Min guide till Bangkok - hotell, restauranger, shopping och sightseeing

Bangkok; alltid i ropet, alltid hett och en djungel att hitta er. Dessutom utsedd till världens mest populära storstad. Idag ger jag er mina bästa hotell, restauranger, takbarer och utflykter.

3 bra hotell i Bangkok

Hotel Muse, Langsuan

Hotell Muse ligger på Langsuan och går helt i 20-tals stil. Rummen är jättefina, pool på våning 15 och en top notch takbar på våning 24. Frukosten är något extra och hotellet har en boutiquekänsla över sig.

Grande Centre Point, Terminal 21

Detta hotell är en del av det enorma shoppingkomplexet Terminal 21. Ligger vid Asok skytrainstation och nära både tunnelbana och tåg till flygplatsen. Poolen på våning 11 har utsikt över hela stan.

Pullman Bangkok Grande Sukhumvit

Precis vid korsningen Asok och här finns tunnelbana, skytrain och tåg till flygplatsen. De har en grym lounge (med dricka, plockmat etc) som du får tillgång till om du betalar lite extra och bor på Club Floor. Utsikten över stan är fantastisk!

Här har jag gjort en liten guide till att välja hotell i Bangkok Här hittar du Bangkoks bästa hotell med pool på taket.

3 bra restauranger i Bangkok

Gatumat

Vill du äta god thaimat? Skippa restaurangerna och upplev gatumaten. Det finns en grym matmarknad på sukhumvit soi 38 men det pratades om att den skulle stänga ned?! Hur som, det finns gatustånd med mat i varenda hörn och dessutom har varje stort shoppingcenter en foodcourt (oftast belägen högst upp) där thaimaten är suverän och superbillig.

Isao, Sukhumvit soi 31

Bästa sushin i stan med den snyggaste uppläggningen dessutom. Den smälter i munnen och ja jag går hit varje gång jag är i stan. Runt Sukhumvit soi 33 hittar du också Lilla Japan med massor av hål i väggen restauranger, små barer, karaoke och japanska supermarkets.

Chokladbuffé på Sukothai Hotel

Detta mina vänner är något ni bara inte får missa. Fredag till söndag dukar Sukothai hotel upp till buffé på eftermiddagarna och inte vilken buffé som helst utan chokladbuffe. Rader av choklad i alla varianter, från dryck till chokladsalami, fudge och praliner. Men som om detta inte vore nog har de också snacks i form av smörgåsar, minihamburgare, sushi, ost och frukt. Läs om mitt besök här.

 

5 bra takbarer i Bangkok

Jag tycker takbarer ska vara utomhus annars går man miste om en del av känslan - speciellt i en stad där medeltemperaturen året om är 28 grader. Så här kommer mina favorit ställen; takbarer som ligger utomhus.

Vertigo, Banyan Tree hotell

Den här baren ligger utomhus på våning 61 och du har 360 graders vy över Bangkok. Hoppa över den dyra maten, njut av en god (och ganska dyr) drink - detta är något du kommer minnas länge. Det är dresscode som gäller så lämna flip flop och shorts hemma.

Sirocco, Lebua State Tower

Det sägs att detta är en utav världens högst beälgna barer utomhus och det kan mycket väl stämma. På våning 63 ser du ut över staden, det känns som du svävar på molnen ibland och känslan är obeskrivlig. Det är dyrt, maten är god men kanske inte värd sitt pris så satsa på en drink som du sippar på - länge!

Octave, Marriott Hotell Sukhumvit soi 57

På våning 49 ligger baren Octave med 360 graders vy över stan. God mat, goda drinkar, glas runtom baren så det känns som den saknar kanter - ett tips är att vara här när solen går ned. Magi. Läs om när jag senast var på Octave här.

Red Sky, Centara Grand at Central

Och jag kan inte bara välja tre så ni får en fjärde också. Våning 55, på toppen av hotellet som går ihop med varuhuset Central World ligger baren Red Sky som jag älskar. Mysiga små hörnor, livemusik, goda drinkar och så en jättelik båge över stan som ändrar färg.

Nest, Phoenix Hotel, Sukhumvit soi 11

Och för att högst inte alltid är bäst så är Nest Rooftop Lounge på våning 11 av Phoenix Hotel en oas. Sandstrand mellan tårna, galen snygg inredning och de serverar kannor med pina coladassom slår det mesta.

 

3 bra shoppingställen

Chatuchak Weekend Market

Marknaden som är varm, svettig och helt fantastisk. Den är utomhus, den är stökigt, rörig och måste upplevas. Du hittar allt från möbler till konst till kläder till husdjur. Det är billigt, det går att pruta och det är omöjligt att hinna se allt då området är oändligt. Bara öppet lördag och söndag. Ta tunnelbanan till Chatuchak eller sky train till Mo Chit.

Terminal 21/Central World/MBK

Alla dessa enorma shoppingcenter är bra på mycket. Terminal 21 är fantastiskt att bara titta på - så snyggt byggt. Central World har H&M, Zara, Terminal 21, Mango, Top Shop och en rad andra internationella kedjor. MBK är där du prutar, köper kopior, mobilfodral, harembyxor och saronger. Siam Paragon står för lyxen som Gucci och LV. Det är bara att välja vad du är ute efter eller försöka hinna med allihopa.

Platinum Fashion Mall, Petchburi Road

Detta är kläder, kläder, kläder och mer kläder. Här köper folk kläder till hela Thailand oftast i buntpris om 10 eller 100 - ju fler du köper desto billigare blir det. Och ja billigt är det men kvalitén är också därefter. Oftast one size fits all och inga provrum.

Läs min shoppingguide till Bangkok.

 

4 bra saker att göra i Bangkok

Lumpini Park

Lumpini är för Bangkok vad Central Park är för New York. Här tränas qi gong i soluppgången, du kan hyra en liten båt och åka ut på sjön, gatustånd med mat kantar parken, lekpark för barnen och det är som upplagt för picknick. Vid sjön bor stora varaner som vandrar fritt i parken - riktigt häftigt att se.

Gå på bio

Bio i Bangkok är inte som bio i Stockholm. Boka lyxsäte som går att göra om till en säng med täcke och kudde. Beställ in middag, snacks, drinkar och ja i princip vad du vill - och klä dig varmt för AC står på med full blåst.

Åka båt

Åk båt på Chao Praya RIver och titta på sevärdheter samt se staden från vattnet. Besök Asiatique, se solen färga staden rosa, spana in tempel och stadssiluetten. Och gå inte på prat om att hyra egen båt, att det bara finns privata båtar och annat trams utan vänta till taxibåten anländer som kostar runt 30 bath beroende på var du ska.

Ännu mer värt, tycker jag, är att ta en klongbåt, en slags taxibåt i de mindre så kallade klongerna som sammanbinder Bangkok. Du hoppar näst intill på och av i farten, det är en upplevelse i sig att åka båten så du behöver inte ha något mål i sikte. Det kostar knappt några bath alls och folk använder dessa båtar som vi i Stockholm använder buss eller tunnelbana.

Massage på Lavana

Och en extra. Lavana ligger på sukhumvit soi 12 och har i säklass Bangkoks bästa massage. De erbjuder allt från fotmassage till bodyscrub, slimming massage, och hederlig thaimassage. Dessutom säljer de jättebra produkter som doftar ljuvligt.

 

3 sevärdheter

Wat Po och den liggande buddhan

Imponerande tempel, ett konstverk och väldigt rofyllt om du är här tidigt på morgonen. Passa på att boka bra och prisvärd massage hos en massageskola och se till att du har täckande kläder. Även här kommer de antagligen försöka lura dig med att templet är stängt, att det är kö på flera timmar eller liknande. Men tar du dig förbi dessa personer som lurar innan templet och in till den riktiga ingången kommer du se att du kan strosa hur fritt du vill eller med en guide - vad än du föredrar.

Chinatown och Krokodiltemplet

Chinatown är ett myller av människor, det är här du hittar tyger och porslin, kinesisk medicin och kryddor. I Chinatown finns ett fint litet tempel som heter Wat Chakrawat men som också kallas för krokodiltemplet. Det finns nämligen en stor damm vid tempelområdet där krokodiler ligger och väntar på sin nästa måltid.

Wat Arun

Detta tempel ligger på andra sidan floden och kallas och gryningstemplet. Inte en bit i detta tempel är lik någon annan, det ändrar färg beroende på hur solens strålar faller och ta trappan upp för att få en fantastisk vy över floden.

 Är det något du kan hoppa över? Ja, undvik området kring Nana och sumhumvit Soi 4. Även Patpong med nattmarknaden är inget jag rekommenderar.

Åker du till Thailand i vinter - åk inte direkt till Phuket utan stanna ett par dagar i Bangkok för att få uppleva en riktig asiatisk storstad med allt vad det innebär.

Läs mina 100 tips till Bangkok här.