Topp 3 anledningar att stanna till i Bangkok - septemberutmaningen #7

Dagens tema i septemberutmaningen är topp 3. Och här kommer Topp 3 

anledningar till att stanna i Bangkok när du besöker Thailand

.

Jag vet att många flyger direkt till Phuket eller Krabi och sedan hem igen men jag vädjar till er; lägg in ett par dagar i

Bangkok

ni kommer inte att ångra er.

1.

Upplev en asiatisk storstad

Myllret av bilar, människor, tuk tuks, matvagnar, motorcyklar, bussar, skytrains i en enda röra men ändå i ordning. Det är varmt, det luktar avgaser, pad thai, kokos, värme och frukt. Du står i kö för att gå på tåg och buss. Du går över gatan med fara för ditt liv. Du passerar lyxhotell, andehus, tempel, enorma shoppingkomplex, gatuförsäljare, marknader och staden är så mycket mer levande än städerna i USA och Europa.

2.

Ät streetfood

Är det något du ska äta i Bangkok så är det mat direkt på gatan. Det är stor skillnad mot maten på öarna. Det kostar inte många kronor alls och smakar gudomligt gott. Det finns mat i varenda hörn och det enda du bör passa dig för är väl chilin - för vissa mat här är så det kommer eld ur öronen.

3.

Bo i ett hotellrum högt upp med extra allt.

Hotell är fortfarande billigt i Bangkok så passa på att välja något riktigt bra. Jag väljer alltid rum högt upp, med utsikt över staden, gärna med pool på taket och med egen takbar. Finns det execuitve rum så lägg till det - då ingår oftast drinkar och tilltugg på kvällarna och extra service som tvätt, tidning.

Och som detta inte vore nog så finns fler anledningar som shopping, flodbåtar, biobesök, chokladbuffé, restauranger från alla världens hörn, Chatuchak och spabesök.