Det bästa med Rhodos - ställen du måste besöka

Det är lätt att tänka att Rhodos är en trött charterö som inte har mycket att erbjuda. Men tänk om! Här finns massor och bara du undviker de största turistställena som bargatan i Rhodos stad så finns det så mycket guldkorn. Vattnet är galet klart, det finns små mysiga byar, riktigt bra restauranger och jag rekommenderar er verkligen att hyra bil så ni får se allt det bästa med ön. Här är mina favoriter.

Lindos

Både LIndos stad med sina vitmålande hus och kullerstensgator, en akrolispå toppen och stranden är värt ett besök eller fler. Vattnet här är kristallklart, längs med stranden finns flera bra restauranger och själva byn är som gjord för att fota varje hörn.

Kallithea

Kallithea Springs är väldigt vackert men inte värt att betala för att gå in. Då är det minst lika härligt att besöka Thasos beach som ligger granne och har en mysig strand, klippbad, riktigt klart vatten och en beachbar under högsäsong.

Rhodos stad

I den moderna delen av Rhodos stad finns bra shopping, restauranger, cafeer etc. I den gamla delen (som också är den finaste) är det mycket mer turistanpassat men också otroligt mysiga restauranger och barer.

Ronda

En härlig asiatisk restaurang vid Elli Beach med Rhodos snyggaste inredning.

Anthony Quinns Bay

Kanske ett av de snyggaste ställena på hela Rhodos. En beachbar som ligger på en höjd där de gör så goda sallader och drinkar, sedan tar du trappan ned till själva stranden. Kristallklart vatten, solstolar och parasoller att hyra och en härlig stämning.

Sankt Pauls Bay

Bakom Lindos stad hittar du denna mysiga lilla bukt med solstolar i olika nivåer och en väldigt sngg beachbar.

Grande Blue

Ett otroligt ställe! Restaurang med ljuvlig utsikt och en blå trapp ned till en underbar strand.

Pefkos

Mysig fiskeby på södra Rhodos som har jättefin strand och fina tavernor. Jag älskar Lee Bar precis vid stranden.

Koskinou

Liten by ca 15 minuter från Rhodos stad som är så himla gullig. Väldigt tyst och stilla, den äldre delen vid det lilla torget är så himla fin.

Stegna Beach

En lugn strand i en liten by, stranden kanske inte är öns bästa men stämningen är underbar, det finns många mysiga tavernor och det känns mer genuint än andra delar av ön.