Finns det barnmat och blöjor i Thailand?

Svaret på denna fråga är ja, men oftast inte Sempers lasagne och Pampers blöjor. Eftersom jag får frågor om detta väldigt ofta ska jag nu försöka hjälpa till inför att resa med små barn till Thailand. Jag har bott där med barn samt rest mycket till landet och det har gått väldigt bra.

Resa med små barn i Thailand?

Ja gör det bara! Det finns nog inget land som är så barnvänligt som Thailand. Här kommer en lista på vad som finns och inte finns för små barn i Thailand.

Blöjor

Det finns väldigt bra japanska blöjor av märket Mamy Poko. De gör olika blöjor för flickor/pojkar men det behöver man inte lägga så stor vikt vid. De fungerar minst lika bra som Pampers/Libero och kommer i olika modeller. Bra tips kan vara att gå upp en storlek mot hemma. Vi har oftast när vi rest långt haft plats över i vår vagnsväska och där har vi stoppat i en hel del blöjor löst, eftersom de knappt väger någonting. De har vi använt den första tiden och när de sedan tagit slut har vi köpt på plats. Blöjor i Thailand är lite billigare än hemma men inte mycket.

 

Barnmat

Det finns barnmat i Thailand om man med barnmat menar mosad mat i glasburk. I Bangkok, på Koh Lanta, Phuket, Koh Chang, Chiang Mai har jag sett barnmat från Heinz i butikerna. Det är inte samma smaker som hemma i Sverige men det finns. Däremot ser jag inte poängen med att släpa sådan mat över halva jordklotet eller köpa på plats då det är så lätt att fixa själv. Mosa en banan, gör små bollar av fluffigt vitt bröd, blanda kokt ris med varmt vatten och det blir som en puré som mina barn älskat. Mosa vattenmelon, köp små yoghurts, köp fruktshakes, låt de smaka buljong. Ammar du så är det ju också toppen då maten alltid är med. Jag hade med ett gäng klämmisar (mestadels gröt)när barnen var runt 1 bara för att de är så väldigt bra att ha med sig när man är på resande fot; på flyget, båten, i taxin etc. De finns att köpa i Thailand på större butiker men är näst intill dyrare än i Sverige.

IMG_5194.JPG
FullSizeRender.jpg

 

Välling

Välling finns inte att få tag på i Thailand (om det inte finns någon butik som importerar till turister?!) Jag har alltid tagit med mig 2-3 paket på långresa då det räcker väldigt länge, är perfekt om barnen inte vill äta, är uttorkade etc. Kom bara ihåg att förvara öppnade paket i kylen annars kommer myrorna invadera vällingen. Till flygresan har jag oftast hade några paket välling i tetraform.

 

Mjölkersättning

Det finns att köpa i Thailand på de flesta ställen. Förr var den ofta sötad men de har blivit bättre med att ta bort det.

 

Vätska

Att ta med en bra flaska/pipmugg som du vet att barnet gillar kan vara bra när det kommer till vätska. Barn bör dricka mycket varma länder och oftast är vatten det allra bästa. Tänk på att även välling, frukt, glass etc innehåller vätska och packa med vätskeersättning.

Jag tycker inte barnmat eller blöjor ska stoppa er från att åka och resa med era barn. En bra tumregel är att barn överlever i Thailand också. Packa ett bra reseapotek till små barn så känner du dig tryggare.

barnithailand.JPG

Läs gärna mitt inlägg om barnmat och blöjor i Asien där ni får fler tips kring detta och om Asien i stort och inte bara Thailand.