du fått godkänt vaccin)
- Hälsodeklaration/Inreseformulär (fylls i när det är max 48 timmar till avresa)
- Du ska ha bokat och betalt ett covidtest som ska göras dag 2 (dagen du anländer är dag 0. Test ska bokas innan du fyller i hälsodeklarationen).

Covidbeviset hämtar du hem från Ehälsomyndigheten här. Hälsodeklaration hittar du här.

Vilket dag 2 test ska man välja?

Du kan välja själv om du vill göra ett PCR-test eller ett lateral flow test (antigen-test). PCR-test är dyrare, själv valde jag det andra alternativet och betalade 22 pund per person. Här finns en lista över alla godkända leverantörer av tester, jag tog ett företag som hette Project Screen för att pris var rimligt och de hade tider kvar. När du har bokat och betalat detta test får du en unik kod, den behöver du när du fyller i Hälsodeklarationen.

Jag valde att få hem test till vårt Air Bnb där vi bodde och redan dag 1 anlände våra test. Dag 2 gjorde vi testen på egen hand (tops i näsan), väntade på resultat och du tar sedan bild med telefonen på ditt testresultat och laddar upp i deras app. Några timmar senare kom ett mail där det stod grattis era test är negativa. (Skulle du mot förmodan få ett positivt svar är det karantän son gäller i 10 dagar)

Resa med barn till England

Barn under 4 år behöver inte ta test alls. Barn 5-17 år som reser med vaccinerade föräldrar gör endast ett test dag 2.


Är du inte vaccinerad och vill resa till England gäller test innan avresa, test dag 2 och dag 8 samt hemkarantän i 10 dagar.







Kan man resa till Thailand i vinter (2021/2022)?

Det är den stora frågan för varenda en som längtar efter allt det där vi tog för givet innan. Då vi kunde kliva på ett plan och 12 timmar senare stiga av i paradiset. Och jag kan försäkra er om att få längtar så mycket som jag längtar efter detta. Hela min kropp skriker efter Thailandsvärme, massage, pad thai, bananshake och som tam.

Jag tror absolut att det kommer gå att åka till Thailand i vinter men jag tror det är lite krångligare än vanligt. I skrivandes stund har karantän för svenska tagits bort - äntligen!

Detta är vad som gäller för inresa i Thailand från 1 november 2021.

  • Alla över 12 år måste vara vaccinerade (och sista dosen måste vara för 14 dagar sedan)

  • Alla över 12 år måste ta ett PCR-test innan avresa ( inte senare än 72 timmar innan avresa) och ett vid ankomst i Thailand (kostar ca 500kr per person i Thailand).

  • Barn under 12 år måste också göra test före avresa och vid ankomst.

  • Du måste kunna visa upp en försäkring på minst 450 000kr som täcker sjukvård om du blir sjuk.

  • Första natten måste spenderas på ett så kallad SHA+ hotell (inte längre bort än 2 timmar från flygplatsen) där du väntar på testsvar.

  • Just nu sägs det också att dag 6 ska ett antigen test göras på egen hand men det pratas också om att det är borttaget så fortfarande lite flytande.

  • Ladda hem en app, Mor Chana där du lägger in alla dina uppgifter (spm vaccinationsbevis, flygtider, visum, passnummer etc) och när det är godkänt får en QR kod som du behöver visa.

  • Ska du stanna mer än 30 dagar måste du som vanligt ansöka om ett speciellt visum.

  • På flygresan och i Thailand är det munskydd som gäller. Undantag är när du sitter och äter på restaurang eller badar vid hotellets poolområde. Just nu får ingen alkohol serveras i Thailand förhoppningsvis ändras det 1/12.

Om jag kommer att åka. Jag vill skriva JA men jag väntar lite med det skriket tills jag vet hur det ser ut med försäkring, om vår nuvarande försäkringsbolag skriver sådana intyg eller inte. Och vad som kommer gälla för barn och munskydd. Men oj vad jag är glad att Thailand öppnar upp mer och mer och kanske får jag snart återse mitt andra hem.

Resa utomlands – 7 grundläggande säkerhetstips inför resan

Att resa är något som de flesta älskar att göra, men många har också oro inför resan – med all rätt! Om det väl händer något på din resa, som t.ex. att du blir sjuk, rånad eller bestulen på något så kan resan sluta på ett mindre trevligt sätt. 

Att vara trygg och säker när du reser är viktigt, och minst lika viktig är din cybersäkerhet. Det finns flera saker du bör tänka på inför resan. Nedan finner du 7 tips du kan använda dig av för att göra din resa utomlands så säker som möjligt. 



1. Använd alltid VPN på din dator

Att använda ett Windows VPN på din bärbara dator och/eller telefon kan vara din räddning. Många cyberbrottslingar snappar upp dina uppgifter för att du exempelvis loggar in på ett offentligt wi-fi. Om du inte använder ett VPN kommer bedragarna kunna se din IP-adress. 

Risken finns att någon kommer åt personlig data och du kan utsättas för en cyberattack. 


2. Håll familj och vänner uppdaterade



Om något skulle hända dig är det viktigt att dina nära och kära vet var du befinner dig. Var alltid noga med att berätta för någon var du är, lämna gärna telefonnummer till det hotell du bor på, eller annan typ av kontakt som de kan använda om de är oroliga för dig. 

Ett tips är att dela din plats med dina närmaste, på så sätt kan de se exakt var du befinner dig på en karta. Om du reser med vänner, så dela deras kontaktuppgifter med dina närmaste, ifall du skulle bli av med din telefon eller få slut ström. 


3. Kopiera viktiga dokument



När du reser är det bra att ha med sig kopior på alla dokument du har med dig på resan, ifall ditt bagage skulle komma bort eller annat. Dokument som du kan se till att ha med ett par kopior på är dina biljetter, ditt pass, sjukintyg eller annat som är viktigt. 



4. Klä dig inte som en turist



I många länder är det turister som blir lurade, både genom att få betala mycket dyrare för olika saker, men också genom stölder från ficktjuvar. Det bästa du kan göra är att försöka smälta in så mycket som möjligt med omgivningen för att inte locka till dig några tjuvar. 


5. Var medveten om din omgivning



Det är viktigt att du tänker på att alltid vara medveten och känna av din omgivning. Lämna inte dina värdesaker någonstans och håll alltid koll på var du har allt. Lär känna människor och ha trevligt, men om du känner dig obekväm i någon situation, lyssna då på din magkänsla. 


6. Lär dig mer om landet du ska resa till innan resan



Att turister blir lurade är mer en regel än ett undantag på många platser, särskilt i länder som lever på turism. En bra idé är därför att läsa olika reseforum och se efter vad andra skrivit angående platsen du ska åka till. Många gånger är försäljarna mycket påstridiga, det kan därför vara skönt att veta vad saker brukar kosta så att du inte blir lurad. 


7. Lås in dina värdesaker



Om du ska resa långt och har med dig värdesaker, är det bäst att skaffa dig en väska som går att låsa. Detta är också mer tryggt för dig när du lämnar hotellet. Du kan då låsa din väska när du går från rummet för att minimera riskerna ännu mer för stöld. Detta är också bra ifall din resväska skulle komma bort då det är svårare att komma åt innehållet om väskan är låst.

In collaboration with Ulrike Niemann. Freelance blogger, a cyber security consultant, and a marketing manager

Halloween på Gröna Lund 2021

Äntligen kan vi fira Halloween på Gröna Lund igen! Mellan 15 oktober - 7 november är Gröna Lund öppet i år för att fira Halloween större än någonsin och vi hade turen att få gå dit på pressvisningen några dagar innan öppning.

Även om alla corona restriktioner nu är släppta så är det förbokningen och begränsat antal platser till Halloween på Gröna Lund och du bokar dag- eller kvällstid här.

Jag tog båten från Hammarby Sjöstad med två väldigt förväntansfulla 6-åringar.

Området på Gröna Lund är uppdelat i två, ett för mys och ett för rys. Det mer mysiga området är det lilla området och där det är bäst att hänga med yngre barn. Nyckelpigan har blivit Spindelpigan, de flygande elefanterna har fått bandage och snurrande tekopparna är svarta häxkittlar. Här trängs massor av pumpor, höstmarknad, en rykande stor kittel, ett godishus och det bjuds på Halloween teater på scenen.

Det är verkligen väldigt snyggt gjort och barnen får träffa snälla Halloween-karaktärer.

Går du sedan in i Spindelpassagen kommer du in till det Stora Området där du möter dina värsta mardrömmer. Zombiezon, galna clowner, sektledare och en så häftig skräckparad. Alla åkattraktioner är öppna som vanligt (utom Flygande mattan) men Lustiga Huset har blivit Olustiga huset, du kan besöka Skeppet och Skräckhuset - de flesta har en rekommendation från 13 år.

Jag och 6-åringarna tittade på Skräckparaden när det var ljust ute och de blev fortfarande lite rädda så bra att kanske inte boka kvällstid om du är där med mindre barn.

Nytt för i år är också det nya Kvarteret där du får en känsla av att vara i New York. Gatumusikanter, dansare och en stor barbequefestival som serverar rykande god street food.

Jag tycker att Halloween på Gröna Lund nästan slår sommar på Gröna Lund då det nu händer saker i varenda hörn. Fågelskrämmor, glass med svarta strutar, pumpor i alla färger och storlekar, musik, eldshow, parader, spindelväv, rök och massor av detaljer var du än tittar.

Priset är 395:- för vuxna och 295:- för barn (3-9 år) och då ingår hur mycket åkning du vill samt två jetpass som gör att du får använda en snabbare expresskö.

Norrköping med lite äldre barn

I mitten av augusti tog jag och Aramis tåget till Norrköping för att spendera två dagar i staden. Vi blev båda positivt överraskade hur mysigt det och hur mycket det fanns att göra. Här kommer mina och 11-åringens bästa tips när du ska besöka Norrköping.

Visualiseringscenter

Vi både tyckte nog detta var höjdpunkten på vår resa. Mycket rooliga saker att testa, alla tv-spel från 80-talet och framåt och så den magiska domföreställningarna med filmer i 3D. Jag rekommenderar alla att se filmen Making Magic. En film om hur 3D skpas och en film som dessutom vann pris som åters bästa 3D film i år. Vi såg också en 3D film om dinosaurer men den behöver ni inte lägga tid och pengar på för den var varken bra eller snyggt gjord. Boka din filmvisning några dagar innan här och väl på plats kan du köpa till extra föreställningar väldigt prisvärt.

Stadsmuset

Så bra! Rekommenderar alla att gå hit ung som gammal. Lär om Norrköping från stenålder och framåt på ett roligt sätt, se maskinerna som skapade textilstaden och ta del av många små roliga anekdoter.

Arbetarmuseum

Jag var inte så imponerad och det beror nog på att en 11-åring är helt fel ålder för det här museet. För liten för att fastna för vuxenutställningar och för stor för att besöka barnavdelningen som jag har hört ska vara riktigt bra. Vi besökte en utställning som hette Jobblabbet där du kunde se dina superkrafter och få tips om vad du kan jobba med - det var toppen men annars var vi inte här speciellt länge.

Ät god glass

Vi rekommenderar både Halvars glass och Carl Johan glass - toppenval bägge två.

Promenera och titta på fiskare vid strömmen

Promenera längs med strömmen på gångvägar och broar och titta på alla som står och fiskar längs med vattnet.

Carl Johans Park och Kaktusparken

Vacker park nära Centralstationen och en del består av flera hundra kaktusar.

Folkparken och Äventyrsgolf

Folkparken är en jättemysig park med stora lekplatser, plaskdamm, discogolf, glasskiosk och äventyrsgolf. Golfbanorna är toppen, nytänk och har Norrköpingstema.


Knäppingsborg

Kanske stans snyggaste kvarter? Mysiga gränder, snygga butiker, bra restauranger och mycket kultur.

Gubbens Trädgårdscafe

Jag fick flera tips om det här stället innan jag åkte men när vi kom fram var det stängt för säsongen. Mne är du i Norrköping över sommaren är det nog verkligen värt ett besök.

Fika vid ån

Köp med fika från närliggande bageri och sätt dig vid ån, det finns massor av bänkar och mysiga små krypin.

Våfflor vid Färgargården

Är man som oss och älskar våfflor är detta ett paradis. Här finns både matvåfflor och söta våfflor - eftersom vi var där vid lunchtid satsade vi på våfflor med skagenröra och wow så goda (och mättsamma). Sitt i deras mysiga trädgård och njut av våfflor.

Mocca Deli

Perfekt lunchställe med en enorm meny och snygg inreding (och stor uteservering). Här finns olika sallader, mackor, flatbread pizza och tacotallrik - något för alla i hela familjen och bra lunchpriser.

Enoteket

Mysig italiensk restaurang mitt i industrilandskapet, sitt och ät granne med härliga vattenfall. Goda pizzor och förrätter, snygg inredning inne och mysig uteservering.

Bok galleriet

Vi gick förbi här av en slump och gick in. Aramis som älskar gamla serietidningar hittade massor av roligt, jag hittade alla böcker jag läste som barn och butiken är verkligen en liten skattkista.

Hotelltips - Scandic Strömmen

Scandic Strömmen är prisvärt, har bra läge och dessutom är det helt nyrenoverat. Det ligger ca 5 minuter från Centralstationen och vi var jättenöjda med det här boendet. Högst upp på hotellet finns en liten relaxavdelning med utomhus som du behöver förboka. Varma pooler, bastu och en härlig utsikt!

Norrköping passar alla såklart men jag tycker den är extra bra för barnfamiljer då det finns massor att göra, Kolmården ligger såklart nära och även en massa natur och underbara Villa Fridhem som vi besökte förra året.

När det regnar på semestern

Inlägg i samarbete med Andre Mesik

Resebolaget TUI släppte i somras en topplista med de fem mest bokade destinationerna bland svenskarna under den gångna sommaren. Listan visade att flest svenskar reser till utlandet på semester i juli månad och att trenderna inför sommaren 2021 pekade på östra medelhavet med de grekiska öarna samt grannen Cypern i topp. Bland de mest populära resmålen i somras fanns även “svenskön” Mallorca där bland annat storstaden Palma är en favorit, och Turkiets Antalyakust. Som resebloggare tycker jag alltid det är lite spännande att kika på listor av sådana här slag eftersom de ger en god fingervisning i restrender och förändrade resmönster från ett år till ett annat. Resor på sommaren brukar för egen del vara rätt oproblematiska eftersom solen kan antas skina vart man än åker i stora delar av Europa och inte minst i Sverige om man har tur. Lite krångligare tycker jag det är att resa på hösten och vintern då väderprognoserna kan vara lite mer svajiga och osäkra även om en satsar på säkra kort som Kanarieöarna eller Kap Verde. I det här inlägget tänkte jag därför dela med mig av vad jag brukar göra när det regnar på semestern för att inte deppa ihop helt utan istället skapa fina minnen.

Chilla på hotellrummet

Jag vet att man ska “fånga dagen” när man är på semester och helst ägna sig åt sol, bad och utomhusaktiviteter av olika slag. Jag anser dock att man minst lika gärna kan njuta av dagen, särskilt när det regnar, på hotellrummet. Det är inte ofta man får bädda ner sig i krispigt vita och stärkta hotellakan, med massvis med kuddar och slippa tänka på städning och andra vardagsgöromål. På en regnig dag utnyttjar jag det lugn och den harmoni som ett bra hotellrum för med sig och ägnar mig åt olika lekfulla aktiviteter som att lösa korsord, spela Wordfeud mot vännerna där hemma eller spela klassiska casinospel online på sajter som Mariacasino. Semester handlar om att tanka kraft och få göra vad jag vill, och det gör jag när jag sjunker ner i djup koncentration över något som inte är krävande eller innebär måsten.

Lokala loppisar

Shopping är ett givet alternativ när det regnar på semestern men personligen är jag less på stora köpcenter. I stora delar av Europa finns dessutom ungefär samma utbud av klädkedjor som hemma vilket innebär att shoppingen inte blir särskilt spännande. Mitt tips är istället att besöka lokala loppmarknader och antikvitetsaffärer när det regnar på semestern. På en lokal loppmarknad insuper du den lokala kulturen på ett helt annat sätt och shoppingen får en kulturell tappning. Dessutom kommer du i kontakt med människor samt prisvärda och roliga prylar som du kanske aldrig annars hade upptäckt. Scanna av Instagram och nätet efter lämpliga loppisar på den ort där du befinner dig och ge dig ut på skattjakt, det kommer bli ett minne för livet.

Hemma-SPA med roomservice

En av de saker jag uppskattar mest med att bo på lite finare hotell är att man får möjlighet att testa nya skönhetsprodukter som ställs till gästernas förfogande i hotellbadrummet. Jag har genom att använda hotell-samples upptäckt massa finfina märken för hudvård och skönhet. På en regnig dag rekommenderar jag att du botaniserar bland produkterna och anordnar ett hemma-hotell-SPA åt dig själv. Tappa upp ett härligt bad med väldoftande badoljor, lägg en ansiktsmask och smörj in dig länge och noggrant medan du ringer upp mat från roomservice och bäddar ner dig i hotellsängen för en harmonisk stund för kropp och själ. Vill du ta det hela ett steg längre brukar de flesta finare hotell ha en egen SPA-avdelning som du kan ringa och boka tid på.