Mot Milano

På lördag åker jag till Italien. Jag är så peppad på denna resa och att få möta våren i Milano. För det är dit jag ska, Milano. Jag har aldrig varit där innan, jag har hört både ris och ros om Italiens näst största stad. En del säger industristad, andra säger ljuvligt modemecka och vi får väl se vad jag tycker. Jag är ganska lättköpt när det kommer till Italien och är oftast nöjd bara jag får en krämig cappuccino, någon som pratar italienska och ett mysigt torg.

Milano har världens tredje största kyrka, en mängd konstmuseer och är känd för sin opera och lyxshopping. Inget av detta tilltalar mig massor utan jag tänker njuta av livet i Italien, mat och glass, strosa på små gator och insupa atmosfär. Dessutom är det en stor resemässa i staden och det är anledningen till att jag åker till Milano från första början.

Vi får se vad jag hinner på fyra dagar men det finns ju väldigt härliga ställen inom 1-2 timmar runt Milano också, så hinner jag kanske jag hoppar på ett tåg.

Hur som; Italien och våren här kommer jag! (och tänker inte på att magsjukan som härjat här hemma i helgen...)