Vårens lista

Vad är det bästa med våren?

Utan tvekan ljuset och värmen. Herregud vad man är svältfödd. Jo jag har spenderat över en månad i Thailand men mörkret november-januari var inte att leka med. Älskar dessa ljusa kvällar, att man kan vara ute en stund efter hämtning på förskolan och att andra också är ute och fångar dagen.


 Vad kommer du att äta i vår?

Jag tror kanske inte jag ändrar matvanor bara för att det blir vår. Eller jo mer sallad blir det nog till lunch, gärna matigare med sötpotatis och grönkål. Och glass såklart. Jag är väldigt nyfiken på Magnum Cocos eftersom jag är en kokosdyrkare. 

IMG_0329.JPG
IMG_0312.JPG

Vad kommer du dricka i vår?

Rödvin byts mot rosé och té byts mot smaksatt vatten - gärna med citron och lime. Och när uteserveringarna öppnar älskar jag att utbud och smak av den alkoholfria ölen har skjutit i höjden.


Hur kommer du fira påsk?

Jag tror hela familjen åker hem till mormor och morfar för att leta ägg, måla ägg och äta ägg. Nu när påsken ligger så sent hoppas jag på 20 grader och fika utomhus.


Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Var mammaledig med Älva. Hängde en hel del på öppna förskolan. Just den första veckan i april förra året gick åt till att projekt sluta amma. Ångesten var stor i början, jag sov ett par nätter på soffan, det gick över förväntan och sen var amningen ett minne blott. Livet återvände! Och så här ett år senare blir jag nostalgisk och saknar de där mysiga stunder.

IMG_0185.JPG

Vad kommer du lyssnar på?

I vår lyssnar jag på Veronica Maggio, Laleh, Säkert, Håkan Hellström och förbestämda listor med chillmusik på Spotify. Och min glädjepiller Filip och Fredrik.

Vad läser du?

Just nu Jojo Moyes senaste. Jag har kanske fem böcker som väntar men tiden är knapp. Jag hoppas att jag ska hinna läsa mer i sommar.

Vad tittar du på?

Homeland. Designated Survivor. Och en del på Barnkanalen kanske ska tilläggas. Gud vad jag älskar Barnkanalen och Markus Granseth, programmen har kvalité och ett syfte till skillnad mot mycket annat.

IMG_0302.JPG


Vad var det bästa med vintern?

Att den tar slut?

IMG_5968.JPG


Vad har du för vårplaner?

I helgen åker jag till Milano. Sedan hoppas jag på ännu en resa i maj. Jag ska också äta brunch i Stockholm, promenera mycket, sitta på uteserveringar, kanske åka ned en sväng till Småland, njuta av körsbärsblommor och ta vara på ljuset.

Vad kommer du köpa i vår?

Jag köper nya Nike skor. Jeansjacka. Jeans. Högst troligt en resa. Ljuva pasteller till barnen. Snygga svarta byxor. Och en extern hårddisk.

IMG_5856.JPG