World Tourism Day

Idag är det Världsturismdagen och jag är så glad att jag bor i ett land där jag får möjligheten att resa så mycket jag vill. Bara ekonomi och semesterdagar stoppar mig. Och kanske känslan av att jag gillar att komma hem - också. Hur som, idag firar jag denna härliga dag med att tänka på vårens obligatoriska weekendresa och var jag ska resa.

Ni minns väl min bucketlist över Europa? Jo den gäller fortfarande men helt plötsligt har tre till resmål seglat upp där och det är dessa jag nu kollar på inför april/maj.

Upptäcka Irland

Folkliv i Dublin, bila genom landet, vandra över gröna kullar, besöka Cork - ja jag blir mer och mer sugen på Irland helt enkelt. Blir det inte en resa hit i vår så blir det nästa höst.

 

Cinque Terra, Italien

Fem små byar längs med den italienska Ligurienkusten som jag gärna kombinerar med Toscana. Klippor, små stenstränder, hus som klättrar upp på klipporna och jag tror detta är magi!

 

Lissabon, Portugal

Jag har varit på väg till Lissabon flera gånger men det har aldrig blivit av att jag bokat biljett. Kakel, spårvagnar, hav, skaldjur - jag tror det är en stad för mig.

 

Ja vad vore en resenär utan sin drömmar, planer och listor som revideras flera gånger per år? Det finns så mycket att upptäcka och så lite tid. Happy World Tourism Day!