Nyttig glass - mina bästa recept
/Går det att göra nyttig glass utan massor av socker och fett? Ja det gör det och det blir minst lika god vill jag lova. Här kommer mina tre bästa recept som kan kombineras i oändlighet. Extra bouns - den behöver ingen frystid!
Variant 1 - bas frusen banan
1 frusen banan (i bitar)
En skvätt kokosmjölk (min favorit)/havremjölk/vanlig mjölk
Hallon/jordgubb/mango/kokosflingor/kakao eller vad du nu vill ha för smak på din glass - hoppa över om du vill ha bananglass
(Bra kombinationer: kokosmjölk+kokosflingor, kokosmjölk+mango, havremjölk+hallon+jordgubb, kokosmjölk+kakao)
Lägg allt i en mixer och mixa slät. Klart. Toppa gärna med mer kokosflingor, bär, kakaonibs eller hackad mörk choklad. Du kan också göra chokladsås på 1 msk ljummen kokosolja, 1 msk raw kakao och 1 msk agave och ringla över glassen.
Variant 2 - bas kvarg
Lättkvarg naturell eller sockerfri med smak av lemoncurd/vanilj/blåbär
Frusna hallon, blåbär etc
Mixa i mixern, toppa med bär om du vill. Klart!
Variant 3 - bas frukt/bär
2 dl semifryst mango
1 dl frysta hallon
En rejäl klick av det översta lagret i en burk med kokosmjöl
Mixa i mixer, se till att inte mangon är stenhård för då kanske inte din mixer klarar av det. Späd med kokosmjölken om den inte blir tillräckligt krämig. Toppa med fördel med nötter och kanske till mandel- eller jordnötssmör.
Njut av glass till frukost, mellanmål, fredagsmys eller till och med lunch!