Pirret inför Boston

Det hela började med att jag kollade på serier som Dawson´s Creek och Ally McBeal som både är inspelade i Boston. Jag såg tegelhusen, löven som färgade hela staden brandgul på hösten, vackra parker, en otrolig skyline och intill havet.

boston.jpg
boston-1631460_1280.jpg

Sedan dess har jag drömt om att besöka staden men det har liksom aldrig blivit av. Och när jag letar runt på nätet efter fakta på svenska så förstår jag att många andra inte heller varit där. Det är liksom New York som gäller för svenskarna samt Los Angeles, San Fransisco och Miami. Ju mer jag läser om Boston och Massachusetts desto mer vill jag göra och desto fler dagar behöver jag.

Jag kommer att vara där 5 hela dagar i slutet av september och lägga krutet på Boston och Cape Cod. Jag var också inne på Marthas Wineyeard men har insett att det kommer ta alldeles för lång tid.

boston-1099418_1280.jpg

Så vad står då på min lista och vad förväntar jag mig av Boston?

Jag förväntar mig ett fantastiskt höstväder, krispigt och klart och kommer gråta floder om regnet står som spön i backen. Just nu har de 28 grader där men det kan svänga snabbt, se bara på Stockholm. Jag kommer åka dit med en nära vän till mig så jag förväntar mig också härlig kvalitetstid, mycket skratt och härliga restaurangbesök. Jag ska äta lobsterrolls så det sprutar ur öronen, testa Boston Cream Pie och lemon pie som de bara kan bara på riktigt i USA.

Jag ska hänga på deras vackra bibliotek, åka båt, kanske se valar, promenera i gränderna runt Beacon Hill, gå på härliga farmers markets, strosa i North End, inte missa Freedom Trail, lyxiga Back bay och kanske shoppa ett och annat även om dollarn är usel mot kronan.

Flyget till Boston tar ca 10 timmar totalt men då mellanlandar vi först i London. Hotell var bara att glömma insåg vi när vi började titta priser så istället blir det ett Air BnB som jag hoppas ska vara ok och ligga bra till.

house-569115_1280.jpg

Det var så länge sedan jag gjorde en sådan här resa - en resa jag drömt om så länge, där jag själv får sätta programmet och kan stanna så länge jag vill på varje ställe. Alltså utan barn som drar mig i armen, ett pressat schema att följa eller vara helt beroende av väder varenda dag. Jag älskar att göra research, skriva ned, sätta pluppar på karta vart jag vill gå och vad jag vill besöka, Detta mina vänner är det jag älskar med att resa. Pirret i magen, förväntningarna och att världen ligger öppen för mig!

Har du tips - snälla ge mig!