Jag får en hel del frågor kring detta med barnmat och resor till Asien. Ska man ta med sig en hel resväska med burkmat, ska man köpa på plats eller ska man hoppa över burkar helt och hållet? När vi bodde i Thailand fanns barnmat att köpa i butikerna men vi hoppade över det helt och gav Aramis "vanlig mat" som ris, kyckling, frukt, pasta men han var då 1 år och alltså snäppet äldre.
När vi åkte till Vietnam var Älva 6 månader och hade knappt börjat med mat. Vi hade med oss ersättningspulver, 3-4 burkar med puré för 4 månader och 6-7 påsar Ella´s Kitchen med sötpotatis/pumpa/broccoli. Jag hade mailat Kit 4 Kids och kollat om de kunde leverera till Vietnam men fick inget svar så gissar att de inte har leverans dit, iallafall inte till Hoi An.
Jag ammade under hela resan men vi insåg snart att hon var väldigt intresserad av mat och hon är ingen ersättningsbebis. Hon kan dricka 90 ml på sin höjd men hon föredrar mat helt klart. I Asien serveras vid frukost något som heter Congee, det är i stort sett bara ris och vatten som blir som en rissoppa. Ibland kommer den med kött, ibland med grönsaker eller bara naturell. Vi började ge henne congee med mosad banan till frukost vilket hon älskade. Sedan fick hon prova frukt som vattenmelon, drakfrukt, minibananer, mango, passionsfrukt och hon gillade allt sånt. Vi lät hotellet skriva ned vad congee hette på vietnamesiska så vi kunde visa på restauranger. Ibland kom den in saltad men då var det bara att skicka tillbaka och be om en osaltad variant.
I Hoi An, Vietnam fanns ingen barnmat alls att köpa (jag gissar att det finns i de större städerna) så vi gjorde slut på de vi hade (utom potatis/broccoli som hon vägrade äta). Till lunch ammade hos oftast och fick ibland små bitar av vitt bröd eller mer banan. Middag var ibland amning, ibland congee och ibland både och.