Min helg i bilder

Vad har jag gjort i helgen? Vi tar en titt i telefonen för att se.

I lördags före klockan slog 09 hoppade jag på cykeln, trampade över till söder och njöt av utsikten.

Det var äntligen dags för ett frisörbesök. Jag läste resetidningar, drack kaffe och åt choklad medan frisören slingade och klippte mitt slitna hår. Underbart lördagsnöje. Jag hittade en väldigt bra artikel om Barcelona och blev sugen på att hyra hus i Europa nästa sommar.

Jag fick en mer isande blond färg och lockar. Så nöjd att lockarna också stannade i håret att jag fick lov att ta ett par selfies.

På eftermiddagen försvann Aramis hem till en kompis och jag tog med den här vildingen till biblioteket. Böckerna var inte så intressant men att klättra i den här trappa 100 gånger var desto roligare.

När det började bli kväll tog jag ut dessa två till en park för lite häng och Micke lagade god thaimat med grön curry. Kycklinggryta med sting kändes som den perfekta höstmaten även om Stockholm har mer sommar än höst för tillfället.

Och när Älva somnat gick jag och Aramis ut på Pokemonjakt. Jag ville ta en promenad, han ville leta Pokemon så win win och dessutom en fantastisk himmel. Vi gick sjöstaden runt, stannade till för lite lördagsgodis på vägen och var ute tills det blev mörkt.

 

Sedan blev det söndag, alla var som vanligt uppe tidigt, vi åt våfflor till frukost och tvättade i massor.

Sedan gjorde jag det jag kanske hatar mest i hela världen - sätta fast en bilbarnstol. Det var dags att byta babyskydd mot en bilstol och valet blev en Maxi Cosi mobi men herregud när ska det bli enkelt att sätta fast dessa? Det är spännremmar, stödben, öglor, bälten och fästen och fast jag läste instruktioner och tittade på en youtube film var svordomarna många.

För att lugna mina nerver gick jag med Aramis på idrottsträning där de spelade spökboll, jägarboll och lekte med en enorm fallskärm. Han älskade det och svarade glatt att allt var roligast när lektionen var slut.

Senare på eftermiddagen lagade jag en äppelpaj och bjöd våra gäster på, det var ju ändå äpplets dag igår. Så himla gott. Jag gjorde den på grahamsmjöl då det vanliga mjölet sinat och det blev jättegott.

Aramis ratade paj och åt glass, likaså hans kompis men vi vuxna njöt. Den som kanske älskade pajen mest av alla var den här lilla personen som inte kunde få nog av mjuka äpplen toppade med kaksmet.

Och sen skedde något otroligt. Jag bokade in mig på Shape på SATS, gick dit körde 60 minuters tung träning och nu kanske så vänder det. Jag tror jag är väckt ur träningskoman, passet var roligt och jag har ont i varenda muskel idag. Det som behövs är nog pass istället för gym ett tag för att hitta lust och glädje igen! Fler roliga pass på SATS mottages gärna.

Väl hemma väntade Micke med krämig kycklingpasta och det var ett perfekt slut på denna helg. Kvällen avslutades med saltlakrits och en dokumentär på SVT Play - en fin hösthelg med varm temperatur och mycket kvalitetstid. Tummen upp!