Tips på bra boenden på Koh Lanta

Bra Boende Koh Lanta

Jag är en hotellnörd inifrån och ut. Jag älskar att prova nya hotell, göra research, läsa recensioner och därför byter jag gärna boende under mina resor. Nu när vi var ute och reste bytte vi boende efter 4-5 nätter och en del skulle säga att det låter tröttsamt. Själv tycker jag det är precis lagom, då har jag hunnit sett allt i omgivningen, tröttnat på frukosten och ätit mig igenom närliggande restauranger.

Eftersom jag får en del frågor om boende på Koh lanta tänkte jag berätta var vi bodde. Här skrev jag om hur du väljer var på Koh Lanta du ska bo och vi valde Long Beach, Klong Nin, sedan åkte vi till Koh Ngai (mer om det kommer snart), tillbaka till Klong Nin och sedan privat villa i bergen. Vi hade en budget på ca 600 kr för oss alla fyra per natt inklusive frukost och vi höll oss ganska bra till den.

 

Good Days Lanta

Good Days på Koh Lanta

Vårt första boende var på Good Days Lanta som ligger ganska långt ned på Long Beach (Pra ae Beach) och på gångavstånd till Relax Beach. Här finns en massa olika bungalows att välja på i prisklass mellan 1200 bath till 5000 bath per natt. För 1200 bath får du en liten bungalow med fläkt och för 5000 bath får du en större bungalow för 6 personer närmast stranden. Frukost ingår alltid.

Bungalow på Good Days Koh Lanta

Vi bodde i AC Bungalows (Beachfront) för 2200 bath per natt för fyra personer. Då sov Aramis i vår säng och Älva i spjälsäng som var gratis att låna. Dock var spjälsängarna slut när vi kom men vi fick en efter två dagar, extrasäng till större barn kostar 600 bath per natt.

Vår bungalow var helt ok men stor dubbelsäng, kyl, vattenkokare och en liten uteplats. Litet badrum, varm dusch och huset låg på första raden så utsikt ned mot vattnet. Minus för en ac som var placerad rakt ovanför sängen så det var antingen full blås och förkylning eller bada i svett. Frukosten var helt ok för det priset, det serverades korv, stekta ägg, rostat bröd, yoghurt, müsli, frukt, små pannkakor och kaffe i kanna och inte i pulverform (stort!).

Bra boende med barn på Koh Lanta
Long Beach på Koh Lanta med barn

Det bästa med Good Days Lanta tycker jag är att det är så mycket gräs, träd och skugga. Det finns en större pool och en barnpool, solstolar kring poolen och några nere i sanden mot havet. Deras egen restaurang är inget jag skulle rekommendera men det finns många bra ställen runt omkring som grannen Cast Away till exempel och går du åt andra hållet finns en jättebra genuin thairestaurang mitt på stranden.

Good Days ligger lite för sig självt och har ingen granne på ena sidan vilket gör att det känns privat och lugnt. Stranden är bred och långgrund och få båtar lägger till här. Det är ca fem minuters promenad upp till vägen där det finns 7/11 och en hel del andra bra matställen och fruktstånd.

Tänk på att inte lämna något framme i rummet så som russin, vällingpulver, frukt, chips för det blir myrinvasion så fort du vänder ryggen till.

 

Lanta Nice Beach Resort

Nice Beach Resort på Koh Lanta

Nice Beach ligger mitt på Klong Nin och vissa saker med detta ställe är jättebra, vissa mindre bra.

Bungalow Nice Beach Koh Lanta

Vi fick bo fyra nätter i den enda bungalowen som faktiskt har utsikt direkt mot stranden och wow! Att vakna till den utsikten är som att befinna sig i paradiset. Bungalowen var stor, fräsch, stor dubbelsäng, spjälsäng till Älva, bra ac och fräsch toalett. Uteplatsen går runt hela huset och du kan spendera hela dagen här och det är lika långt till havet som till poolen.

Bungalow på Klong Nin, Koh Lanta

Sista dagen fick vi lov att flytta till en mindre bungalow vid poolen och den var helt ok men kan inte jämföras med strandhuset. (De har också familjerum med connecting door.) Det är svårt att hitta skugga här och det finns knappt gräs, det är mest betong och en relativt liten pool vid strandkanten. Vi betalade ca 600 kr natten för strandboende och 450 kr för vår sista natt utan havsutsikt.

Frukosten var, enligt mig, usel men ingår i rummet. Frukt, pulverkaffe, stekta ägg, korv, rostat bröd, stekt ris och ja det var det som fanns och inget var gjort med kärlek. Restaurangen har däremot gudomlig indisk mat som vi åt ett par kvällar och de har också eldshow på kvällarna. Det är en 10-15 minuter att gå till butiker, apotek etc men många bra restauranger längs med hela stranden.

 

Lanta Miami

Lanta Miami ligger längre söderut än Nice Beach på Klong Nin och vi gillade det verkligen. En hel del svenskar, mycket barn och bra storlek på boende. Vi bodde i en superior bungalow med tre sängar, inte vid stranden utan ett stenkast därifrån. Stor dubbelsäng, en smalare säng till Aramis och då spjälsäng kostade 900 bath per dygn hoppade vi det och lät Älva sova hos oss.

Vi betalade 2500 bath per natt och då ingick frukost. Tv, vattenkokare, bra badrum med väldigt snygg regndusch och kylskåp. Frukost bestod av frukt, yoghurt, flingor, rostat bröd, tunna (!) pannkakor, omelett, ägg, korv, grillade tomater, ibland pasta, ibland något annat, pulverkaffe och vissa dagar ljuvligt gott grovt lantbröd.

Lanta Miami på Koh Lanta

Poolen är stor, har en barndel och är en så kallad infinitypool med underbar utsikt. Stranden är i stort sett tom och runt poolen finns stolar men också i strandkanten. Det enda som vi verkligen inte gillade med detta ställe var deras restaurang som var katastrofdålig när det kommer till service. 1,5 timmes väntan att få lunch i en folktom restaurang och jag vill inte ens tänka på hur lång väntetid det är när den är fullsatt på kvällen. Jag fick vänta 30 minuter på en burk coca cola en kväll. Det är dock ingen katastrof i sig då det finnas massor av ställen runt om, vår favorit blev Majestic.

 

Kulraya villas

Att hyra en egen villa på Koh Lanta

Här hyrde våra vänner en villa och vi fick bo med dem några dagar. Över vår budget men wow är ordet. Uppe i bergen, ovanför Slow Down, ligger två fantastiskt villor med privat pool och två sovrum, två badrum, kök, vardagsrum och stor uteplats med solstolar, chillhörna, matplast, grillplats och en vidunderlig utsikt.

Det tar cirka 10 minuter med moped ned till norra delen av Klong Dao och närmaste butik och restaurang. Däremot kan du beställa hem middag som de dukar upp till dig och likaså frukost på morgonen. Det är verkligen lyx att ha en egen villa där man är själv och kan göra som man vill, laga sin egen mat om man vill och sitta ute och äta middag när alla barnen somnat!

Kulraya Villas på Koh Lanta