10 anledningar till att älska Downtown Camper

Det finns hotell och så finns det hotell. Egentligen dras jag mer till små boutiquehotell där det bara finns 20 unika rum och hotellet är någons personliga livsverk. Downtown Camper är stort, ligger mitt i smeten i Stockholm, tillhör en stor kedja och ändå föll jag pladask. Anledningen är nog att det är så mycket mer än ett boende och det har gjort att jag nu bott här vid flera tillfällen och blir aldrig besviken. Här kommer 10 anledningar till varför jag fullkomligt älskar Downtown Camper och tycker det är i en klass för sig i Stockholms enorma hotellutbud.

Adventure Script Facebook Cover.jpg

1. Känslan när man kommer in

Det är en mysig och lite mörk känsla. Stilrent, lugnt, välkomnande och som att komma in i en trygg famn. Stor härlig entré, ingen stress och aldrig trångt. Det brinner en brasa, personalen vet vad service är och det är en känsla av att stiga in i någons vardagsrum.

lobby.jpg

2. Rummen med fönsternisch

Rummen är snygga och väldigt många har en härlig fönsternisch där du kan krypa upp och titta ut över Drottninggatan eller Brunkebergstorg. Dessutom är den perfekt för det där instagramfotot.

windowmet.jpg
rummet.jpg


3. The Nest med utsikt

The Nest är hotellets spa som ligger på taket. Här finns gym, en snygg inredd lounge (där du kunde äta frukost förr men tror de slutat med det?!), bastu och en varm utomhuspool med utsikt över Stadshuset och stadens takåsar. Hit kan du gå även om du inte bor på hotellet. Rekommenderar verkligen ett besök direkt när de öppnar på morgonen då är man ofta helt själv här.

nest.jpg
nest4.jpg

4. Biosalong och spelrum

Hotellet har en egen biosalong som har filmvisning på helgerna, biljetter får du i receptionen. De har också ett spelrum med shuffleboard, schack och en uppsjö av brädspel. Här kan både vuxna och barn hänga och det finns härlig soffor att sjunka ned i.


5. Guidade turer, joggingturer, cykelturer, VR

Hotellet har en Lifestyle Concierge som hjälper dig planera dina dagar i Stockholm utifrån vad du vill hitta på. De har har en run club, du kan gå på walking tour, delta i after work med andra gäster på hotellet, det finns VR träning, cykeltur genom stan och mycket mer.

6. Uthyrning av cyklar, skateboards, longboards, SUPs och kajaker

Testa ett helt nytt sätt att upptäcka Stockholm och det kostar knappt något alls. Du kan hyra cykel, åka skateboard genom stan, ta ed en kajak ner till vattnet eller varför inte en SUP på sommaren?

7. Mindfulness i ett nät i taket och yogaklasser

Varje morgon kan du följa med upp i nätet ovanför hotellreceptionen där du kan delta i 30 minuters mindfulness. Du får hörlurar på dig med instruktioner och avslappningsövningar. Yogaklasser kan du också delta i vissa daga i gymmet.


8. Frukosten med overnight oats och brunch

Frukosten på Downtown Camper är en av de bästa i hela Stockholm. Stor fruktbuffe, overnight oats, stora fat med gröt, färska bär, pannkakor, gör egen våfflor med både marshmallow och choklad, mängder av bröd, varm mat, smoothies och ja allt! Brunchen på helgen är minst lika bra.


9. Downtown Camper Café och The Roots

Downtown Camper Café är ett större café med ingång från Drottninggatan som är perfekt att sitta och jobba på. God mat och dryck, eluttag vid varje bord och här kommer kaffe i en termos och inte i en mugg - perfekt för att räcka länge! The Roots ligger i anslutning till caféet och är en enormt yta med 13 mötesrum i olika storlek du kan hyra och här kan du också köra mingel, middagar etc

10. Läget

Läget mitt på Brunkebergstorg är fantastiskt. Nära till tunnelbanan, Centralstationen, bio, restauranger, shopping, takterrassen Stockholm under stjärnorna och ja allt i city.

Det finns säkerligen många många fler anledningar som brasan som brinner och pingisbord i korridoren. Hotellet är fullt av överraskningar vart du än går så passa på att utnyttja alla dessa saker under ditt nästa besök på hotellet.