Vinn en guidebok till Barcelona

Ska du som jag till Barcelona snart? Staden som erbjuder strand, storstadshäng, shopping, fotboll och massor av god mat och som bakom turiststråken har oanade diamanter.

Barcelonabilder lånade av Johanna

Svenska Anni Ellborg bor i Barcelona och har skrivit Mitt Barcelona hos Karavanförlag (de har en hel drös bra guideböcker - spana in!) där hon tipsar om sina personliga pärlor i staden. Boken är uppbyggd stadsdel för stadsdel med fantastiska bilder och jag personligen älskar att författaren faktiskt lever i staden. Det kommer en recension av boken när jag upplevt Barcelona men redan nu kan jag se att Annis tips är unika och skiljer sig en hel del från Lonley Planet och Tripadvisor. Halva nöjet med att resa är ju att planera och just nu läser jag denna bok när jag åker tunnelbana till och från jobbet - perfekt sätt att få ut ännu mer av sin resa!


Tävling

Svara på dessa frågor och var med och tävla om denna bok.

1. Nämn en sevärdhet i Barcelona

2. Vilken annan storstad bör inte missas i Europa och varför?

Kommentera i detta inlägg och glöm inte att lämna din e-postadress. Tävlingen pågår till den 3 oktober.


Tävlingen är avslutad och vinnare är Ana som svarade

  1. Sagrada familia
  2. Zagreb (Kroatien) - en perfekt stad för sköna promenader, sevärdheter (museer, vackra kyrkor och spännande byggnader) och shopping. Inte bara finns det mycket fint att se, folklivet är spännande i sig att uppleva. Ett tips är att slå sig ned på ett centralt kafé och bara titta på folk.