Halloween på Gröna Lund 2021

Äntligen kan vi fira Halloween på Gröna Lund igen! Mellan 15 oktober - 7 november är Gröna Lund öppet i år för att fira Halloween större än någonsin och vi hade turen att få gå dit på pressvisningen några dagar innan öppning.

Även om alla corona restriktioner nu är släppta så är det förbokningen och begränsat antal platser till Halloween på Gröna Lund och du bokar dag- eller kvällstid här.

Jag tog båten från Hammarby Sjöstad med två väldigt förväntansfulla 6-åringar.

Området på Gröna Lund är uppdelat i två, ett för mys och ett för rys. Det mer mysiga området är det lilla området och där det är bäst att hänga med yngre barn. Nyckelpigan har blivit Spindelpigan, de flygande elefanterna har fått bandage och snurrande tekopparna är svarta häxkittlar. Här trängs massor av pumpor, höstmarknad, en rykande stor kittel, ett godishus och det bjuds på Halloween teater på scenen.

Det är verkligen väldigt snyggt gjort och barnen får träffa snälla Halloween-karaktärer.

Går du sedan in i Spindelpassagen kommer du in till det Stora Området där du möter dina värsta mardrömmer. Zombiezon, galna clowner, sektledare och en så häftig skräckparad. Alla åkattraktioner är öppna som vanligt (utom Flygande mattan) men Lustiga Huset har blivit Olustiga huset, du kan besöka Skeppet och Skräckhuset - de flesta har en rekommendation från 13 år.

Jag och 6-åringarna tittade på Skräckparaden när det var ljust ute och de blev fortfarande lite rädda så bra att kanske inte boka kvällstid om du är där med mindre barn.

Nytt för i år är också det nya Kvarteret där du får en känsla av att vara i New York. Gatumusikanter, dansare och en stor barbequefestival som serverar rykande god street food.

Jag tycker att Halloween på Gröna Lund nästan slår sommar på Gröna Lund då det nu händer saker i varenda hörn. Fågelskrämmor, glass med svarta strutar, pumpor i alla färger och storlekar, musik, eldshow, parader, spindelväv, rök och massor av detaljer var du än tittar.

Priset är 395:- för vuxna och 295:- för barn (3-9 år) och då ingår hur mycket åkning du vill samt två jetpass som gör att du får använda en snabbare expresskö.