Från Krabi till Koh Lanta

Krabi till Koh Lanta med barn

Hur tar man sig till Koh Lanta? Det är kanske den frågan jag får mest just nu och också den frågan jag ser i flest forum gällande Thailand och Koh Lanta.

Från Bangkok till Koh Lanta

Vi reste från Bangkok till Koh Lanta och det var en väldigt smidig resa. Först åkte vi inrikesflyg till Krabi och det kostade inte många hundralappar. Flera flygbolag trafikerar denna sträcka som Air Aisa, NOK, Thai Lion Air och Bangok Airways. På ditresan åkte vi med Bangkok Airways och hem med Air Asia. Bangkok Airways vinner i alla kategorier om du har tur att hitta bra pris för annars är det där Air Asia vinner. Flyger du med de förstnämnda ingår bagage, mat och pyssel till barnen, allt detta får du betala extra för hos Air Asia.

Från Krabi till Koh Lanta

När du anländer Krabi airport är det lättaste sättet att direkt ta en taxi till Koh Lanta. Vi hade förbeställt genom hotellet på Long Beach, Koh Lanta och resan på 1,5 timme med privat minibuss och bilbarnstol kostade 2500 bath. För att komma till Koh Lanta måste du åka med en bilfärja och över en relativt ny bro. Bilfärjan tar ca femton minuter och går inte dygnet runt så det kan vara bra att kolla med hotellet där du ska bo när sista färjan går för kvällen.

Vi anlände vid 20-tiden i spöregn, fick vänta på våra väskor i 1,5 timme men hann ändå med båten. På hemmaplan hade vi velat fram och tillbaka om vi skulle sova en natt i Krabi eller bara åka till Lanta direkt och jag är glad att vi reste i ett svep. Krabi stad är inte mycket att ha, det är en bit till Ao Nang och det hade bara dragit ut resandet till ingen nytta. 

Du kan också åka båt från Krabi, det tar ca två timmar och kostar 400 bath men de går inte speciellt ofta och då måste du ta dig till Krabi pir eler Ao nang.

Värt att tänka på är att Krabis flygplats är liten och matutbudet är inte enormt. Det finns några restauranger en trappa ned INNAN du går igenom säkerhetskontrollen. Det missade vi och fick äta halvfabrikatsmackor från Black Canyon Coffee.  

Läs min tankar om Koh Lanta, vart på Koh Lanta du ska bo och mina tips på boende på Koh Lanta.