Att hitta hotell i Stockholm

Aldrig förr har jag bott så mycket på hotell runt om i Stockholm som under dessa två år. Staycations är det nya heta nu och det finns pärlor i Stockholms hotelldjungel det kan jag lova. Jag älskar känslan att bo på hotell, att fly vardagen för en stund och lyxa till det lite extra. Men då ska det vara bra hotell, inte mycket gör mig så besviken som när jag betalat dyra pengar och hotellet inte lever upp till förväntningarna. Jag skulle säga att det lönar sig mycket att spana runt och jämföra priser och försök undvik fredagar och lördagar helger om möjligt. Kolla också upp olika paketlösningar när du letar hotell i Stockholm.

Viktigast när jag väljer hotell

Ska jag bo ensam eller med en kompis i Stockholm tycker jag nog det viktigaste är läget, frukosten och att det finns fönster i rummet. Jag vill också gärna ha närhet till bra restauranger . Jag föredrar alltid små boutiquehotell framför större kedjor även om det kan finnas pärlor där med. Där man verkligen märker skillnad på hotell tycker jag är frukosten. Har de ansträngt sig med små skålar, finns det smoothie, chiapudding, våfflor, hemlagad äggröra och inte hinkar med yoghurt och halvfabrikat till bröd så genomsyrar det oftast hela hotellet. Att man gör det lilla extra och att det inte bara är löpande band.

Ska jag bo med barn/familjen så är det också viktigt att rummet inte är för trångt och att det finns restaurang på gångavstånd om hotellet själva inte har restaurang.



Min topp 3 hotell med familj i Stockholm är dessa:

Downtown Camper

Vid Brunkebergs torg, ett stenkast från Sergels torg och nära till allt. Mysig restaurang och bar med öppen spis i bottenplan och mycket bra ytor för häng med fåtöljer och soffor. Dessutom har hotellet ett spelrum, en egen bio, väldigt bra frukost och spa för vuxna på taket Läs mer här

The Winery hotel

Ligger i Solna utanför Stockholm men här finns två stora plus. Italiensk restaurang och varm pool på taket. Dessutom vinkällare för den vuxna delen av sällskapet.

Quality Hotel friends

Ett hotell som ligger i Mall Of Scandinavia- kan knappast bli bättre för lite större barn. Här finns massvis av shopping, restauranger, minigolf, bowling, bio och hotellet har magisk utsikt från de övre våningarna i tornet.

Tre hotell som passar bättre utan barn

Hotel Kungsträdgården

Ett hotell jag aldrig bott på men suktat efter längre. Rummen ser magiska ut och hotellet ligger mitt i Kungsträdgården, granne med uteserveringar och bra shopping. Perfekt läge både vinter som sommar.

Hotel Frantz

Här har jag bott och bor gärna här igen när som helst. Frukosten var antagligen en av Sveriges bästa med chiapudding, overnight oats, bubbel och gräddtårta. Dessutom ligger det precis vid Slussen och det är gångavstånd till Södermalm, Gamla Stan och City samt att båtarna till Djurgården också går här. Läs mer om mitt besök.

Nobis hotell

Här har jag inte heller bott men det ligger på min lista. Mitt på Norrmalms torg, granne med Acne butiken och med en mycket pampig entré. Jag har varit i deras bar ett par gånger och med tanke på hur snyggt det är där och hur bra drinkarna är tänker jag att hotellet också håller toppklass.

Stockholm har verkligen blivit bättre och bättre när det kommer till hotell och jag upplever nu också att det finns många herrgårdar/slott relativt nära stan att välja på om man inte vill bo mitt i smeten. Där finns ofta weekendpaket där middag och frukost ingår och många hotellrestaunranger har riktigt bra mat numera. Vill man lyxa till det med spa-helg nära Stockholm och få en riktigt bra matupplevelse så älskar jag Trosa Stadshotell.