Ellery Beach House - en recension

Ingen kan ha undgått att Ess Group (som även driver tex Steam hotel i Västerås) har slagit upp portarna till ett nytt ställe längst ute på Lidingö. Ellery Beach House. Här utlovas Sveriges enda beachclub Jag checkade in på Ellery Beach House på Lidingö en helt vanlig tisdag till onsdag i februari men fina vänner.

IMG_2184.jpeg

Vi hade bokat fördelaktig paket till bra pris där dubbelrum, spa och frukost ingick och sedan köpte vi till middag. Vi bodde i dubbelrum modell större i den nya delen av hotellet och det kan jag säga var alla rätt. Det finns nämligen de rum som heter petit dubbelrum och de rummen är så små att du knappt kan vända dig om. Men vårt rum var top notch med supersnygga detaljer, rymligt, en fint badrum i turkostgrönt och så sköna sängar.

IMG_2165.jpeg
IMG_2196.jpeg

Vi checkade in vid 15-tiden och började med en jobbpass i lobbyn. Det gick alldeles utmärkt att jobba här, mycket olika sittplatser eller i en soffa framför en brasa.

IMG_2169.jpeg
IMG_2170.jpeg

På grund av rådande covid restriktioner blev det sedan tidig middag. VI bjöds på en supergod fördrink innan vi satte oss till bords. Jag hade hört av många att maten kanske inte var lika bra som resten av hotellet och jag är benägen att hålla med. Maten var absolut god men det var inget wow som jag faktiskt kände med resten av stället! Jag åt falafel till förrätt och rostad blomkål till huvudrätt och det var verkligen gott inte tal om annat men som sagt jag hade höga förväntningar.

Däremot levererade stället på alla andra plan. Inredningen är helt fantastisk och jag drömmer om att inreda ett hus i exakt samma stil. Det är som att kliva in i en beach club på 60-talet med modern touch och varje detalj är genomtänkt.

IMG_2222.jpeg
IMG_2177.jpeg
IMG_2179.jpeg

Efter middagen var det dags för spa. Precis utanför vårt rum hade vi en härlig uppvärmd pool som verkligen var jättevarm. I en annan byggnad fanns fler pooler, bastu, eldlounge med ljuvliga bäddar och dessutom en isvak om du kände för ett kallbad.

IMG_2204.jpeg
IMG_2972.jpeg
IMG_2973.jpeg
IMG_2974.jpeg

Vi hängde i spa fram till de stängde kl 23 och då slocknade vi direkt i fluffiga vita täcken. Det var bra restriktioner överallt, lätt att hålla avstånd och det kändes aldrig trångt.

Frukosten dagen efter bokade du tid för och den serverades vid bordet. Varma croissanter, nutella, äggröra, bröd, yoghurt med müsli, juicer, smoothie, pålägg och grönsaker. Jag saknade verkligen ingenting trots att det inte var buffé.

IMG_2227.jpeg

Jag rekommenderar alla att ta omvägen till Lidingö för en natt här. Vintern var härlig men jag tror att sommaren kanske är snäppet bättre då man kan sitta ute och äta middag, njuta av sommarkvällen, köra beach club koncept fullt ut och gå härliga promenader.

Som ni ser på bilderna här nedan - wow vilket ställe när det kommer till detaljer! Unna er en spa natt här bums!

IMG_2230.jpeg
IMG_2233.jpeg
IMG_2236.jpeg
IMG_2238.jpeg