Min påsk 2020 i bilder

Påsken blev annorlunda i år det är helt klart. Ingen besök till vare sig mor- eller farföräldrar, ingen resa till Småland och ingen härlig weekend utan det blev att stanna hemma.

Skärtorsdagen började med att jag tog med båda barnen till Skansen. Så här i Corona-tider var det mesta som är inomhus stängt men vad gjorde det? Solen sken, vi tittade på djur, åt matsäck, besökte Akvariet och åkte tåg. Toppen-torsdag!

IMG_1516.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
A67F35EF-85B1-470B-87FE-94A3BF43B3A3.jpeg

långfredagen sken solen igen och vi bestämde oss för att åka ut till naturreservatet Paradiset i Huddinge. Sagt och gjort - matsäck packades och sedan styrde vi bilen mot naturen. Det var fantastiskt fint, vi åt matsäck vid en sjö, tittade på insekter med förstoringsglas och samlade chokladägg som påskharen hade lagt ut.

7933781E-6726-4BC6-9556-FD649096A970.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

På kvällen panerade vi kyckling i salta pinnar mycket gott. Så här såg det ut när de skulle in i ugnen. Jag hittade recept här

Adjustments.jpeg

påskafton åkte hem till min kusin i Nacka. Där målade barnen ägg utomhus, hoppade studsmatta, det grillades lamm, jag drack årets första rosé och så blev det äggjakt.

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

När båda barnen somnat gick jag ut och gick bland de vackra körsbärsträden i Hammarby Sjöstad. Jag älskar den som kom på att denna stadsdel ska ha överdåd av dessa träd, varje vår är det som att leva i ett rosa, fluffigt moln.

Adjustments.jpeg

Sedan kom söndagen med inte alls lika härligt väder. Vi fixade inomhus, jag och Älva tog en promenad till Sickla för att köpa nya skor och det var väl det som hände.

IMG_1703.jpeg

måndagen hade jag tröttnat ganska mycket på påsken. Vi började möblera om hemma, kastade ut en tv-bänk och köpte en ny. På eftermiddagen hade båda barnen kompisdejt, jag tog en långpromenad och så avslutades allt med härlig middag och ännu en kvällspromenad.

IMG_1656.jpeg