En vecka med resebarometer och covid

Förra veckan var en vecka med många inslag, några trevliga och andra mindre trevliga.

Vagabonds resebarometer

Tidningen Vagabond presenterades sin resebarometer som i år var en märklig historia. Svenskarna utlandsresor minskade med 84% (har inte hänt sedan andra världskriget) och populäraste resmålet var Spanien. Men framförallt vill vi ha det tryggt och stannade i Sverige. Storstäder valdes bort och istället valde vi skog och skärgård och helt plötsligt kom flygskammen av sig.

Det ska bli spännande att se hur resandet tar fart igen till sommaren! Läs mer om resebarometern här.

IMG_0589.jpeg


Jag fick covid-19

Jag trodde inte jag skulle få det då jag väntat i ett år på detta virus. Men så en dag började jag känna mig frusen, pirrig i kroppen, jag blev dundeförkyld och gjorde ett hemmatest - och ja visst var det covid. Sedan kom huvudvärk, lite feber, yrsel, illamående, hosta och tung andning som ett brev på posten. Jag kom lindrigt undan jämförslevis med många andra och är nu på bättringsvägen igen tack och lov. Vem som smittade mig? Jag tror att det med 99% sannolikhet kom från förskolan.

IMG_2690.jpeg


Gröna växter

Jag har gått från at ha ca 4 växter hemma till att nu ha ca 15 och jag älskar det. Hela hemmet får en annan harmoni, det blir mysigare, mer ombonat och levande. Jag har altid varit usel på blommor och dragit mig för att köpa dyra växter som jag ska döda men nu sköter jag dessa med lika mycket kärlek sommina egna barn och än så länge verkar de må strålande. Mitt bästa inredningstips!

ben-lockwood-Q_zdanVggKo-unsplash.jpg

Europa-längtet

Vet ni vad jag längtar mest av allt just nu? Att få vakna tidigt i en stad i Europa när solen strålar in på hotellrummet. Gå ut när staden vaknar, äta frukost på ett café, se och känna när staden vaknar, fota fina motiv, strosa utan plan och känna mig levande igen.

IMG_1833.jpeg

Hotell-liv

Helgen som kom och gick och jag var inlåst i karantän var egentligen den enda helgen denna våren jag hade planer. Jag skulle till Linköping och träffa kompisar, dricka vin och inte passa en enda tid på hela helgen. Men så blev det alltså inte och jag känner mig snuvad på konfekten. Så nu planerar jag minst en hotellnatt här i Stockholm , kanske en liten get away över påsk och få en känsla av Paris trots att jag är kvar i Nordens Venedig. Man gör så gott man kan för att få guldkant på våren!

IMG_2739.jpeg